lostyazilim

Aylık 150 tl ile düzgün gelirli işe atılın - TAVSİYELER

15 Mesajlar 3.003 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

sovetski sovetski ♛ PHP ♛ Kimlik Onayı
  • Üyelik 03.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad A** H**
  • Mesajlar 1205
  • Beğeniler 437 / 458
  • Ticaret 2, (%100)
Merhabalar,

Artık yıllardır bu alandayım yeterince bilgim var kendimce ve sizinle paylaşmak istiyorum. Fakat "ben cebimden 1 kuruş bile harcamam" , "bir site için para vermeye değmez ben ücretsiz siteyle de kazanırım" diyorsanız konuyu okuyarak zaman kaybetmeyin, diğer tonlarca site gibi forum, gereksiz karışık siteler kurarak kısa süre sonra tarihten silinin :)

Web site işini hayatta ki gerçek bir şirket gibi düşünün, bir şirketiniz var fakat sizden başka çalışanı yok, bu şirket ayakta durur mu ? Orası düşündürücü biraz :)

Her bir işe başlamadan önce belirli bir bütçenizin olması gerekir, aynı site kurarken size gerekli olan ihtiyaçlar gibi. Site kurmak öyle "host ve domain aldım, 1-2 makale yazdım adsense kabul etmedi ( veya etti gelirim az )" değildir.

Sitenin temeli sağlam bir yazılım ve güzel alan adıdır. "busitedeneararsanbulursungel.com" gibi çöp alan adı almaktansa akılda kalıcı güzel bir domain alın. İlla "keyword" veya site içeriği ile alakalı olmasa da olur, yeter ki akılda kalıcı markalaşacak domain olsun. Ardından güzel bir hosting alın ( ilk başlarda hitiniz artana kadar pahalı hosting veya vds ya gerek yok ).
Yazılım konusuna gelince ise hiç kimseyi dinlemeyin, zira "gidip 5 kuruş vermek yerine hazır script kullandınız ayıp" gibi cümleler çok duyacaksınız. Özel yazılım yazdırdıktan sonra her bir oluşan sorun veya ek istekler için ek ücretler ödemeniz gerekecek fakat hazır olan o kadar çok yazılım var ki internette tonlarca destek konuları var ücretsiz ( bkz : Wordpress ). Hemen ardından güzel bir tema seçin veya tema satın alın. Sitenize iletişim bölümü, telif hakları bölümü ve s. ekleyin.

Buraya kadar tamam sitenin önemli kısımları bitti. Sıra sitenin ilk adımları :)

Şimdi sitenize gereken şey "Özgün, Sıkıcı olmayan makaleler". "Benim buna zamanım yok" diyorsanız konuyu bunun için yazdım zaten. Her bir alanın kendi uzmanları vardır. Restoranlarda yemekleri restoran sahipleri mi yapar ? Hayır, genellikle orada çalışanlar yapar ki, bunun için para alıyorlar. Sizin de siteniz de en az 5 çalışan olmalı.

Bu forumda bile güzel ve değerli yazarlar bula bilirsiniz. En az 5 makale yazarını aylık düzenli olarak 100 kelimesi 1 tl den 300 kelime olmakla her bir yazar için aylık 10 makale girmesini isteyin.

300 kelime 3 tl

10 makale x 300 kelime ( 3 tl ) = 30 tl

5 yazar x 10 makale ( 30 tl ) = 150 tl

( Fiyatların düşük olması makale yazarlarını sinirlendirmesin, işin başında böyle ama sonunda zam mutlaka olmalıdır ). Elbette her bir makale yazarı için onlara özel kategori belirlemeniz daha sağlıklı olacaktır. Yoksa php kategorisinde php dan anlamayan birisini oraya yazı girmesi için zorlarsanız işiniz fazla sürmez.

Her bir yazarın hangi günler hangi aralıklarla yazı yazacağına siz karar verin. Ve MUTLAKA OLMAZSA OLMAZ her ay ödeme günü belirleyin, o gün MUTLAKA tüm yazarların parası ödenmelidir. UNUTMAYIN siz ne kadar dürüst ve ciddi olursanız çalışanlarınız da aynısını size yansıtacaktır. Bununla birlikte bir o kadar da SERT iş kurallarınız olsun. Her ödeme gününden önce tüm yazarların aynı ayda ne kadar yazı yazdıklarına bakın. Eğer 1 yazı bile eksik ise aylık parasından 1 yazının ücretini kesin. 2 ci ay ise aynı hatayı yaparsa parasını ödeyip işini elinden alın yoksa diğer editörlere kötü örnek olur ve kısa süre sonra aranızda sorunlar oluşur.

