lostyazilim
tr.link

Alexa Sıralamanızı Hızlı Şekilde Düşürün - İpucu

6 Mesajlar 1.366 Okunma
lstbozum
tr.link

Cesefen Cesefen DogushanBalci.com.TR Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 223
  • Beğeniler 1 / 31
  • Ticaret 3, (%67)
Arkadaşlar birçok kişi, site sahibi alexa değerini önemser. Ben de bu konu hakkında kendi uygulamalarımla küçük ipuçlarına yer verdim. Aslına bakılırsa bilindik şeyler ama tek başlık altında toplayıp, üyelere faydalı olmak istiyorum :)

**Alexa kendi uygulamalarının kullanılmasını ister. Bunlar da alexa toolbar ve türevi uygulamalardır. Tarayıcılarınız için bu uygulamayı yüklemeyi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Bu uygulamanın yüklü olduğu tarayıcıdan giriş yapmanız sitenizin alexa değerine katkı sağlar. Aynı şekilde misafirlerinizin de bu eklentiyi kullanması çok iyi bir şeydir. Çoğu webmaster alexa toolbar eklentisini kullandığı için webmaster blogları, forumları, sosyal ağları alexa bakımından oldukça kaliteli konumdadır.

**Sitenize “Alexa Widget”lerini yerleştirmeyi unutmayın. Bu widgetler sayesinde alexa sitenizi iyi şekilde inceleyebilir, analiz edebilir ve buna bağlı olarak sitenizi hızlı şekilde düşürebilir. Unutmayın ki alexa kendi sistemlerine diğerlerinden daha çok önem vermektedir. Aynı zamanda alexa widget üzerinden gelen ziyaretçi, alexa için olumlu sonuçlar demektir.

**Alexa yorum ve yıldız sistemini kullanın. Eşinize, dostunuza siteniz için yorum ve yıldız vermelerini isteyin. Bu olay sizi az da olsa üst sıralara yerleştirmeye yetecektir. Alexa üzerinden tam olarak bu konuda bir açıklama gelmese de çoğu internet sitesi sahibi bu olayın işe yaradığını düşünmektedir.

**Ziyaretçilerinize sahip çıkın. Alexa’nın en çok önem verdiği mesele de budur. Ziyaretçilerinize ne kadar sahip çıkarsanız, onları sitenizden ne kadar çok ayırmazsanız bu size fazladan değer katacaktır. Bu yüzden kaliteli makaleler yazın, ziyaretçiyi yormayan tasarımlar kullanın, sayfalar arasında geçiş yapmalarını sağlayın.

**Küçük bir refresh kodu işinize yarayabilir. Bu kod ile sayfanızda yenileme yapabilir ve ziyaretçinin başka sayfaları da dolandığı izlenimini verebilirsiniz. Dakikalık periyotlar halinde bunu uygulayabilirsiniz fakat ciddi bir müessese için tavsiye etmiyorum.

**Alexa gruplarına katılın. Forumlarda, gruplarda sıkça rastlayabileceğiniz alexa grupları ile karşılıklı olarak alexa sayfanızı düşürebilme imkanına sahipsiniz. Çoğu web site sahibi bu işlemi yaptığı için genellikle alexa toolbar kurulu olmaktadır. Bu da normale göre daha da hızlı bir düşüş anlamına gelmektedir.

Kaynak: http://www.dogushanbalci.com.tr/alexa-degerini-hizli-sekilde-dusurmek/

wmaraci
reklam

erbasaran erbasaran Yazılım Mühendisi Kullanıcı
  • Üyelik 01.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad R** E**
  • Mesajlar 309
  • Beğeniler 2 / 77
  • Ticaret 70, (%100)
Keşke aynı şeyler tekrar edilip yayınlanmasa. Zaten bunlar forumda mevcut. Bunları herkes biliyor ama keşke ekstra birşeyler olsaydı ;)

imza yok...

• Üyelik 01.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 223
  • Beğeniler 1 / 31
  • Ticaret 3, (%67)

erbasaran adlı üyeden alıntı

Keşke aynı şeyler tekrar edilip yayınlanmasa. Zaten bunlar forumda mevcut. Bunları herkes biliyor ama keşke ekstra birşeyler olsaydı ;)

belirttim zaten aynı şeyler diye niye üsteliyorsunuz ki. ayrıca alexanın mantığında daha ilerisi var mı, bana kalırsa yok.

erbasaran erbasaran Yazılım Mühendisi Kullanıcı
  • Üyelik 01.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad R** E**
  • Mesajlar 309
  • Beğeniler 2 / 77
  • Ticaret 70, (%100)
Alexanın mantığında refresh kodu da yok. Niye böyle ters cevap yazdın anlamış değilim. Diyorum ki zaten toplasam forumda en az 5 kişi böyle toplu olarak bu ipuçlarını yazmıştır. İlk yazan sen değilsin diyorum. Artık bunlardan kopun arkadaşlar. Biraz farklı olmaya çalışalım.

imza yok...
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 01.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 223
  • Beğeniler 1 / 31
  • Ticaret 3, (%67)

erbasaran adlı üyeden alıntı

Alexanın mantığında refresh kodu da yok. Niye böyle ters cevap yazdın anlamış değilim. Diyorum ki zaten toplasam forumda en az 5 kişi böyle toplu olarak bu ipuçlarını yazmıştır. İlk yazan sen değilsin diyorum. Artık bunlardan kopun arkadaşlar. Biraz farklı olmaya çalışalım.

Alexa refresh mantığını sitenin bir sayfasından bir sayfasına geçiş olarak algılamakta.

Winman Winman Guzelbilgi.com Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 1781
  • Beğeniler 329 / 328
  • Ticaret 48, (%100)
her yerde yazan şeyler. yinede tşkrler

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al