Bazen video izlerken veya gif oynatırken siyah bir ekran olur başta, hatta sürekli başa almamıza rağmen o siyahlık ve karıncalanma tarzı şey sürekli orada kalır. Bu yazımda bu sorunun çözümünü kısaca anlatacağım.
Muhtemelen siz de bu sorunu yaşadınız ve videoyu-gifi sürekli baştan almaktan veya izlemekten bıktınız, ben de bıktım. Haklısınız, haklıyız. Ufak bir araştırma yaptım çok da zor olmayan bir çözüm buldum.
Bu çözümle birlikte Google Chrome’un video-gif oynatma sorununu giderebiliyoruz. Çok uzatmadan çözüme geçelim. Google Chrome’un kendi sayfası olan “
Ayarlar” sayfasından, ufak bir ayar değişikliği yapacağız.
Yeni sekme açıp, adres çubuğuna “
chrome://settings/” yazın ve enterlayın. Sayfanın en aşağısına inin ve orada bulunan “
Gelişmiş ayarları göster…” yazısına tıklayın. Tekrardan en aşağıda “Sistem” başlığı altında “
Kullanılabilir olduğunda donanım ivmesini kullan” seçeneği otomatik olarak işaretli olur, siz bunun aktifliğini kaldırın ve Google Chrome‘u yeniden başlatın.
Bundan sonra bir daha video-gif oynatırken sorun yaşamayacaksınız, tabii ki internet hızınızdan kaynaklı donmalar olabilir o sizin internet sağlayıcınıza bağlı :D
Kaynak:
www.volkanyıldız.net