-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Merhaba,
Biliyorsunuzdur bazı siteler ücret karşılığında alexa sıralamasını 500k-100k arasında düşürebiliyor.
Ben bu hizmeti alıp alexa sıralamamı düşürdüğümde buna paralel olarak Google arama sonuçlarında da sitem üst sıralara çıkar mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirme
-
-
Ad Soyad
O** Ö**
-
-
-
Ticaret
39, (%100)
Çıkmaz. Aöexa değerinin gerçeği yansıttığını düşünelim bu durumda zaten yükselirsiniz ya da googleda yükselince alexanız zaten düşer. Ancak alexa değerini yapay düşürerek bununla paralel bir yükseliş olmaz. Alexa mevcut bir değeri gösteriyor sadece. Arama sonuçlarına etkisi bulunmuyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
ben alexanın bi işe yaradığına pek inanmıyorum webmasterlar ordaki değere bakarak içini rahatlatıyor ama alexa kimki benim siteme kafasına göre değer biçiyor ?
alexada 200k da olan sitemden günde 50 60 tl kazanıyordum çok takılma alexaya bi işe yaradını sanmıyorum
youtube bayi
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Sorunuza cevap olarak alexanın düşmesi google sıralamasındaki yükselmenizi etkilemez.
Google sıralamada farklı yollar dener. Anahtar kelimenizi önce ilk sıralara yakın alır. Sitenize giden ziyaretçilerin kalma süresi, sayfa gezintileri ve tekrar dönüş yapıp yapmadığını kontrol eder. Bu değerler iyiyse sizi bir ön sıraya atar ve bunu bir çok kelimede tekrarlar.
Bunu nasıl yapıyor?
Google kayıtlı hesaplarla ve analytics değerlerle ölçüm yapıyor.
Bir çok webmaster alexanın tatmin edici, gerçek olmayan rakamları yansıttığını düşünsede ben öyle düşünmüyorum. Alexa ortalama değeri gösterdiği bir gerçektir. Çünkü bunu analytics raporlarındaki değerlerle karşılaştırdığımda çok az bir fark olduğunu görüyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Activist
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Patron
-
-
Ad Soyad
E** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Alexa sorun edilecek veya çaba gösterilecek birşey değil.
xsafa
Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Bilgisayar Müh. Öğr.
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Alexa geçenhaftaya kadar iyi bir şey sanıyordum fakat benim siteme gunluk 2 k tekil hit gelir aynı sektörde arkadaşım sitesine 250 tekil max geliyor ama alexa tr de 10 k ya yakın fark var :) benden önde
Yazılım işleriniz için -> contact@safayasar.com
Two
Çapa Medya
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım, Adwords, Editörlük
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Alexa'da yükselmenin veya dusmeniz Google'yi fazla etkilemez ama sitenizin popülerleşmesi için onemli zaten tanıtım yazısı alacak kişiler vs indexe bakmıyor Alexa' ya bakıyor. Alexa sizin internet ortamindaki siralamanizdir
http://bit.ly/capamedya - Elektriği, Suyu Kesilmeyen Makale - Editör Hizmetlerimize Göz Atın..
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Blog Yazarı & Blog Danışmanı
-
-
Ad Soyad
T** D**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhaba,
Alexa ile Google sıralaması ayrı dünyaların insanları gibi bir şey. Alexa değeri bazı reklam verenlerin kıstas aldığı bir değerdi daha düne kadar. Alexa değerin ne kadar iyiyse siten veya blogun o kadar iyi görülürdü. Şu an bile reklam verenlerin birçoğu bu değeri göz önünde bulunduruyor. 4-5 sene önceye göre bu değer önemini baya bir yitirdi.
Google arama sonuçlarına ise etkisi yoktur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
Ö** M**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
eskiden bu sıralama önemliydi. Ancak google manipüle edindiğinden dolayı artık önemi yitirdi ve sadece sitenizin dünya sıralamanızı görmenizi sağlamaktadır.