lostyazilim
tr.link

cPanel mi? Plesk Panel mi?

5 Mesajlar 1.241 Okunma
lstbozum
tr.link

polatdev polatdev Fullstack Developer Kullanıcı
  • Üyelik 03.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Fullstack Developer
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad A** P**
  • Mesajlar 510
  • Beğeniler 104 / 104
  • Ticaret 16, (%100)
evet arkadaşlar. başlıkta belirttiğim gibi sunucu aldım. şuanlık cPanel kurulu duruyor fakat şöyle bir şey sormak istiyorum sunucu üzerinde yaklaşık 3-5 site barınacak. cpanel'in lisans sıkıntısı olacağı için öyle ayda yılda bi cpanel e girmek için o kadar lisans parası vermeyi düşünmüyorum. plesk panel ile cpanel arasında ne tür farklar var? siteyi etkileyecek herhangi bir durum farkı varmı? hız vs. vs. herhangi açıdan. her türlü cevabı bekliyorum. teşekkürler.

PHP & NodeJS | HTML & CSS & Javascript & jQuery | Vue.Js | RabbitMQ | Docker | Laravel | mongoDB TypeScript | Redis

wmaraci
reklam

MehmetOYAMAK MehmetOYAMAK WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Makine Müh.
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad M** O**
  • Mesajlar 623
  • Beğeniler 125 / 156
  • Ticaret 41, (%95)
Aslında pek bir özellik farkı yok. Sonuçta kullanmasını sitenizdeki yazılımı sürekli olarak hostinginizin kontrol panelinden yönetmeyeceksiniz :) Dolayısıyla ben işimi görsün yeter olarak düşünüyorum sunucu yönetim türünü. Ücretsiz bir seçenek varken durduk yere ücret vermek (En azından kişisel kullanımlar için) mantıklı gelmiyor.
polatdev

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 03.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad A** P**
  • Mesajlar 510
  • Beğeniler 104 / 104
  • Ticaret 16, (%100)
bestwriter doğrudur haklısınız hocam hani bazı şeyler oluyor uygulamalar sunucuya yüklenmesi gereken. mesela işletim sistemi farkı bu durumu ne kadar etkiliyor? linux'da olan bir uygulamanın windows'da olamama durumu oluyor mu? kişisel veya kurumsal açı fark etmeksizin. hangisini seçersem ilerde başıma ne tür şeyler gelir. ne eksik olur? veya ne iyi olur? kısaca söylemem gerekirse hangi paneli seçmeliyim ve neden?

PHP & NodeJS | HTML & CSS & Javascript & jQuery | Vue.Js | RabbitMQ | Docker | Laravel | mongoDB TypeScript | Redis

Aykut Aykut Yaşa Mustafa Kemal Paşa Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 2184
  • Beğeniler 715 / 772
  • Ticaret 32, (%100)
Bence Cpanel kullanım bakımından çok daha üstün. Plesk karmaşık bir yapıya sahip. Kısa bir süre kullandım Plesk panel'i, neredeyse 10 sene geçti Cpanel kullanıyorum.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 03.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad A** P**
  • Mesajlar 510
  • Beğeniler 104 / 104
  • Ticaret 16, (%100)
Aykut yorumunuz için teşekkürler hocam.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 5 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 5 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al