Ghonzoos
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar bildiğiniz gibi Adsense'yi Youtube hesabımızada bağlayabiliyoruz.
Peki Adsense her platformda aynı ücretimi veriyor?
Mesela biz websitemize ekledik ama adam Youtube hesabına adsense eklemiş reklam tıklama oranlarımız ikimizinde aynı diyelim aynı parayımı kazanırız yoksa biri diğerinden fazlamı kazanır?
Şimdiden teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Selamlar,
Bu sorduğunuz içinde çok büyük değişkenler barındırıyor. AdSense bırakın her platformu, her an her reklam yerleşimi için farklı bir teklif verir. Bu çok büyük yoğunlukla sitenize giren kullanıcıya ve reklam verene bağlı. Hangi sektör hangi dil, reklamverenin aldığı geri dönüş, kanal sahibi kaç dk'lık video yüklüyor, kaç reklam gösteriyor, sitenin rekabetteki durumu ne, reklamverene faydası ne vb.
Mesela bir reklamveren olarak sizin sitenizden hiç bir fayda sağlamazsam sitenizde reklamım gösterilmesin diye işaretlerim. Ancak youtube kitleniz benim için çok değerlidir, iyi satış yapabiliyorumdur sizin kanalınız üzerinden, o zaman özellikle sizin youtube kanalınızı hedefler her videonuzda benim reklamım çıksın diye tıklama başı 2 TL veririm. Bunlar hep gördüğümüz senaryolar. Birebir aynı sektörde siteler aynı reklam yerleşimi birinin BGBM'si 5 TL diğerinin 1,5 TL.
Ancak kişisel olarak şunu söyleyebilirim, Youtube kampanyalarına hep daha az teklif veriyorum bazı özel ve geri dönüşü sağlam kanallar haricinde :) Aynı reklamı bir siteye 0,30 TL teklifle , Youtube'a 0,10 teklifle veriyorum örneğin.