Daha bitmedi.. "Ayyy hemen adsenseye başvurayım" demekle olmaz ! 3 - 4 ay böyle devam etsin siteniz. 3-4 Ay boyunca hiçbir reklam almayın. Aylık 50 makale 4 ay sonra 200 özgün makale demektir. Ardından rahatlıkla "google adsense ve google news" başvurunuzu yapın. Kesinlikle emin ola bilirsiniz herşeyi düzgün bir şekilde yaparsanız adsense ve google news kaydınız hazır. Artık size düşen gelen hit ve reklam kazançlarını iyi değerlendirmek. Güzel para kazanacaksanız aylık mesela 500 tl ve s. Makale yazarlarının maaşlarını yükseltin mutlaka. İşlerinde daha da motive olacaklardır, kendinizi onların yerine koyunca daha iyi anlarsınız :)

Bu kadar yeter bence, belkide biliyorsunuzdur ve s. ama yinede aklınızda bir köşede durması için yazdım. Umarım yardımcı olur :)
burakisci Fatma registan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

cingan cingan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek İnşaat Mühendisi
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 136
  • Beğeniler 44 / 33
  • Ticaret 111, (%100)
Davulun sesi uzaktan hoş gelir :)
Dorebar Sardox

kişi bu mesajı beğendi.

turkojen34 turkojen34 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 459 / 444
  • Ticaret 53, (%100)
Güxel fikirde hocam istikrarlı çalışmak lazım.Cebinde para olmadan iş verilmez versende eline yüzüne bulaşır.

sovetski sovetski ♛ PHP ♛ Kimlik Onayı
  • Üyelik 03.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad A** H**
  • Mesajlar 1205
  • Beğeniler 437 / 458
  • Ticaret 2, (%100)
turkojen34 evet haklısınız işte bu yüzden belirli bir bütçenizin olması şart. Aylık düzenli olarak geliri olan bir işiniz varsa tavsiye edilir :)

wmaraci
wmaraci

basymgroup basymgroup Parabol Kullanıcı
  • Üyelik 15.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Memur
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 871
  • Beğeniler 70 / 257
  • Ticaret 10, (%100)
300 makale 1000 tl. Adam akıllı birşeyler için en azından 1000 makale lazım. Yani 3 000 tl. Bununla uğraşmam. Tutmuş aylık 200 tl gelirli site alırım 3 bine. İnterneti çöplüğe çevirmem, yorulmam, sağlığımdan olmam,kazanırım.

turkojen34 turkojen34 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 459 / 444
  • Ticaret 53, (%100)
Para parayı ceker hocam.Profesyonel manada site işleriyle uğraşmak ekip işi.Hem bilgi hemde uzman olmak lazım.Siz daha iyi bilirsinizde bu forumda bu işlerin nasıl döndüğünü gayet iyi anladım.Her önüne gelen seocu.10 günlük siteyle seo uzmanı olarak çıkıyorlar.( kendini gayet iyi biliyor ) şuanda 2 aylık olmuştur sitesi.Yani cebimde para varsa kendi stratejini ortaya koyarsın ayda 2 bin harcarsın 4 bin gelir.Aynı ticaret mantığı.Aslında forumda eksik olan konu şu bu konuda çoğu insan bencil.Forumda kayıtlı olanların çoğunun yaşı genç ve bişeyler yapmaya çalışılıyor.Bi babayiğit çıksa deseki trdeki en büyük misal a sitesini açıyoruz herkes editör olsa ve reklam + adsense gelirini kerkese eşit paylaştırsak dese bu tarz proje çıksa olmazmı.Ama herkes rabbena diyor.

ahmetce33 ahmetce33 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek turizm
  • Konum -
  • Ad Soyad A** Ü**
  • Mesajlar 1165
  • Beğeniler 267 / 266
  • Ticaret 151, (%100)
sovetski elinize emeğinize sağlık lakin geçen aylarda başımdan geçen bir anı ;
forumdan bir konu vardı konu ne iş olsa yaparım diye bir kardeşimiz konu açmıştı gel dedim kardeşim ortak site yapalım sen sadece içeriği gir ne alırsak yarı yarıya adsense site vs masraf ben ayarlarım arkadaş bana hemen kazanacağım bir şey lazım dedi üzerinden 5 ay geçti tabi aynı hafta ben başka bir arkadaşla başladım yalan olmasın
1.ay 100
2.ay 150
3.ay 200
4.ay 300
5.ay 300
kısmetse bu ayda min 300 lira yollayacağım aynı zamanda %50 ortak şimdi o zaman konu açan arkadaş kazanabildi mi bilemiyorum ama sabırsız insanlarız e güzel kardeşim devam ediyor olsak birlikte şimdi aylık min 300 tl alıyor olacaktın !! en evvel sabır ile çalışma
registan qgrup

kişi bu mesajı beğendi.

Bir yalana inanmak sizi aptal yapmaz Saf olmak Şerefsiz olmaktan iyidir...

registan registan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad I** A**
  • Mesajlar 97
  • Beğeniler 12 / 28
  • Ticaret 7, (%100)
bir sitede ben açtım ufak ufak makale ve bilgi giriyorum.
daha yapılmayı bekleyen 5 proje var. ama zaman yok.
gerçekten yapılacak o kadar çok proje varki . maalesef yetişilmiyor.

Azim azim ve sabır ile olur
1SMHMedya

kişi bu mesajı beğendi.

www.istanbulhuzurevleri.com

SertacYANIK SertacYANIK Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Nothing
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 714
  • Beğeniler 21 / 157
  • Ticaret 2, (%100)
Alanında uzman kişiler 300 kelimesi 3 TL'ye çalışmazlar. Keşke çalışsalar da dediğinizi uygulasam. :)

1SMHMedya 1SMHMedya WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 526
  • Beğeniler 505 / 133
  • Ticaret 7, (%100)
registan onun için ekip şart :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al