lostyazilim
tr.link

DMCA Uyarısı Hakkında Bilgi ( Söz Dizisi İhtarname )

3 Mesajlar 851 Okunma
lstbozum
tr.link

Papiko Papiko Üşenme,Erteleme,Vazgeçme! Kullanıcı
  • Üyelik 22.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 220
  • Beğeniler 49 / 39
  • Ticaret 10, (%100)
Merhaba arkadaşlar Hayırlı iftarlar cümleten, Bir kaç sorum olacak bilgisi olan ustalarımın tavsiye ve fikirlerine ihtiyacım var.

Film sitem için çok önceden, Dmca uyarısı bir yabancı sinema filminden almıştım onuda umursamamıştım ve sitemde bir etkisi olmamıştı. Şimdi siteme yeni çıkan Söz dizisini ekliyorum geçenlerde 8. ve 9. bölüm için DMCA uyarısı gelmişti dikkate almalı mıyım ? Almazsam ne olur, biraz araştırdım (eski linki kaldırın yeni linke 301 çekin) veya (Sorun olmaz zaten o kelimede düşmüşsün bir şey yapman gerekmez) demişler siz ne dersiniz ?

Daha önce dizi eklemiyordu'm ilk defa dizi ekliyorum dizilerde telif sorunu da sıkıntılı, bu dizi siteleri telif haklarından dolayı sıkıntı yaşamıyor mu acaba.

DMCA uyarı aldığım dizinin 8 ve 9 bölümünü URL kaldır ile kaldırmıştım, 1 gün sonra mülk sorunu oluştu.
Webmaster Tools'da ( Mülkünüzde ciddi düzeyde sağlık sorunları bulundu. Önemli sayfalar kaldırıldı )

Kaldırdığım sayfa önemli değil o sayfadan da pek hit almıyordum da neden mülk sağlığı oluşmuş olabilir, İlerleyen günlerde düzelir belki diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum.

Not: Az öncede copyright@govinet.com üzerinden Söz dizisine ait ihbarname geldi. Sitem yeni ve aramalarda dahi dizinin sıralaması yok diyebilirim, çok saçma geliyor ilk sayfalarda çıkan çoğu sitelere bu tür ihbarname gelmiyor mu geliyorsa nasıl çözüm yolu buluyorlar anlamış değilim. Şimdi dizinin tüm bölümlerini kaldırsam sitede azda olsa sarsılma olacak kaldırmasam başım yanacak gibi duruyor. Önerileriniz var mı ?

wmaraci
reklam

EmreGuven EmreGuven emree.net Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 1521
  • Beğeniler 470 / 433
  • Ticaret 35, (%100)
Googledan gelen uyarilari dikkate almana gerek yok otomatik kaldiriliyor index ama 1. Elden elen mailleri(resimdeki gibi) 3 gun icinde kaldirman gerek. Kaldirmazsan 2. Bir uyari gelir. 2.dede kaldirmazsan yasal yollara basvururlar.

Papiko Papiko Üşenme,Erteleme,Vazgeçme! Kullanıcı
  • Üyelik 22.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 220
  • Beğeniler 49 / 39
  • Ticaret 10, (%100)
Dikkate almıyordum aslında sadece arama sonuçlarında olumsuz etkileyebilir diye düşünürken (Govinet) üzerinden ihbar name geldi mecbur kaldıracağım, dizi siteleri bu gibi sorunlarla nasıl uğraşıyorlar ne tür bir yol izliyorlar anlamış değilim, en tepedeki dizi sitelerinde hiç sorun yok.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al