plex
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Programmer
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Merhaba google da firmamıza ait sıralası iyi olan sitemizin ismii değiştirmek istiyoruz ve firmamızın isminin geçtiği com.tr adresimize 301 yönlendirme ile kalıcı yer değiştirmek istiyoruz.
Sormak istediklerim
1- 301 ile yönlendirilecek sitenin sıfır domain mi olması gerekiyor ?
2- Eski sitenin içeriklerinin bire bir aynımı olması gerekiyor tasarım makale vs.
3- Bu yönlendirme seo açısından negatif bir etki yaratırmı bize ?
Teşekkürler herkese.
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Sıfır ikinci el farketmez kullanabilirsiniz fakat halen eski index kayıtları duran bir alan adı ise geçiş sonrası Search Konsolda biraz çalışma yapmanız gerekecek eski kayıtları kaldırmak için.
İsim taşımak ve içerik taşımak farklı çalışmalar gerektirir, sadece isim değişecekse eski içeriğinizin bire bir aynı olması gerekiyor hatta içerik bağlantıları (url ve url yapısı) da dahil.
Negatif bir etkisi yoktur bu yöntem Google'ın %100 desteklediği bir yöntemdir fakat geçiş sonrası biraz dalgalanmalar olacaktır arama sonuçlarında fakat tez zamanda eski haline döner.
AMG61
Yerli Yabanci
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Aşçı
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam wordpress ise redaction diye bir eklenti var yazilari onla 301 yaparsan icerik link ole ayarlarsin birde google alan adi degisceksin diger sorduklarin hakkinda bilgim yok ama 301 yonlendirmesi bildigim kadariyla seo icin iyi diye duydum ama daha detayli birisi anlatir sizin icin
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Php developer
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Öncelikle selam,
1. Domain eski yada yeni farketmemektedir.
2. Ben 1 siteyi 6 kere 301 ile yönlendirme yapmıştım. Url uzantıları aynı olması gerekmekte yoksa bulunamadı diye hata verir bu sebeple site çöküşe geçer yani eski site ile yeni site arasındaki değişiklikte konular ve yedekler aynı olmak zorundadır.
3.) Bu çok karışık bazen negatif yönde etki yaparken bazende akıl almayacak şekilde olumlu yönde etki yapabiliyor misal ben ilk 301 çektiğimde 10k hitli sitem 20k ya çıkmıştı 4. de 20k dan 10 ya geriledi ama ters etkisini 5. de gördüm 10k dan 6k ya kadar düşüş yaşamıştım.
plex
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Programmer
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Peki 301 ile yönlendireceğim site de şuan başka bir sistem var google da index almış bu siteyi komple sileceğim zaten eski sitenin tüm dosyalarını yeni siteye atacağım komple aynı olacak bunda problem yok ancak şunu merak ediyorum . Yeni sitenin daha önceki google da olan içeriği bir problem çıkartırmı boş bir site değildi çünkü