lostyazilim
tr.link

Cloud hosting'de lokasyon önemli değil mi?

4 Mesajlar 1.514 Okunma
acebozum
tr.link

nigne2011 nigne2011 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 647
  • Beğeniler 112 / 197
  • Ticaret 1, (%100)
Cloud hostingde lokasyon önemli değilmiş sanırım, normal hostingde tr, abd gibi seçenekler olurken cloud'da bu yok, böyleyse çok iyi, cloudflare kullanmak yerine bunu kullanırız, tek hosta hem tr hem de ing siteler kurmak sorun olmaz, doğru anladıysam tabi ki.

http://www.technologic.com.tr/cloud-hosting-avantajlari/

elektronikssl
webimgo

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
Hayır aksine Cloud hostingde de bu tarz lokasyon seçenekleri mevcut.

Digital Ocean bu sistemi kullanıyor diye biliyorum. Bir artısı daha var paket yükseltme işlemi çok basit doğrudan paket yükseltebiliyorsunuz. (Ram, Storage vs.)

Edit: ayrıca donanıma bağlı olarak sitenin down olma durumu daha az ihtimalli oluyor.
nigne2011

kişi bu mesajı beğendi.

nigne2011 nigne2011 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 647
  • Beğeniler 112 / 197
  • Ticaret 1, (%100)
aşağıdaki cümleden ben böyle anladım, yanlışmış demek ki.

Cloud hosting farklı sunucuların birbiriyle zincirleme bir şekilde bağlanması ile oluşturulur ve bu sunucularda web sitesi barındırılarak en uygun sunucu üzerinden ziyaretçilere hizmet verilmesi amaçlanır.Aynı zamanda lokasyon konusunda önemli bir hizmet sunulmaktadır. Öyle ki bulut sunucularda barınan web sitesine giriş yapan bir kullanıcı lokasyon olarak kendisine en uygun ve yakın olan sunucu üzerinden hizmet alacaktır. Bu sunucunun uygun durumda olmaması halinde en yakındaki diğer sunucuya geçiş yapılarak bu sunucu üzerinden hizmet verilmesi sağlanacaktır. Üstelik tüm bu işlemler kişilerin web sitesine giriş yaptığı saniyeler içerisinde gerçekleştirilir. Böylece herhangi bir gecikme ya da aksamının olması da söz konusu değildir.

kelebek kelebek WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Geliştirici
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 3142
  • Beğeniler 60 / 764
  • Ticaret 5, (%100)

nigne2011 adlı üyeden alıntı

aşağıdaki cümleden ben böyle anladım, yanlışmış demek ki.

Cloud hosting farklı sunucuların birbiriyle zincirleme bir şekilde bağlanması ile oluşturulur ve bu sunucularda web sitesi barındırılarak en uygun sunucu üzerinden ziyaretçilere hizmet verilmesi amaçlanır.Aynı zamanda lokasyon konusunda önemli bir hizmet sunulmaktadır. Öyle ki bulut sunucularda barınan web sitesine giriş yapan bir kullanıcı lokasyon olarak kendisine en uygun ve yakın olan sunucu üzerinden hizmet alacaktır. Bu sunucunun uygun durumda olmaması halinde en yakındaki diğer sunucuya geçiş yapılarak bu sunucu üzerinden hizmet verilmesi sağlanacaktır. Üstelik tüm bu işlemler kişilerin web sitesine giriş yaptığı saniyeler içerisinde gerçekleştirilir. Böylece herhangi bir gecikme ya da aksamının olması da söz konusu değildir.

Bildiğim kadarıyla yukarda yazdığınız cloud yerine cdn'ye daha yakın gibi duruyor. İçeriği sekronize ederek bu tür bir islem yapabilirsiniz. Dns üzerinden lokasyona göre yönlendirme yapılabilir. Mesela ns1 bu tür bir hizmet veriyor.

https://ns1.com/

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al