lostyazilim

Ayda 1,3 milyon hit getiren haber sitesinin kazancı nedir?

22 Mesajlar 33.599 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Zen Zen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1061
  • Beğeniler 16 / 189
  • Ticaret 1, (%100)

erbasaran adlı üyeden alıntı

Reklamları gayet optimize etmiştim. Kullanıcıyı yoran reklam yoktu bile. 3 tane reklam vardı sayfada. Kullanıcının ilgisini çekince tıklıyorlar. Ayrıca haber sitesi günde 40k tekil basıyorsa bu site özel reklam firmalarından reklamlar alabilir, sabit reklamlar alabilir. Sadece adsense düşünülmez, zaten adsense az verir. Ben sadece tahminlerde bulunuyorum, 4-5k tekil hitle 1.000$ kazanan kişiler mevcut. Kullanmayı bilmek lazım.

Evet 4-5k tekil hite niche kelimelerde benimde iyi kazanan bir sitem vardı. Ama sektör farkedilince işler değişti. :) Haber sitesi de son 2 yılda 10 kat arttı.

İnternet gelişiyor, site sayısı sürekli artıyor. Ancak reklam veren sayısı çok daha az bir artış gösteriyor. Doğal olarak hitlerim eskisinin 2 katı ama gelirim hala aynı.

Bizim kafasız türk yatırımcılarımız hala yüksek paralara tv reklamları veriyor. Para kodaman tv patronlarında toplanıyor. O paranın yarısını internet reklamlarına verse para dağılacak ama nerde...

wmaraci
reklam

Oguzsurucu Oguzsurucu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** S**
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 3 / 20
  • Ticaret 1, (%0)
hocam @zen arkadaş günde 40-50k tekil hit demiş. Siz ortalama 1k ziyaretçi olayını nerden çıkardınız ?

dem dem Durma çalış ! Kullanıcı
  • Üyelik 26.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Elektrik-Elektronik Mühendisi
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 477
  • Beğeniler 76 / 110
  • Ticaret 13, (%100)
kendi sitelerimin aylık tekillerinden yola çıkarak oranlama yaptım.aylık çıkardığım hesap 5500 Tl çıktı :)
bana göre 40-50 bin gibi rakamlar oldukça uçuk.

Mad Mad WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad V** G**
  • Mesajlar 320
  • Beğeniler 234 / 74
  • Ticaret 0, (%0)
Zenginin malı züğürdün çenesini yorar ış.

wmaraci
wmaraci

MBarisTR MBarisTR WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ağrı
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 993
  • Beğeniler 242 / 259
  • Ticaret 25, (%100)
Bunu etkileyecek faktörler de var, reklam yerleşimi ve tıklanma sayısı vs. Bunlar önemli şeyler ve üzerinde durulursa iyi gelirler getirir diye düşünüyorum.

s

Alicevat Alicevat Falanlar, Filanlar... Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 457
  • Beğeniler 43 / 202
  • Ticaret 1, (%100)
Selamlar;

Aylık 1M ziyaretçi ile yüksek portföylü özel ajanslardan reklam almak zordur. Ancak düşük bütçeli reklam ajansları ile anlaşılabilir. Onlarda bir şey kazandırmazlar. Fakat sağa sola verdikleri teklifler ile piyasada tanınmanızı sağlayabilirler. Bu vesileyle trafiğinize de özen gösterirseniz daha büyük portföylerin dikkatini çekebilirsiniz.

Ayrıca reklam ajansları tekil hite değil sayfa gösterimine ve bu gösterimlerin dağılımına bakarlar. Ajanslar buna bakarken sürdürülebilirliğin devamı açısından reklam verenlerin görüşlerini de dikkate alırlar. Bu sebeple zaman zaman trafiğin kaynağı da önem arzedebilir.

Bu bilginin ardından eskiden 1M çok büyük rakamdı. İnanamayacağınız kadar büyük paralar kazanabilirdiniz. Fakat günümüz şartlarında internet kullanımı o kadar çok arttı ki artık 10M altı para kazandırmıyor.

Haber sitesi şart olmamakla birlikte bu gün hemen hemen 1M lik legal ve özen gösterilen bir sitenin aylık olarak adsense den kazanacağı ortalama rakam 2.200 - 2.900 TL arasıdır.

Belirli dönemlerde yüksek kazançlar elde edilme ihtimali olsa da her sitenin hafta içinde veya sonunda dip yaptığı belirli günler vardır. Bu günlerde ki gelir kaybı bu durumu dengeler ve ay/yıl sonu geldiğinde kazandığınız para yine yukarıda ki aralık olacaktır.

Bunun haricinde bazı istisnalarda mevcuttur tabi ki.
Şen şakrak bir kullanıcı kitlesi aynı seviyede ki bir siteye +1.500-2.000 TL daha ekstra kazandırabilir. Bahsettiğim kriterlerde bunun üstü çok zor. Bugüne kadar hiç görmedim.
GuestLion

kişi bu mesajı beğendi.

AkıllıSoft Yazılım & Bilişim Teknolojileri

dem dem Durma çalış ! Kullanıcı
  • Üyelik 26.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Elektrik-Elektronik Mühendisi
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 477
  • Beğeniler 76 / 110
  • Ticaret 13, (%100)
Alicevata katılıyorum.Ben haber sitesi dışında tbm i (0.14tl)yüksek kategorideki sitelerimi örnek vererek 5500 tl civarı bir rakam vermiştim.Haber sitelerinin tbmi sanırım 0.07 tl ortalama düşünürsek 2750 tl civarı bir rakamdır.Bence yüksek rakam olmaz.

veyselnet veyselnet ilan sitesi araciyim.com Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek ön muhasebe, bilişim
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad V** P**
  • Mesajlar 179
  • Beğeniler 41 / 22
  • Ticaret 0, (%0)
Bu konuda bilgisi ve görüşleri olan var mi

FurkanHisamioglu FurkanHisamioglu Arayüz Çizeri Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** H**
  • Mesajlar 1763
  • Beğeniler 214 / 508
  • Ticaret 11, (%100)
%3 to ve 20 kuruş tbm ortalamasından hesaplarsak aylık 9000 tl yapar işte. İyi bir reklam yerleşimi falan dersen ayda maksimum 10-15bin'dir geliri.

.

devrimedia devrimedia WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Web Master & Grafiker
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 868
  • Beğeniler 146 / 251
  • Ticaret 5, (%100)
haber siteleri 1 tıka 0.06 krş veriyor ona göre hesaplayınız.
10k hitede ortalama iyi bir reklam yerleşimi var ise 1k tık alsa varsayarsak 60 TL eder.

Wp Kurulum♥Wp Optimize♥Wp Seo Çalışması♥Wp Tema Kurulum♥Android Webview Uygulama♥Grafik Tasarım
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al