-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Hocam buradaki değerler sadece ne kadar fazla optimizasyon yaptığını gösterir. Yani buradaki değere fazla takılmamanızı öneririm. Mesela benim bir sitem hem mobil hem de masaüstünde 85 üzeri değere sahipti fakat siteye 7 saniyeden önce girmek imkansızdı.
Bir diğer sitem ise mobilde 74 puana masaüstünde 64 puana sahip ama sitenin daha 3 saniyeden geç açıldığını görmedim. Hem de reklam kodları, analytics kodu, sosyal medya kodu, reklam engelleyici uyarı kodları ve onlarca resimle beraber.
Özellikle blogger kullanıcı bazı optimizasyonları (tarayıcı önbellekleme, css-javascript şıkıştırma, gzip sıkıştırma vb.) yapılamadığından diğer sitelere göre daha düşük değer alabilirsiniz. Bu gayet normaldir.
Son olarak başta da dediğim gibi google burada site hızını değil site optimizasyonunu ölçtüğünden dolayı birçok temanın değeri düşük olacaktır. Kendiniz internette araştırarak satın aldığınız temanın bu değerini biraz yükseltebilirsiniz.
Bonus:
Eee hocam madem burası sadece optimizasyon değerimi veriyorsa ben site hızıma nereden bakacam dediğini duyar gibiyim. Belki biliyorsundur ama bilmiyorsan "pingtom ve gtmetrix" gibi sitelerden site hızını detaylı olarak görebilirsiniz.
Hayırlı akşamlar ve iyi çalışmalar dilerim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Değeri çok fazla önemli değil aslında. Ben kendi sitemde yüzde yüz puana ulaştığımda, aynı sitemin yüzde 90 puanına göre daha hantal performans alıyorum. Puan göstermelik sonuçtan başka bir işe yaramaz. Hatta Google gibi siteleri aldatıp bile puanınızı olduğundan yüksek gösterebiliyorsunuz.
Eğer hızlı bir tema arıyorsanız Javascript'in az kullanıldığı sade temalara göz atabilirsiniz.