-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Back-End Developer
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhaba arkadaşlar . Yavaş yavaş sessiz sedasız dizi siteleri kapatılıyor.Bundan dolayı benim anlamadığım konu şu birçok dizi sitesi var. Bunun birisi 5,5 yıl yayın yapıyo diğeri 1 yıl başkası 3 ay yayında kalıyor. Bu siteler hangi diziler yüzünden dolayı kapnıyor. Telif hakkı deniyor fakat sitede 100'ü aşkın dizi var. Hangi birisi içintelif hakkı alabilirsin ki ? Hadi kapandı başka isimle yayın yapıyo site neden hemen kapatılmıyor ? ve ya neden misal; spartacus dizisi için diğer sitelerde kapatılmıyo orasıda bu diziyi yayımlıyor. Böyle birçok soru var aklımda bu sektöre yönelmek istiyorum . Artık ne kadar yayında kalabilirsem bana kardır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici / Youtuber
-
-
Ad Soyad
K** P**
-
-
-
Ticaret
46, (%100)
Dizilerin hepsi için telif ödemen lazım hocam. Telifsiz dizi yok. Ödemezse herhangi bir zamanda herhangi bir dizi yüzünden siten kapatılabilir. Son zamanlardaki artış ise korsan yayınların önlenmesi için. Amerika'da bir bölüm dizinin kaçak izlenmesi 250.000$ ceza ödemeyi gerektirir. Burada da bu kaçak yayınlar önlenmeye çalışılıyor işte.
Abone Ol : www.youtube.com/@kerimpotuk
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici / Youtuber
-
-
Ad Soyad
K** P**
-
-
-
Ticaret
46, (%100)
faruk16 adlı üyeden alıntı
Öncelikle bu işler ile ilgilenen hukuk firmaları var,her yabancı dizinin Türkiye'de ki hukuk firmaları ile anlaşması yok ama yerli dizilerin hepsinin var.Genel olarak google'de üst sıralarda olanları ve geliri yüksek olan siteleri hedef alıyorlar.
Hocam siz fena uçmuşsunuz 250.000$ dolar çok fazla,Amerika da binlerce film-dizi sitesi var.
Amerikalı bir arkadaşımdan duyduğumu söylüyorum ben hocam. İnanmak yada inanmamak sizin elinizde. Tabi sistem dört dörtlük işlemiyor olabilir ama durum böyle. Cezalar caydırıcılık için yüksekmiş.
Abone Ol : www.youtube.com/@kerimpotuk
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Back-End Developer
-
-
Ad Soyad
F** Ç**