Arkadaşlar, günde 10 konu açılmaya başlandı Alexa sıralamaları ile. Bazıları mahvoldum diyor, bazıları lanet olsun Alexa'ya diyor, bazıları emeklerim boşa gitti diyor...

Yahu ne oluyor ? Bir kendinize gelin :) Yemişim Alexa'sını. Neden emekleriniz boşa gitsin, neden mağdur olasınız, neden bu durumu bu kadar büyütüyor ve deliriyorsunuz ?

Siteniz aynı site. Ya da hitiniz artıyor, sosyal medya takipçileriniz artıyor, her şey yolunda gidiyor. Alexa yükselse ne olur ?

Bazılarınız reklamverenlerin Alexa'ya baktığını söylüyor ve bundan yakınıyorlar. Şu an reklam verecek olan biri Alexa'ya bakıyorsa zaten bir şey bilmiyordur, bırakın reklam falan almayın böyle bir heriften. Alexası 500 olan adam bile 2000 lere geriledi. Size özel bir durum değil, herkeste olan bir sorun bu. Ya Alexa yeni bir algoritma getiriyor, ya yeni bir güncelleme var ya da bir sorun var ama er ya da geç düzelecek.

Siz sitenizi daha güzel bir site yapmaya uğraşın, buna uğraşıyorsanız da devam edin. Bırakın Alexa'yı vs.

Benim Alexam 3500 lere kadar gelmişti, en son 10k ya geriledi. Şimdi TR sıralaması görünmüyor. Öleyim mi ? Sitemin dünkü 2 gün önceki hiti tekil 20 k, sosyal medya hesapları artıyor, her istatistik daha da iyiye gidiyor. E daha ne ? Çalışmaya devam. Alexa'dan yakınan bir çok kişinin de durumu benim gibi. Siteleriniz iyiye gidiyorsa, iyiye gidiyordur. Bu kadar basit. Alexa'yı gereğinden fazla kafaya takmayın.

Eğer reklam veren Alexa yüzünden fiyat düşürmeye çalışıyorsa da reddedin gitsin ! Gösterin hitlerinizi, sitenizin durumunu vs. Bu kadar.

Ne Alexa bağımlısıymışız be arkadaş :)