lostyazilim
tr.link

Blog Tasarımları Nasıl Olmalıdır

2 Mesajlar 391 Okunma
acebozum
tr.link

MehmetGUMUS3 MehmetGUMUS3 . Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 283 / 200
  • Ticaret 12, (%100)
Eğer bir blog sahibiyseniz ve tasarım konusunda ne yapmanız gerektiğini ve nasıl tasarımlar kullanmanız gerektiğini bilmiyorsanız bu yazımızı okumalısınız.

Öncelikle blogunuza uygun bir tasarım fikri kesinlikle sizde oluşmalı ve buna göre tasarımlar aramalısınız. Kişisel bir bloga lütfen magazin temaları kurarak işi yokuşa sürmeyin.Genel olarak bloglar header,sidebar,content,footer bölümünden oluşur.

Header sitenin en üst kısmıdır.
Sidebar sağda veya solda bulunabilir. Son yazılar kategoriler gibi bölümleri bileşenlerden buraya ekleyebilirsiniz.
Content dediğim olay ise yazıların bulunduğu bölümdür.
Footer ise sitenin en alt kısmıdır.

Tüm bunlar anasayfa yapısını oluşturur.Tüm bu sayfaları oluştururken orantılı bir yapıda ve abartmayarak oluşturursanız anasayfanın bel kemiğini iyi bir düzene oturtmak için ilk adımı atmış olursunuz.

Tasarımlarınızı oluştururken veya seçerken temanın görsel olarak dışarı yansıttığı enerjiyi yakalayabilmek sorunu dikkat edilmesi gereken bir konudur.Renk uyumuna ise kesinlikle dikkat etmelisiniz.Lütfen tasarım yaparken veya seçerken göz yormayan renkleri seçmeye dikkat edin.

Bir diğer yön ise tasarımın işlevselliği.Bana göre bir tasarım bileşen destekli,menü desteği olan,kullanımına göre tema paneli bulunan,sosyal medya optimizasyonu yapılmış,renk uyumu iyi şekilde yakalanmış,görsel konuları destekleyen bir tasarım olmalıdır.Ayrıca kod yapısı düzgün ve seo konusunda geçerli bir puan almalıdır.

Dinamik ve animasyonlarla tasarımlara ayrıca renk katmak da ziyaretçiyi blogunuza çekecektir.Sağdan soldan sürekli reklamların fışkırması ise size eksi bir değer katacaktır.Bu yüzden reklam yerleşimi olan temaları tercih edebilirsiniz.

Genel olarak aktaracaklarımız sizlere bu kadar. Söylenenleri göz önünde bulundurursanız artı bir durum kazanacağınızı düşünüyorum.Blog tasarımları nasıl olmalıdır konusu benim kişisel düşüncelerimden ve gözlemlerinden oluşmuştur.Ayrıca fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Kaynak:http://www.sosyalpenguen.com/blog-tasarimlari-nasil-olmalidir/

Teamtofas.com
elektronikssl
webimgo

Sporland Sporland Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Çalışmıyorum
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad S** Ş**
  • Mesajlar 304
  • Beğeniler 0 / 40