Merhaba sayın okuyucum, an itibari ile Dmoz açık dizin kaynağına üyeliğimi göndermiş bulunuyorum.Ben de bu haberi seninle paylaşıyım dedim ne yapayım.Biliyorum bu gün için biraz fazla yazı oldu galiba ama -benim standartlarıma göre.- Bak sana aşağıda dmozdan bahsettim.
DMOZ Nedir ?
Dmoz (Open Directory Project) ”Açık dizin projesi” olan DMOZ dünyanın en büyük dizin sitesidir.Dizin siteleri diyince aklımıza Dmoz gelmesi gerekir.Çünkü Dmoz her sitenin girebileceği bir dizin değildir.Özellikle spam veya özgün olmayan sitelerin başvuru bile yapmamasını tavsiye ederim.Çünkü bu dizin en değerli dizin olmasını çeşitli editörlerine ve yapımcılarına borçludur.Bu editörler sitenizi ziyaret ederek çeşitli yönlerden incelemeye alırlar.Editörler tecrübeli olduğu için her site dizine kabul edilemez.
DMOZ ziyaretçileri çok değerli ziyaretçilerdir.Yani sitenizi her yönden inceler.Bu ziyaretçiler tam tecrübeli olduğu için sitenizle ilgili hemen bir fikit yürütebilirler.
DMOZ Neden Değerlidir ?
Dmoz dünyanın en iyi dizinidir dedik.Peki neden dünyanın en iyi dizini ? Yani ne yaptı da en iyisi oldu ?
Dmoz dizini yüzlerce editor ve yapımcı tarafından kurulmuştur.Dmoz kaliteli olmak için ne gerekiyorsa yapmıştır.Yani her siteyi kabul etmemiştir.1 sitenin incelenmesi 1 hafta ile 3 ayı buluyor.Dmoz pagerank değeri olarak çok yüksekdir.Yani pagerank 8 dir.Pagerankı 8 olan bir siteye link vermek site için çok önemlidir.Bütün backlinklerden daha değerli bir backlinkdir.Dmoz’a kayıtlı bir site pagerankı kesinlikle artar ve değerlenir.
Ayrıca Dmoz’un ziyaretçileri teknik ve seo açıdan çok önemli ve değerli ziyaretçilerdir.Siteleri ziyaret ederler.Buradan kazandığınız hitler sitenize değer kazandırır.
Arkadaşlar umarım üyeliğim kabul edilir bunu çok istiyorum gerçekten.Biliyorum site daha çok yeni ama heves ettim başvurdum.Hadi hayırlısı.Sonra görüşürüz
K A Y N A K