Backlink listesi, dış kaynakların bir araya getirildiği özel arşivlerdir. Kuşkusuz her web sitesi sahibinin ihtiyacı olan kaynaklardır bu listeler. İnternet ortamında bu türde bulabileceğimiz bir çok liste paylaşılmıştır. Kimileri spam kaynaklardan kimileri ise çok faydalı kaynaklardan oluşmaktadır. Bizler siz değerli takipçilerimiz için 2013 yılında oluşturduğumuz listenin içeriğini güncelledik. Kaynakların arasında sosyal medya siteleri, kaliteli profil bağlantılar oluşturacağımız siteler, edu siteler, pdf ekleyerek bağlantı elde edebileceğimiz kaynaklar, web 2.0 paravan blog siteleri oluşturabileceğimiz adresler, pagerank değeri yüksek kaynaklar, forum tanıtım yapabileceğimiz platformlar.
Bu kaynaklar ile web sayfalarımızın kalite değerini artırabilir, index hızımızı geliştirebilir ve bu kriterlerin yanı sıra bir çok kriterde de (alexa, trustrank, mozrank, pagerank vs. gibi) web sayfamızın iyileşmesini sağlayabiliriz. Tek yapmamız gereken şey bu listeyi doğru orantı ve zamanlamayla uygulamak.
Listeyi indirdim ne yapmalıyım?
Listeyi indirdikten sonra tüm kaynaklara bir günde ya da bir hafta da sitenizi eklemeye çalışmayın. Fayda değil zarar görürsünüz. Bu konuda maximum verim almak istiyorsanız yapmanız gereken planlama aşağıdaki gibidir;
-Öncelikle web 2.0 paravan blog sitelerinden kendinize ait blog kaynakları oluşturun. Bu kaynakların her birinde farklı özgün makaleler yayınlayınız.
-Sosyal medya sitelerinde web siteniz için profil oluşturun ve bu profillere url kısaltma servisleri aracılığıyla bağlantılarınızı ekleyiniz.
-Edu backlink kaynaklarına yine sitenizin bağlantısını url kısaltma servisleri aracılığıyla kısaltıp ekleyiniz.
-Profil bağlantı alabileceğiniz sitelere üye olup profilinizi oluşturduktan sonra web 2.0 paravan bloglarınıza bağlantı veriniz.
-Forum sitelerinde yapacağınız tanıtımlardan kesinlikle web sayfanıza bağlantı vermeyiniz. Bağlantılarınızı profil linklerinize ve web 2.0 paravan sitelerinize veriniz.
-Yorum backlink kaynaklarına kendi bağlantılarınızı verebilirsiniz. Fakat bu her yorum backlink yapacağınız kaynaklar için geçerli değildir. Spam olabilecek sayfalara yorum yapmayınız.
Yukarıda açıkladığımız maddeleri kesinlikle dikkate almalısınız. Bu yöntemleri, teknikleri uyguladıktan sonra faydasını göreceğinizden eminim.
Bu tür paylaşımlar ilk bana gelsin, ilk benim haberim olsun mu diyorsunuz? Eğer cevabınız evet ise web sitemizin sağ tarafında yer alan e-mail aboneliğine katılmanız gerekmektedir. Bu tür bildirimler e-mail aracılığıyla sizin tarafınıza direk iletilecektir.
Aşağıdaki bağlantı sizi google grubumuzda paylaştığımız dosyaya götürecektir. Eğer bu gruba üye değilseniz öncelikle katılmanızı isteyecektir. Katılım talebinizden çok kısa süre sonra üyeliğiniz onaylanacak ve bu listeyi indirebileceksiniz. Aşağıdaki bağlantı dosyanın direk indirme linkidir.
Listeyi indirmek için: https://docs.google.com/file/d/0B714rAKe6Np5ckhwTHBzbkxUY1k/
Kaynak: http://ayhankaraman.com.tr/backlink-listesi/