BU KONUNUN DEVAMIDIR, OKUMADIYSANIZ OKUYUN LÜTFEN
İlk olarak anahtar kelime (keyword) bulma. Anahtar kelimeyi türetme gibi konulardan bahsedeceğim.
Öncelikle anahtar kelime sıfırdan bulunmaz. Türetilerek ve araştırılarak bulunur. Siz bir kelime ile başlarsınız araştırdıkça bu kelimelerin sayısı artar.
Örneğin almanca bir kelime ile başlayalım. Bu , en çok kazandıran ve en çok bilinen kelime olsun. Kelimemiz : Ausmalbilder
Google Keyword Plannera girip bu kelimeyi aratıp, ilgili anahtar kelime listemizi oluşturalım.
https://adwords.google.com/ko/KeywordPlanner/Home?__u=6421231857&__c=6698761857&authuser=0#start
bazı arkadaşlar TBM , rekabet vs gibi sorular sorabilir. Bunlar şimdilik önemli değil. Bunları araştırarak yeni niche gelime bulmak için siz kullanabilirsiniz.
Ama tbmden ziyade , bizim için önemli olan aranma hacmidir. Burada 50 kelime aldık. Siz farklı olması için bu listen en fazla aranan kelimeye tıklanıp, yeni oluşan listedeki ilk 50yi alabilirsiniz. Ya da başka bir kelimeden.
Google Keyword Planner kullanılarak anahtar kelime böyle oluşturulur. Bunun dışında bir kaç site daha var.
http://www.keywordshitter.com/
http://keywordtool.io/
Bu sitelerde de google de insanlar kelimeleri nasıl aratıyorlar onlar çıkar. hairstyle yazıp aratırsanız long hairstyle, short hairt style , black hair style gibi . Bu siteler çok önemli hem bu web işleri hem yt için anahtar kelime seçerken.
sıra geldi wordpress e :) şimdi wordpress nasıl kurulur bunu anlatmamı istemeyin :)
öncelikle biliyorsunuz google görsel aramalarda çok büyük değişiklikler yaptı. önceden kullandığımız apiler kaldırıldı. yeni API kodları getirdi.
Benim kendi yazdığım php ve c#botlarının ikisi de , önceki api ile çalıştığından şu an çalışmıyor.
Bunu yapabileceğiniz yöntemi botsuz , manuel olarak nasıl yapabilirsiniz onu anlatacağım.
biraz uzun bir yol olacak ama aranızda programcılar varsa bunu otomatiğe bağlayabilir. Ya da skype üzerinden iletişime geçen arkadaşla bir bot verebilirim sorunsuz çalışan. ama önemli olan botsuz / ücretsiz olarak nasıl yapılacak.
google görsellere girip, anahtar kelimeleri tek tek aratacaksınız. örneğin ausmalbilder yazıp arattınız.
her bir resim için aşağıdaki kodu oluşturacaksınız.
title
source" target="_blank">source" width="400" height="400"/>
evet arkadaşlar. işte google de zirveye çıkmanızı sağlayacak kod yapısı bu buradaki title ve sourceyi nereden alabileceğinizi resimde anlattım.
evet.. bu işlemi ilk 8 resim için yapın. ya da daha fazlası için. benim size gönderdiğim dblerde ilk 8 resim yapıyor.
sonra bunu tüm anahtar kelimelere uygulayacaksınız. bot ile 1 dakikalık iş ama manuel olarak biraz zamanınızı alacak.
ama emin olun bu zamanın karşılığını fazlasıyla alacaksınız...
bu sizin 1 postunuz olacaktır wordpress için. Konu başlığı olarak da arattığınız kelimeyi olduğu gibi yazın. Yani bu konunun başlığı AUSMALBILDER olacaktır.
bunu aynen bu şekilde blogger içinde yapabilirsiniz ve konularınızı böyle oluşturabilirsiniz. Bloggerda size verdiğim temayı yüklemeniz yeterli olacaktır.
Ancak wordpress için bazı eklentiler kurmanız gerekiyor.
