Alexa Nedir ?
Alexa,1996 yılında kurulmuş olan,dünyadaki tüm websitelerini analiz edip çeşitli kriterlere göre sıralayan hem dünya sıralaması hem de ülke sıralamasını gösteren bir analiz ve ölçme aracıdır. Alexa eskilerden beri kullanılan bilinen bir alt yapı olması ile birlikte büyük bir veritabanına sahiptir. Bunun sayesinde kullanıcılar veya bir websitesi için bilgi almak isteyen kişiler tarafından alexa üzerinden istenilen siteler kontrol edilebilir bunun haricinde bir web sitesinin google üzerinden mi yoksa direkt olarak siteye bağlandığına, kaç dakika online olduğuna sitenin güncelliğine kadar bir çok etkene bakmaktadır. Günlük,haftalık olarak web siteleri alexa botları tarafından ziyaret edilerek analiz işlemleri yapılır %100 tam sonuç alınamaz fakat her websitesi aynı kriterlerde sıralandığından dolayı eşit sayılabilmektedir fakat şöyle bir sorun vardır bilindiği üzere alexada sıralamada düşmek için herkes rekabet içerisindedir. Kalitesiz backlink alımları yaparak sitelerine zararda bulunduklarını ve emeklerini heba ettiklerini söyleyebilirim.Sadece alexada düşmek için yapılan durumlar size çok kötü şekilde yansımaktadır bilginiz olsun.



Alexa Sıralaması Önemlimidir ?
Alexa sıralaması kullanıcılar arasında büyük bir rekabete yelken açmıştır fakat son zamanlarda alexa backlink artması için kurulan Alexa Düşürme Grupları açılmakta bu sayede alexa kandırmaktadırlar. Bunun yanında çöp sitelerden alınan backlinkler,backlink sayılarındaki artışlar sıralamaların düşmesi lakin bunların hiçbiri sizlerin lehine değil alehinedir bilmenizi isterim.Düşünün alexa ve google , google aldatmaya çalışıyorsun farketmemesi imkansızmı? Alexa botlarının özelliği site 6 ay içerisinde oturduğu için güncellemeler 4-5 ay sonrasında gerçek değerler ortaya çıkmaktadır bu durumdan dolayıda alexa değerleri için ne kadar çalışırsanız çalışın elbet yükselecektir(sadece boş siteler için geçerlidir). Sıralama önemlimi konusuna biraz geç geldim kusra bakmayın söylemeden duramazdım. Alexa sıralaması kişisel olarak bakılmaktadır kimisine göre önemlidir kimisine göre önemsizdir aslında bu yazıyı kişisel olarak yazdığımdan kişisel olarak belirteyim ben önemde veriyorum,bakıyorumda. Çünkü internet dünyasında google ile birlikte iş yapan önemsiz kim var? İllaki bazı noktalarda önemliliği mevcuttur.Botların analizleri geç yansıyabilir fakat bu önemsiz olduğuna işaret etmemelidir. Ben kişisel olarak tekrar söylüyorum benim için önemlidir bu websiteme verdiğim önemden kaynaklanmaktadır.



Alexa Sıralamasını Nasıl Düşüreceğim ?

Alexa sıralamasını düşürmek için çeşitli yöntemlere başvuruyorsunuz peki ne oluyor? Arkadaşlar Türk milleti olarak bir işin mutlaka çıkar yolunu düşünüyoruz fakat bunu düşünürken vazgeçemediğimiz hile yöntemlerinide uyguluyoruz. Sizlerden tek istediğim hile işlerini bırakıp belli bir standarta yönelmektedir.Standartlar çerçevesine uyulduğu zaman hiçbir sorun yaşanmayacaktır peki alexa sıralamasını nasıl düşüreceğim sorusuna cevap veriyorum:

Aktif olmanız gereklidir
Özgün olmanız gereklidir
Her gün düzenli olarak makale yazmanız gereklidir
Backlink almanız gereklidir doğal yollardan almanız en etkili backlink yöntemidir
Websitenize alexa widget ekleyiniz
Alexa toolbar yükleyiniz
Kullanıcıları websiteniz tutmanız gereklidir bunun için bir strateji yapmalısınız
Bunlar şuanda aklıma gelenler ve benim kullandığım ve alexa’nın sizlerden istediği yöntemlerdendir. Bunun dışına çıkmak çok çok yanlış bir durumdur.Web sitelerinize zarar vermeyin her zaman özgünlük ve doğallığı tercih edin kazanan siz olursunuz.
Ayrıca websitelerinizi alexaya kayıt etmek için www.alexa.com/siteinfo/alihandro.com , alihandro.com yazan yere kendi sitenizi yazarak 1 kere arattığınız zaman botlar sitenizi otomatik olarak kayıt edecektir.
Alexa hakkındaki tüm soru ve sorunlarınızı yorum olarak iletirseniz elimden geldiğince sorularınıza cevap vereceğim, umarım makalem sizler için faydalı olmuştur.

Kaynak : https://alihandro.com/adan-zye-alexa-rehberi-alexa-nedir-kayit-siralama