Blog yazarları kimi zaman hayatlarında yaşadıkları iniş ve çıkışlardan dolayı psikolojik olarak bunalırlar ve yazı yazamayabilirler.Hatta bu durum uzun süreli olduğunda bloglarını bir köşeye bırakıp bir daha ilgilenmeyebilirler.Fakat bu yazımızda sizlere hem bu bunalımdan kurtulmak hem de ilham alabileceğiniz bazı şeyleri listeleyip konu bulmanıza yardım etmek amacıyla bazı ipuçları vereceğiz.

Dinlediğiniz Müzikler

Hayatımızın her alanında bizi yalnız bırakmayan müzik unsuru ilham kaynağı olma açısından birebirdir.Farklı tarzlarda müzikler dinleyerek hem ruhunuzu rahatlatabilir hem de aklınıza gelen konular hakkında yazılar yazabilirsiniz.Yabancı müzik çevirilerine bakarak bunları yorumlayabilirsiniz.Farklı coverlar dinleyerek ufkunuzu genişletebilirsiniz.Cover örneği görmek istiyorsanız Madilyn Bailey Human (Cover Versiyon) konumuza bakabilirsiniz.

Takip Ettiğiniz Bloglar

Takip ettiğiniz blogların açtığı konulardan yararlanarak konular oluşturabilirsiniz.Burada yazıyı alıp aynen yayınlayın demiyorum,başlığı alıp kendinize göre yorumlayabilir eleştirilerde bulunabilirsiniz.Farklı bakış açıları her zaman iyidir.İnsanlar farklı bakış açıları görmek,okumak isterler.

Kitaplar,Hikayeler,Gazete Yazıları

Okuduğunuz herhangi bir hikaye,kitap veya gazete yazısı sizlere ipuçları verebilir.Herhangi bir olayı kendi gözünüzden yazabilir böyle olsaydı daha iyi olurdu şeklinde yorumlamalarda bulunabilirsiniz.Kafanızda oluşturduğunuz hikayeleri de paylaşabilirsiniz.

Doğa Gezileri

Doğada yürüyüş yaparak hem kendinizi rahatlatabilir hem de gezdiğiniz yerlerden ipuçlarıyla yazılar yazabilirsiniz.Hatta tanıtım yazıları yayınlayarak insanlara nereleri gezmeleri gerektiği hakkında önerilerde bulunabilirsiniz.

Yazdığınız Konuları Desteklemek

Önceden yazdığınız konuları desteklemek amacıyla kendi blogunuzda tekrar yolculuğa çıkabilir ve eksik kalmış yerler hissederseniz bunları yeni konularda dile getirebilir ve o alana yönelebilirsiniz.

Tüm bu sıraladıklarım sizlere yeni yazmak konusunda ilham oluşturabilecek şeylerdir.Liste fazlalaştırılabilir fakat ben genelleyerek sıraladım.Sizler de aklınıza gelen fikirleri bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: http://sosyalpenguen.com/blog-yazarlarinin-ilham-alabilecekleri-5-durum/