selamim adlı üyeden alıntı
Alexa hit ile ilgili değil diye biliyorum. En azından tecrübelerim bunu söylüyor. Günlük sitenize 3-4 yazı girerseniz, sıralamanız o kadar düşecektir ancak veri girişi durarsa, hit aynı kalsa bile sıralamanız yükselir.
Yani güncelliğe bakıyor.
Sitem her daim güncel. Her gün ortalama 10-14 yeni yazı, fotoğraf ve video giriyor sayfama... Hitten çok diğer kriterler de sabit, yazı girme durumu, güncellik vs. onu anlatmak istemiştim
Ek Olarak:
Benim sayfam haber sitesi, her daim güncel, günde 10 yazının altına düşmedik, bazen 20 yazıya kadar da çıkıyoruz. Ama backlink söz konusu olabilir
Ek Olarak:
Cankat adlı üyeden alıntı
Yanlış bildirmeyin alakası yok, Alexa hite ve sayfada geziş-kalış durumuna bağlı olarak düşer. Webmaster forumundasınız ve bunu bilmemeniz çok acı.
Konu sahibi arkadaşa gelirsek, tekil hitiniz aynı olabilir fakat çoğul hitiniz azalmıştır. Sayfa görüntüleme azalmıştır bu yüzden alexanız yükselmeye başlamıştır.
Evet zannediyorum yeni ziyaretçi sayısında bir azalma var. Çoğul hitte de azalma olabilir, bazen ilgi sadece tek haber üzerinde dönüyor... Hit arttıkça Alexa düşüyor, hitle ilgili bence... Ama sayfada kalış ve farklı sayfalarda, site içinde dolanmayı esas alıyor sanırım. Bu aydınlatıcı oldu sağol Cankat