-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Fullstack Developer
-
-
Ad Soyad
A** P**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
evet arkadaşlar. başlıkta belirttiğim gibi sunucu aldım. şuanlık cPanel kurulu duruyor fakat şöyle bir şey sormak istiyorum sunucu üzerinde yaklaşık 3-5 site barınacak. cpanel'in lisans sıkıntısı olacağı için öyle ayda yılda bi cpanel e girmek için o kadar lisans parası vermeyi düşünmüyorum. plesk panel ile cpanel arasında ne tür farklar var? siteyi etkileyecek herhangi bir durum farkı varmı? hız vs. vs. herhangi açıdan. her türlü cevabı bekliyorum. teşekkürler.
PHP & NodeJS | HTML & CSS & Javascript & jQuery | Vue.Js | RabbitMQ | Docker | Laravel | mongoDB | TypeScript | Redis
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Makine Müh.
-
-
Ad Soyad
M** O**
-
-
-
Ticaret
41, (%95)
Aslında pek bir özellik farkı yok. Sonuçta kullanmasını sitenizdeki yazılımı sürekli olarak hostinginizin kontrol panelinden yönetmeyeceksiniz :) Dolayısıyla ben işimi görsün yeter olarak düşünüyorum sunucu yönetim türünü. Ücretsiz bir seçenek varken durduk yere ücret vermek (En azından kişisel kullanımlar için) mantıklı gelmiyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Fullstack Developer
-
-
Ad Soyad
A** P**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
bestwriter doğrudur haklısınız hocam hani bazı şeyler oluyor uygulamalar sunucuya yüklenmesi gereken. mesela işletim sistemi farkı bu durumu ne kadar etkiliyor? linux'da olan bir uygulamanın windows'da olamama durumu oluyor mu? kişisel veya kurumsal açı fark etmeksizin. hangisini seçersem ilerde başıma ne tür şeyler gelir. ne eksik olur? veya ne iyi olur? kısaca söylemem gerekirse hangi paneli seçmeliyim ve neden?
PHP & NodeJS | HTML & CSS & Javascript & jQuery | Vue.Js | RabbitMQ | Docker | Laravel | mongoDB | TypeScript | Redis
Aykut
Yaşa Mustafa Kemal Paşa
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
serbest
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
32, (%100)
Bence Cpanel kullanım bakımından çok daha üstün. Plesk karmaşık bir yapıya sahip. Kısa bir süre kullandım Plesk panel'i, neredeyse 10 sene geçti Cpanel kullanıyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Fullstack Developer
-
-
Ad Soyad
A** P**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Aykut yorumunuz için teşekkürler hocam.