Bazen video izlerken veya gif oynatırken siyah bir ekran olur başta, hatta sürekli başa almamıza rağmen o siyahlık ve karıncalanma tarzı şey sürekli orada kalır. Bu yazımda bu sorunun çözümünü kısaca anlatacağım.

Muhtemelen siz de bu sorunu yaşadınız ve videoyu-gifi sürekli baştan almaktan veya izlemekten bıktınız, ben de bıktım. Haklısınız, haklıyız. Ufak bir araştırma yaptım çok da zor olmayan bir çözüm buldum.

Bu çözümle birlikte Google Chrome’un video-gif oynatma sorununu giderebiliyoruz. Çok uzatmadan çözüme geçelim. Google Chrome’un kendi sayfası olan “Ayarlar” sayfasından, ufak bir ayar değişikliği yapacağız.

Yeni sekme açıp, adres çubuğuna “chrome://settings/” yazın ve enterlayın. Sayfanın en aşağısına inin ve orada bulunan “Gelişmiş ayarları göster…” yazısına tıklayın. Tekrardan en aşağıda “Sistem” başlığı altında “Kullanılabilir olduğunda donanım ivmesini kullan” seçeneği otomatik olarak işaretli olur, siz bunun aktifliğini kaldırın ve Google Chrome‘u yeniden başlatın.

Bundan sonra bir daha video-gif oynatırken sorun yaşamayacaksınız, tabii ki internet hızınızdan kaynaklı donmalar olabilir o sizin internet sağlayıcınıza bağlı :D

Kaynak: www.volkanyıldız.net