-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Web Tasarım & Yazılım
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar,
Son zamanlarda dikkatimi çeken ve başıma bela olan bir durumla karşı karşıyayım. Olay şu; Popüler bir bilgi sitem var ve günlük olarak içerik girilmektedir. Girilen içeriklerin linkleri Googla'a anında eklenmektedir. Ancak sabah eklediğim konunun linkini akşam kontrol ettiğimde Google dizininden çıkarıldığını görüyorum. Bu durumda yeniden Web Yönetici Araçlarından linki ekliyor ve kalıcılığını sağlıyorum.
Bu durum bende "linklerimi başka birisi Google'dan düşürebilir mi?" paniğine yol açtı. Google'da arama yapmama rağmen konu ile ilgili bir bilgi bulamadım. Böyle birşey olamayacağına inanmama rağmen konu hakkında bilgisi olan arkadaşların paylaşımlarını rica ediyorum. Başka birisi sizin linkinizi Google'dan düşürebilir mi? Düşüremezse neden ben aynı linkleri iki defa eklemek zorunda kalıyorum.
"Fikirlerin çarpışmasından hakikat ışığı doğar"
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Web Tasarım & Yazılım
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Organik Hitçi açıklama için teşekkürler. Site Web Master Araçlarına her iki şekilde tanımlı ve yönlendirmeler www üzerine yapılı. Link ekleme işlemleri başarılı olarak gerçekleşiyor. Fakat sabah 10 tane link ekliyorsam akşam kontrol ettiğimde bunlardan 3-5 tanesi Google dizininden kaldırılıyor. Tekrar bu linkleri ekleyerek sorunu gideriyorum. Eklemediğim taktirde Google tekrar farkedip bu linkleri dizine almıyor ya da geç alıyor. Paylaşımlar sıcak haber olduğu için bir haftada değerini yitiriyor. Bu yüzden Google'ın 15 gün sonra dizine sokması işime yaramıyor. Linkler neden düşüyor ona anlam veremedim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
İçerik Editörü
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Hocam aynı şey bende de var bir türlü çözemedim. Takipteyim...
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Web Tasarım & Yazılım
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bekirbulut yalnız olmadığımı bilmek içime bir ferahlık verdi :) Umarım bir çözüm yolu bulunur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
35, (%100)
Şimdi bu yazacağım olay sık yaşanan bir olay değil ama başlığı görünce aklıma geldi anlatayım dedim :D Demem o ki korkuya düşeceğiniz bir şey yok.
Zamanında bu işlere yeni başlamış, bu işlerden ek gelir elde etmeyi düşünen bir abime yardımcı oluyordum ama kendi işlerimden ötürü sürekli olarak ilgi gösteremiyordum, kendisi de gidip hem Wordpressten anlayan hemde editörlük yapacak bir eleman aldı yanına, çocuğu test etmek içinde ilk 2 hafta para vermemiş :D (Hani anlıyor mu, boşa gitmesin param) diyerekten. Birgün telefonum çaldı, açtım telefonu 'Google bize ceza kesmiş' diyor abim, 'ya abi neden kessin, ne yaptın ki?' hani site sadece genel blog çünkü, sebep yok öyle bir şeye, 'Eleman bana düşman olup işi bıraktı para vermiyorum diye' diyor. Neyse baktım hiç öyle google'ın ceza keseceği bir şey yapmamış, hani kopya içerik desen yok, temiz çalışmış çocuk. Sonra aklıma geldi en başta kendim hazırladığım Robot.txt dosyasına bir bakayım dedim. Karşılaştığım manzara şuydu:
Disallow: /
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Web Tasarım & Yazılım
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Eran Küçük açıklama için teşekkürler. Birçok kişiye de yardımcı olacaktır "Disallow" etiketinin linkleri arama motorundan çıkardığı. Ancak benim sorunum bundan kaynaklanmıyor. Yaşadığım sorun sitenin kodlarından, içeriğinden, vb. bir durum değil. Ya Google kafasına göre takılıyor, ya linkler bir şekilde düşürülüyor. Başka bir mantık yürütemiyorum.
Diyelim ki bir konu açıyorsunuz. Bu konu Google da bir tek sizde var. Başlığı da atıyorum "Apiluskus Mucizesi" olsun. Tam bir sayfa özgün içerikle tanıtıyorsunuz ve linki ekliyorsunuz. Yazı Google'a düşüyor ama akşam link kontrolü yaptığınızda kalktığını görüyorsunuz. Arama motorunun görevi arayana istediği sonucu getirmektir. Bir tek siz de olan bir yazı neden Google'dan çıkarılır anlam veremedim. Robot.txt Disallow olsa tüm linkler çıkar. Benim günlük 10-15 tane paylaştığım yazının 3-5 tanesi yok oluyor. İşin yoksa tespit edip tekrar ekle. Bu büyük sıkıntı yaratıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Doktor
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
22, (%100)
Bende benzer sıkıntılar yaşıyorum. Özenle yazılmış 700-800 kelimelik bir makaleyi paylaşıyorum. Google gibi getir işlemini yapıyorum. İlk etapta index alıyor 2 saat sonra kayboluyor ve 1-2 gün sonra yeniden index alıyor. Tecrübelerden faydalanmak üzere takipteyim.