Law
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Search Engine Optimizer
-
-
Ad Soyad
Ç** C**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Karaktersiz bir varlık, siteme DDoS saldırısı yapıyor. Kullandığım yazılım vBulletin 3, WM Aracı gibi düşünelim. Voxility ve Layer7 korumasına sahibim ancak yetersiz kalıyor.
index.php'e saldırıyordu, index dosyasının adını değiştirip girişe yönlendirmeli giriş sayfası koydum. Bu sefer showthread.php diye DDoS atıyor. Bu dosyanın adını değiştirdiğim zaman malumunuz, konu içeriklerine kullanıcılar da giremiyor.
Şöyle bir mantık yürüttüm:
- Konular showthread.php?t=111 şeklinde açılıyor veya showthread.php?p=222 gibi. O bağlantı vasıtasıyla vBSEO'daki rewrite edilmiş linke yönleniyor yani.
- .htaccess üzerinden olabileceğini düşünüyorum, muhtemelen yazılabilir bu kod; mesela adam direkt showthread.php'e giriyorsa bloklansın. Yanına ?t=1 veya ?p=2 gibi yazıyorsa sayfa açılsın gibi. Bunu .htaccess kodu ile nasıl yazarım? Anlaşılır anlattığımı düşünüyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
myKnow
Sys & Network Sec
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Uzun süredir layer7 ile ilgilenen birisiyim web server altyapınız nedir ? Rate limit cookie check js checker vs. Türevleri ile saldırıyı minumum düzeye indirebiliriz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
yok
-
-
Ad Soyad
M** P**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Her saldırıda link değiştirilmez. Bu hem ziyaretçi kaybına neden olur, hem sitenin url yapısı bozulur hemde de sitenin google gözündeki itibarı düşer. Bunun yerine bu tür saldırıları önleyecek yazılımlar kullanılabilir. Wordpres ise wordfence veya sworksunda dediği gibi cloudflarenin ücretli sürümü, wordpres dışı bir sistemse cloudflarenin pro versiyonu soruna çözüm olacaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hiç uğraşmadan direk Cloudflare ile çözün bence. Pro sürümüne geçerseniz engel olabilirsiniz. Uğraşamazlar. Eskiden çok saldırı aldığımız zaman saldırı aldığımız sayfaları HTML yapardık. O zamanlar çok eziyetliydi. Cloudflare iyi ki var .