lostyazilim
tr.link

Alexa da büyük düşüş

30 Mesajlar 3.718 Okunma
lstbozum
tr.link

bilgisepetim bilgisepetim Bilgisepetim Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek yazılım uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 559
  • Beğeniler 25 / 55
  • Ticaret 10, (%100)

Metin adlı üyeden alıntı

Ziyaretçi trafiğin ne kadar artarsa artsın, Alexa gerçek düşüşü index sayısıyla birlikte hızlandırıyor. Birçok web site üzerinde denedim. Yani ziyaretçileriniz artış gösterdiğinde, o zamana kadar günlük/haftalık kaç içerik giriliyor veyahut index alınıyorsa, aynı istikrarı göstermenizi bekliyor açıkçası. Zaten index ve içerik çoğalmasıyla birlikte, istikrarlı giriş sayınızın üzerinde bir zenginlik elde ettiğinizde, "Traffic Stats" > "Reach %" çok hızlı bir şekilde kendini gösteriyor. Bu söylemiş olduğum şey, Alexa gözünde sizin 1 ay/hafta sonra alacağınız değerin erken olarak rank alanına yansıtılmasıyla alakalı. Şunu da belirtmek gerekir ki, Alexa günlük değişimleri adım adım yansıtsa bile, ara ara büyük güncellemeler gerçekleştiriyor. Bunları takip etmek gerekli diye düşünüyorum.

Bir diğeri ise, "Traffic Stats" > "Pageviews/User" artarken, "Traffic Stats" > "Time on Site" değeriniz artmıyorsa Alexa burada bir bot kullanımı veya hile olduğunu saptıyor. O nedenle hiçbir şekilde illegal yöntemler kullanmadan, doğal olarak neden başarı elde edemiyorum dediğiniz noktalarda, sayfa görüntülenme istatistiğiniz yükselse bile, aynı oranda sitede gezinme süresininde ziyaretçi başına artması gerekiyor. Bu nedenle videolu içerikler veya kullanıcıları sitenizde tutabilecek anket tarzı alternatif içerikler oluşturmanız gerekebilir.

teşekkürler hocam gayet açıklayıcı bir yazı olmuş teşekkür ederim.

wmaraci
reklam

sametweb sametweb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek software developer
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** M**
  • Mesajlar 615
  • Beğeniler 52 / 196
  • Ticaret 1, (%100)
Yav şu Alexa yükselince n'oluyor bi anlasam (:

React Dersleri YouTube Kanalı
https://www.youtube.com/c/reactdersleri

• Üyelik 08.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek yazılım uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 559
  • Beğeniler 25 / 55
  • Ticaret 10, (%100)

sametweb adlı üyeden alıntı

Yav şu Alexa yükselince n'oluyor bi anlasam (:

hocam onu bende anlamıyorum fakat şu da bir gerçek ki alexa değerin 500.000 den iyiyse reklam alabiliyorsun fakat diğer türlü reklam fiyatların düşüyor.

• Üyelik 29.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** M**
  • Mesajlar 615
  • Beğeniler 52 / 196
  • Ticaret 1, (%100)
Aslında birşey ifade etmiyor, çok da kolay manipüle edilebilen bir sistem (bkz: Alexa toolbar grupları) Ama niyeyse insanlar buna çok önem veriyorlar. Belki Alexa genel 10k içinde olsan, Alexa TR 1k içinde olsan sitenin kalitesini gösterir ama, 500k 1milyon altının kaliteli olması felan fasa fiso.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 08.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek yazılım uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 559
  • Beğeniler 25 / 55
  • Ticaret 10, (%100)

Aslında birşey ifade etmiyor, çok da kolay manipüle edilebilen bir sistem (bkz: Alexa toolbar grupları) Ama niyeyse insanlar buna çok önem veriyorlar. Belki Alexa genel 10k içinde olsan, Alexa TR 1k içinde olsan sitenin kalitesini gösterir ama, 500k 1milyon altının kaliteli olması felan fasa fiso.

hocam ben sitem için bir yıldır uğraşıorum belki seo olarak pek birşey yapılmamıştır ama içeriim %80 üzeri güncel ama alexa yüzünden değeri düşüyor sitemin.

• Üyelik 29.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** M**
  • Mesajlar 615
  • Beğeniler 52 / 196
  • Ticaret 1, (%100)
O zaman benden sana bir tavsiye. Webmaster konularına yönel bak nasıl yükseliyor sitenin Alexa'sı :)

Winman Winman Guzelbilgi.com Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 1781
  • Beğeniler 329 / 328
  • Ticaret 48, (%100)
sitelerin hitini arttırcam diye çeşitli yollara başvurmayın. Ziyaretçileri memnun edecek kaliteli içerik bulundurmaya çalışın. yani diğer sitelerden farklı olmanız daha yararınıza olacaktır. özgün içerik kullanarak daha iyi yerlere gelebilirsiniz.

• Üyelik 08.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek yazılım uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 559
  • Beğeniler 25 / 55
  • Ticaret 10, (%100)

O zaman benden sana bir tavsiye. Webmaster konularına yönel bak nasıl yükseliyor sitenin Alexa'sı :)

hocam açıkcası webmaster konularını o kadar iyi bilmiyorum alanım yazılım yeni yeni o konularda yazmaa başladım.

• Üyelik 29.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** M**
  • Mesajlar 615
  • Beğeniler 52 / 196
  • Ticaret 1, (%100)
Sonucta yazilim da webmaster konusudur. WordPress ve php ile alakali yazarsin, bunlari webmaster forumlarinda da paylasirsin, toolbar sahibi ziyaretcilerin arttikca alexa degerin duser :)

shuma shuma WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek öğretmenlik
  • Konum Sivas
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 18
  • Beğeniler 1 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
bende de ülke sıralaması gözükmüyor. siteyi açalı fazla bir süre olmadı. dünya sıralaması var ülke sıralaması yok.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al