-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
35, (%100)
Arkadaşlar merhaba, aranızda bilenler varsa yardımcı olabilir mi?
Henüz hiç şirket kurmadım, çok bir şey de kazanmıyoruz. Fakat ileride kazanmayı hedeflemeden yürümüyor bu işler malum. Vergi olayı için çözümü olan var mı?
Mukellef[.]co gibi yerlerle aylık ödemeli çalışmaya başlarsak ve genç girişimcilere özel olan 75.000 lira'dan az kazanınca gelir vergisi ödememe durumundan faydalanırsak başka ne gibi masraflarımız olur? Diğer türlü kazancın neredeyse yarısını vergi olarak ödüyoruz çünkü.
RootFRM
Müşteri Temsilcisi
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
MT
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
19 Yaşındayım 2 senedir özel şirkette çalışıyorum. Gelir vergisi benden kesiliyor. Hemde nasıl kesiliyor. Yıllık kazancım 75.000 TL'yi bulmuyor bile. Ödememe durumumuz varsa yararlanmak isterim. Konu takibimde.
Edit ; girişimcilere özelmiş :(
Bugüne kadar hep ileri denedik.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
S.M.Mali Müşavir
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Adsense kazançları olsun,Twitch,Youtube,İnstagram kazançları olsun bunlar hakkında henüz GİB bir açıklama getirmedi. Çünkü o kazanç türü hakkında vergi kanunlarında net bir bilgi söz konusu mevcut değil. Size bir mali müşavir olarak tavsiyem bu kazançlarınızı size herhangi bir bildirim gelmediği veya bu konu ile alakalı bir kanun çıkmadığı sürece kulağınızın üstüne yatmanızdır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
blogger
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
61, (%100)
hiç bir masrafı olmadığını düşünün, en azından bağkur var ay da 1000 TL :) adsense kazancı için mükellefiyet açılmaz canım kardeşim, yakalanırsan kapatırsın adsenseyi olur biter
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Maliyeci
-
-
Ad Soyad
L** H**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Adwords de de vergi oldugu soyleniyor. Gecen yil yani 2019'da hesabımdan yaklaşık olarak 70k+ üzeri para harcandı. Bende ilk zamanlarda biraz korktum. Araştırma yaptım. Maliye idaresine bile gittim. Ama ordakiler de pek bunlarla ilgilenmiyor gibiydi. Hatta orda görüştüğüm insan bana ödemememi söyledi. Eğer bir mükellefliğin doğarsa, adına vergi borcu çıkarsa öyle ödersin dedi. Bende öyle yaptım. Şuanlık bişey yok. Ama ilerde bir borç doğarsa kaçmadan ödeyeceğim tabii ki. Size de tavsiyem bu yönde. Küçük miktarlar için değmez. Eğer yıllık gelirirniz 200-300k olsaydı vergi için rahatsızlık duymanız gerekebilirdi diye düşünüyorum.