lostyazilim

codecanyon Regular Licence ve Extended Licence?

9 Mesajlar 4.015 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

mutlu55 mutlu55 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 40
  • Beğeniler 3 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar codecanyon'dan bir resim galerisi scripti alacağım. Şimdi Reguler licence ile bu scripti hostları ve domainleri bana ait olan farklı web sitelerimde kullanabilir miyim. Kodları başkasının hostuna yüklemeyeceğim, satmayacağım. Bu durumda Regular Licence işimi görür mü?

Extended Licence ile bana verilen hak nedir?
-Scripti bir 3. kişiye satabilmek mi?
-Scripti birden fazla sitede kullanabilmek mi?

Regular Licence ile script satın alıp domainlari farklı birden fazla sitede kullanan var mı? Sorun çıkıyor mu?

wmaraci
reklam

altunoren altunoren bilmenizgerek.com Kullanıcı
  • Üyelik 07.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Web Yazılım, Grafik Tasarım
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad İ** A**
  • Mesajlar 356
  • Beğeniler 25 / 99
  • Ticaret 0, (%0)
Regular licence ile extended licence sitedeki sarıcılar içindir. Regular ile istediğin kadar sitede kullanabilirsin programı. Extended licence te aynı. Fakat onun özelliği şudur. Diyelimki plugin aldın oradan. O plugini yeni tasarladığın bir wordpress temasında kullanıp o sitede satma hakkın olur. Eğer regular aldıysan o temayı plginsiz satmak zorundasın. Anladın mı?
mutlu55

kişi bu mesajı beğendi.

vifoni vifoni WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 67
  • Beğeniler 11 / 13
  • Ticaret 0, (%0)
tema için de aynı şeyler geçerli mi ? bir temayı birden fazla siteye kurabiliyor muyuz ?

altunoren altunoren bilmenizgerek.com Kullanıcı
  • Üyelik 07.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Web Yazılım, Grafik Tasarım
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad İ** A**
  • Mesajlar 356
  • Beğeniler 25 / 99
  • Ticaret 0, (%0)

vifoni adlı üyeden alıntı

tema için de aynı şeyler geçerli mi ? bir temayı birden fazla siteye kurabiliyor muyuz ?

Kurulabilir. Fakat temayı yapan kişi tek domain için ayarlamışsa günellemeleri sadece ilk kurduğunuz site için yaptırır. Ama genel olarak tüm domainlerde kullanabilirsiniz. Sitedeki regular veya extended sadece siteye tekrar yüklemeler içindir. Extended satın alanlar satıın aldığı şeyi aynı siteye tekrar yükleyebilmesi içindir.

wmaraci
wmaraci

BuckBarry BuckBarry WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 972
  • Beğeniler 34 / 164
  • Ticaret 7, (%100)
Normal Lisans (Regular Licence)
Bu lisans türü ile edindiğiniz WordPress temalarını yanlızca bir sitede kullanabilirsiniz. Bu temaları dağıtamazsınız veya tekrar satamazsınız.

Genel Lisans (Extended License)

Bu lisans ile edindiğiniz WordPress temalarını birden fazla defa kullanmanız mümkün. Ayrıca bu temaları oluşturacağınız bir sonraki tema için kullanmanız mümkün
Genel lisans koşulları siteye göre değişim gösterdiğinden, satın aldığınız temaya ait Genel lisans kapsamını mutlaka okuyun.

Kişisel Lisans (Personal License)

Kişisel lisans ile aldığınız temaları, kendi çalışmalarınız için birden fazla defa kullanmanıza izin verilir. Yine oluşturacağınız bir sonraki çalışmada bu temadan faydalanabilirsiniz.

Bir WordPress Temasının Lisansını İhlal Ettiğinizde Neler Olur?
WordPress temaları satan büyük siteler, bu işi firma olarak yaptıklarından dolayı temalarının yasadışı yollarla kullanıldığını veya dağıtıldığını öğrendiklerinde bu durumu öncelikle size bildirir veya hosting firmanıza bildirirler. Eğer size bildirir ve temayı kullanmaktan vazgeçerseniz veya dağıtımını durdurursanız yasal yollara başvurmayabilirler. Hosting firmanıza bildirirlerse siteniz kapatılır ve çoğu zaman hosting firması yedeklerinizi vermeyi reddeder.
Eğer hak sahibi, yasal yollara başvurursa bu durumda kullandığınız temanın lisans bedelini ödemek zorunda kalırsınız. Bu durumda lisans bedeli kullanım sürenize göre yeniden hesaplanır ve temanın asıl bedelinden kat kat fazlasını ödemek zorunda kalabilirsiniz.

ozguroyun ozguroyun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Bilgisayar Muhendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** B**
  • Mesajlar 153
  • Beğeniler 74 / 35
  • Ticaret 10, (%100)
extended licence olan bazi urunlerde, urunu siz komple satin alirsiniz urun satistan kalkar. siz satisa isterseniz koyarsiniz.
ornegin
normal lisansi 10$ a satilan bir urun olsun. bu urun 100 tane coktan sayildi diyelim. Siz de kafanizdan bu urun bi 500 tane daha satilir. 10$ a satilan urunun extended lisansi belki 5000$. Siz yatirim yapar alirsiniz, satici da urunu kaldirir.

ben yazarken ozden'in mesajini gormedim. Benim bahsettigim konu ise sudur

5. Exclusive license
An exclusive price means that the item from that point onwards will be delisted from the Scirra store and no longer for sale. Non exclusive licenses may have already been sold up to that point. Use the sales figures published on the items page for indication of how many have been sold to date.

ornek olarak linke bakilabilir https://www.scirra.com/store/licenseable-games/knightower-894
nuktoprak

kişi bu mesajı beğendi.

nuktoprak nuktoprak Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 266
  • Beğeniler 72 / 69
  • Ticaret 28, (%100)
ozguroyun Bence de sistem böyle işlemeli, bana denk gelmedi. Ben 2 tane aldım, kaldırmadılar duruyor halen. :-)

ozguroyun ozguroyun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Bilgisayar Muhendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** B**
  • Mesajlar 153
  • Beğeniler 74 / 35
  • Ticaret 10, (%100)
- gecersizdir.
nuktoprak

kişi bu mesajı beğendi.

mutlu55 mutlu55 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 40
  • Beğeniler 3 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar teşekkür ederim değerli cevaplariniz için. Scriptin sahibine de mesaj attim ingilizce olarak sordum Envato üzerinden. Regular Licenceyi birden fazla domain ve sitede kullanabilir miyim diye." Kullanabilirsin, eğer scripti başka birine satacaksan o zaman Extended Licence almalısın" diye cevap yazdılar.

Yani sonuç birden fazla domainde ve sitede kullanabiliyoruz. Yeter ki o scriptli siteyi codecanyon üzerinde 3. Kişiye satmayalim.

Ek Olarak: arkadaşlar Envato'dan da tek domain için kullanabilirsiniz diye cevap gelmiş kafam karıştı iyice.

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al