webilgili
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
merhaba arkadaşlar
geçenlerde 20 gazete,haber sitesi,ajansı vs. birleşip bir karar aldılar kendi sitelerinden alıntı haber yapan sitelere hukuki mücadele başlatacaklarını söylediler
Sonra bazı avukatlar kaynak gösterilip alıntı yapılabilir dedi
son durum nedir yani eğitim sitem var ve haberleri hangi şartlara göre yayınlayabilirim açıklarsanız sevinirim
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Hukuki anlamda bir bilgim yok. Ancak hukuk bilgisi olanlara da sorsanız her konuda olduğu gibi bu konuda da ikiye ayrılacaklardır.
Şahsi düşüncem: Kısmen alıntı yapılarak kaynak gösterilmesi söz konusu olabilir ancak kaynak gösterilse bile "birebir" içerik paylaşımı etik değildir.
Bir çok haber sitesi DHA ve İHA gibi haber ajanslarının web sitelerini takip ederek haber sitesi işletiyorlar. İşin komik yanı bu yancı kurumlar şimdilerde haber ajanslarını bile geride bırakacak PR ve Trafik değerlerine ulaştılar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Burası Türkiye it izi kurt izine karışmış durumda. Ben de yakından takip ettim olayı kapattılar gitti. Yasak veya Yasak değil. Şu durumlarda yasak gibi bir açıklama yapıp insanları bildilendirmek nedense zor geliyor. Şu da var diyelim bir haber gördün değiştir yorumunu kat versinler avukata, mahkemeye bakalım ne olacak? Hiçbir hak idda edebileceklerini sanmıyorum. İş o boyuta gelirse hiç kimse sitesine bir yazı ekleyemez.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
öğrenci
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
özel haberler hariç haberleri özgünleştirip yayınlamak en mantıklı seçenek oluyor sanırım.
gazetecilikte bile öğretilir: " haber evrenseldir "
TDWeb
SEO Danışmanı - Webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
SEO Danışmanı - Webmaster
-
-
Ad Soyad
T** D**
-
-
-
Ticaret
143, (%99)
habere alıntı verdiğin sürece bir sıkıntı olmaz kanunda bunun boşluğu vardı (son durum nedir bilmiyorum değişiklik olmuş olabilir) . en güzeli haberi kendine göre yorumlayıp yayınlamak. gel benim haber sitemden istediğin kadar alıntı yap. :)