Blog açmak fikri web dünyasında gezinen webmaster olma yolunda ilerleyen arkadaşların aklında daima olan bir fikirdir.Bu fikri hayata geçirmek,sonrasında da bu fikirle yaşamaya alışmak ve blogunuza önem vererek devam ettirmek biraz zorlanacağınız bir durum olabilir.Hatta öyle ki çoğu arkadaşımız için bu böyle oluyor.
Daha sonra hayallerinizi süsleyen blogunuzun yeteri kadar ziyaretçi almadığını gördüğünüzde yazmaktan soğursunuz.Bazı çırpınışlar yapsanız da kurtulmadığını görüp en sonunda onu silmeye veya satmaya çalışırsınız.Fakat burada kendinize sormanız gereken bazı sorular var.Eminim bunları cevapladığınızda nerede hata yaptığınızı da bulacaksınız.
Blog açarken amacınız neydi ? Dilerseniz Blog Yazmaya Başlamak İçin 10 Neden adlı yazımızdaki maddeleri inceleyerek amacınızın onlarla uyuşup uyuşmadığına bakabilirsiniz.Burada bulunan 10 nedenden çok farklı düşünceler taşıyorsanız ve sadece tek bir maddeye ( para kazanmak gibi ) yöneldiyseniz baştan kaybedilmiş bir blog serüveniniz vardır.
Blog açmadan önce hazırlık aşamalarını doğru tamamlamadığınız için bu durum daha da sarpa sarmıştır ki toparlaması zordur.Fakat sizin kararlılığınızla bu durum tam tersine dönebilir.
Eğer kararlıysanız ve blogunuzu heba etmek istemiyorsanız size önerilerimizi dikkate alın.Öncelikle elinize bir kalem ve kağıt alarak bundan sonra günde kaç konu gireceğinizi ve ne konuları hakkında yazacağınızı not edin.Günde iki konu girmeniz idealdir.Daha sonra sosyal medyada ne kadar etkin olduğunuza bakın.Etkin değilseniz Sosyal Medya ve Blogunuza Getirisi adlı yazımızı okuyarak buradaki önerileri uygulamaya çalışın.
Konu bulmakta sıkıntı çekiyorsanız Blogunuza Konu Bulmak İçin 10 Yöntem adlı yazımızı okuyarak yeni fikirler edinebilirsiniz.Bütün bunlar sizlere sadece bizim tıklanma sayımızı artırmak için yazdığımız yazılar gibi görünse de içlerinde gerçekten fazlasıyla değer taşıyan ipuçları göreceksiniz.
Ayrıca tasarım ve kategorisel olarak da değişime giderseniz bu işte farklı bir adım da atmış olursunuz. Sonuç olarak blogunuzu kendi yaptığınız yanlışlıklardan dolayı ölüme terk etmeyin.
Kaynak: http://www.sosyalpenguen.com/blogunuzu-olume-terk-etmek/