lostyazilim
tr.link

.Blog Domain Hakkında Fikirleri Bekliyorum

20 Mesajlar 2.453 Okunma
lstbozum
tr.link

NovemberNight NovemberNight WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek İmalat Ar-Ge Mühendisi
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 514
  • Beğeniler 158 / 174
  • Ticaret 8, (%100)
1) Ben uzantının 3 harften fazla olduğu durumlara henüz alışamadım. Prestijli uzantılar 3 harften oluştuğu için olabilir, başarıyı frenleyen bir etken gibi geliyor bana.

.blg olsa bence daha iyi olabilirdi.

2) jenerik şeyler için hoş bir imaj verebilir ama kalan kelimelerde neden tercih edilsin?
Örnek: Ali.blog Veli.blog, egitim.blog yemek.blog bunlar güzel de bunlar ilk birkaç saatte kapanın elinde kalır. Peki sonrası ? Özel proje isimlerinde bu alan adı ne kadar kullanılır? Mesela uyduruyorum teknopedia.com bence teknopedia.blog'tan çok daha güzel duruyor.

3) bir com sitenin bir kısmı blog bir kısmı forum vs. Olabilir bu durum bu uzantıda ne kadar mümkün?

4) Google ve yandex bu uzantıya otorite bağlamında nasıl bakıyor? Belirsiz.

5) Fiyat oldukça pahalı.

wmaraci
reklam

MehmetBartu MehmetBartu WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 16.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Marketing Manager
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 111
  • Beğeniler 16 / 18
  • Ticaret 0, (%0)

NovemberNight adlı üyeden alıntı

1) Ben uzantının 3 harften fazla olduğu durumlara henüz alışamadım. Prestijli uzantılar 3 harften oluştuğu için olabilir, başarıyı frenleyen bir etken gibi geliyor bana.

.blg olsa bence daha iyi olabilirdi.

2) jenerik şeyler için hoş bir imaj verebilir ama kalan kelimelerde neden tercih edilsin?
Örnek: Ali.blog Veli.blog, egitim.blog yemek.blog bunlar güzel de bunlar ilk birkaç saatte kapanın elinde kalır. Peki sonrası ? Özel proje isimlerinde bu alan adı ne kadar kullanılır? Mesela uyduruyorum teknopedia.com bence teknopedia.blog'tan çok daha güzel duruyor.

3) bir com sitenin bir kısmı blog bir kısmı forum vs. Olabilir bu durum bu uzantıda ne kadar mümkün?

4) Google ve yandex bu uzantıya otorite bağlamında nasıl bakıyor? Belirsiz.

5) Fiyat oldukça pahalı.

Yeni domain uzantıları Google tarafında artık otoritesi var. Alphabet (Google'ı bünyesinde barındıran şirket) sitesini .xyz uzantılı yaptı.

Ayrıca .clog domain'i Wordpress'in çıkarttığını unutmayalım. Mutlaka Arama motorları üzerinde etkisini hissettirecek çalışmalar yapacaktır.

Ronins Ronins Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** M**
  • Mesajlar 442
  • Beğeniler 30 / 74
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar arama motorları sitenin uzantısına göre değil içinde barındırdığı jenerik kelimelere göre etkisini gösterir. Ve domain ne kadar kısa ise o kadar iyidir.

.com yada .net ile 3-4 kelimelik bir domain alan kadar, bu tür yeni uzantılarda kısa ve jenerik domainler ile arama motorları sıralama sonuçlarında başarılı olabilirsiniz.

SEO için önemli olan kısa ve jenerik bir domain,

İyi optimize edilmiş sayfalar, mobil uyumluluk ve en önemlisi "Özgün İçerik ve İstikrar"

Bu nedenle .BLOG ile çok iyi domainler kaydedip, başarılı web sileri oluşturulabilir.

5 kelimelik çok jenerik bir domain için ön kayıt yaptım ve başarılı olacağına da inancım tam.

noop noop WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek domain alınır-satılır
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 688
  • Beğeniler 73 / 264
  • Ticaret 7, (%100)
bazı jenerikler dışında 2. eli yok. kendim kullanıp değerlendiririm dersen iş yapar tabi.

aradığım jenerikler satışta olmadığı için ben kaydetmeyi düşünmüyorum şimdilik.

wmaraci
wmaraci

AhmetCakmak34 AhmetCakmak34 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 2471
  • Beğeniler 934 / 1174
  • Ticaret 41, (%100)
Tavsiye edebileceğiniz .blog önkayıt firması?

MehmetBartu MehmetBartu WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 16.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Marketing Manager
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 111
  • Beğeniler 16 / 18
  • Ticaret 0, (%0)

AhmetCakmak34 adlı üyeden alıntı

Tavsiye edebileceğiniz .blog önkayıt firması?

Hocam Ben Natro'dan yaptım sanırım başka da şuan için ön kayıt yapan firma yok.
http://www.natro.com/domainnames/blog-domain-kayit/

haber58 haber58 Doğruluk dost kapısı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Bitlis
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 1771
  • Beğeniler 424 / 491
  • Ticaret 47, (%100)
Gereksiz olduğunu düşünüyorum. Bu uzantıların çıkmasına Natro, İsimtescil, Domaintescil sevinir ancak. Fuzuli Baki Nediiiim ?

NETFLIX GURUBUMUZA HEMEN ORTAK OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Ozdemiir Ozdemiir Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 703
  • Beğeniler 4 / 120
  • Ticaret 0, (%0)
com net org bu uzantılardan vazgeçmeyin 3 kafa global her zaman iş yapar bunların dışındaki uzantılar hikayeden başka bir şey değil

SizinWeb SizinWeb . Kullanıcı
  • Üyelik 04.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** K**
  • Mesajlar 3625
  • Beğeniler 1459 / 1458
  • Ticaret 135, (%100)
Türkiyede genelde yeniliklere kapalıyız bazıları bu tutar olur dese bile türk milleti olarak teknoloji ve yeni olan birçok alana karşı ön yargı ile yaklaşıyoruz buda diğer kullanıcılardan daha sonra bazı şeyleri elde etmemize sebeb oluyor öte yandan bu işe ticari bakacak olursak bencede .blog uzantısı tutmayacaktır en azından türkiyede hizmet verdiğimiz alanda türkiye oldugu için beklentilerin ve çalışmaların düşük olacagı kanaatindeyim ayrıca hızlı ilerleyip çabucak kazanç elde etme beklentimiz daha sonraki zamanlarda bizleri projelerimizden sagutup yarım kalmasını sağlıyor domain uzantılarına son 3 5 sene içinde bayay yeni uzantılar eklendi en son .krd uzantısını okumuştum sanırım ırak bagımsız kurt topraklarını simgeliyordu sanırım bir süre sonra daha belirgin şekilde meslek ve ticari olarak farklı uzantılarda çıkabilir iyice .tv bir örnek olabilir.

Bugün Bizim Yarın Çocuklarımızın.

CEMB CEMB WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** B**
  • Mesajlar 315
  • Beğeniler 39 / 95
  • Ticaret 0, (%0)
ne olursa olsun hiçbirşey .com gibi olamaz bariz

Site Ayarları