Bunlar
All-in-one-seo
Adman
Responsive LightBox
bunların ayarları da önemli. Responsive LightBox için bir ayar yok.
Adman eklentisin yükleyip aktif ettikten sonra sol taraftaki menüden tıklayın. Açılan ayarlar bölümünde 4 kutu çıkacaktır. O kutulardan 1.ve 3. kutulara adsense kodunuzu yapıştırın. Adsense kodunuzu büyük dikdörtgen olarak oluşturmayı unutmayın ;)
All-in-one-seo için eklentiyi kurup aktif ettikten sonra sol tarafa gelecektir. all in one seoya tıklayın alt tarafta açılan menüden - özellik yöneticisine tıklayın. Açılan sayfadan en baştaki XML Site Haritasını AKTİF yapın.
sonra yine sol taraftaki all in one seo yazısına tıklayın açılan menüye XML Site Haritası gelecektir. Ona tıklayın site haritasını güncelle yapın. sonra alt taraftaki site haritasını görüntüleye basın ve bu site haritası adresini size blooger için anlattığım gibi google webmaster toolsa site haritası bölümüne ekleyin
wordpress e bu işlemleri yaptınız diyelim bunu size gönderdiğim blogger xmlsine dönüştürebilirsiniz. Ve aynı şekilde bloggerda size anlattığım şekilde para kazanabilirsiniz.
Önemli Not: bu yöntem çok önemli. Çünkü yukarıdaki işlemleri manuel olarak değil de botla yaparsanız bir kaç saniye içerisinde tüm içerikleri WORDPRESS e çekebilirsiniz. Sonra bunu bu anlatacağım yöntemle blogger a dönüştürüp blogger üzerinden aynı işlemleri hızlıca yapabilirsiniz ve ücretsiz ;)
wordpress te admin panelinde sol tarafta Araçlar linkine tıklayın açılan alt menüden dışa aktarı seçin açılan sayfadan aktarım dosyasını indire tıklayın ve biraz bekledikten sonra dosya inecektir. bu dosya wordpress veritabanınızdır. siz bunu olduğu gibi bloggera ekleyemezsiniz. bunun için
http://wordpress2blogger1.appspot.com/
yukarıdaki linke tıklayın ve önce dosya seç e tıklayın. indirdiğiniz dosyayı seçim COnvert butonuna tıklayın. ve dosyasnın inmesini bekleyin. işte bu inen dosya benim size gönderdiğim blogger DB leri.
arkadaşlar wordpress için bu işlemler böyle :)
kendi anahtar kelimenizi bulmanız ve kendi içeriğinizi bulmanızı da anlattım.
bu yöntemler tek tek uğraştıracak çok zor diyenler olabilir. Yapacak bişey yok, ya botu alırsınız ya da ben yeni bot yazana kadar beklersiniz :) ben kendi yazdığım botu yine buradan ücretsiz dağıtacağım... Ancak şunu ekleyim bu işlemler hep kopyala yapıştır işlemleri. Emin olun oturup 1 makale yazmaktan özgün içerik girmekten çok daha az zamanınızı alır.
wordpress için de aynı bloggerda anlattığım gibi tüm sayfaları tek tek google gibi getir yapacaksınız. sonra hitleri bekleyin :))
takıldığınız yer olursa tekrar tekrar okuyun...
bu arada ben wordpresste kullanıyorum ama blogger daha fazla kullanıyorum bunu söyleyim. referans isteyen olmuş. buyrun geçen ödemede açtığım tüm bloglar ve kazandırdıkları ücretlr. hepsi bir kaç gün aktif kalıp silinmiştir hepsi size anlattığım yöntemle yapıldı ne 1 eksik ne 1 fazla. ben botlarla içeriği wordpress e atıp anlattığım yöntemle bloggera çevirdim ya da blogger api değiştikten sonra mail adresi üzerinden maille bloggera attım. ama o da mail limitlerinden dolayı sıkıntı verdiğinden en sağlıklısı botla wordpresse atıp sonra dışa aktar yapıp, size verdiğim adresten bloggera atmanızdır.