lostyazilim

DNS değişiminden sonra ilginç durum

3 Mesajlar 591 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

BlackCat BlackCat WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek -
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 322
  • Beğeniler 30 / 51
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba arkadaşlar. 2-3 gün önce hosting firmamı değiştirdim ve siteyi taşıdım. DNS'ler yönlendi, şuan girebiliyorum siteye ancak, eski cpanele de, eski ftp yede, hatta eski yani yönlenmemiş siteye bile ulaşabiliyorum. 1-2 kullanıcımda bu durumdan muzdarip ve yeni yönlenmiş siteyi göremiyorlar.

Neler yapmam gerekli ? Beklemelimiyim, yoksa kullanıcılarının kendi çerezleriyle alakalı bir durummu ? Ancak eski ftpye ve cpanele hala girmesi ilginç.

wmaraci
reklam

PanDooRa PanDooRa WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 25.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 398
  • Beğeniler 144 / 50
  • Ticaret 14, (%100)
Eski FTP ve cPanel'i iptal etmediyseniz girmesi gayet normal.
Hosting ve domain farklı şeylerdir.İkisi de tek başına var olabilir örneğin bir hosting alırsın içine bir şeyler yüklersin fakat DNS yönlendirmemişsindir bu hiç bir siteye yansımaz.
Yani hosting ve domaini tek başınada beraberde kullanabilirsiniz.Size tavsiyem eski FTP'deki dosyalarınızı silmeniz olacaktır.
Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

hafsel hafsel Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 24
  • Beğeniler 0 / 4
  • Ticaret 1, (%100)
hocam eski dnsleri siteye veya cpanele girerseniz bilgisayarınız önbelleğe alır.Bu yüzden sonradan dnsyi değiştirseniz bile eski dnsye ulaşabilirsiniz.Bir kaç gün sürebiliyor bu dns yönlendirmeleri.Yeni sitenizi görmek istiyorsanız bilgisayarın dns ayarlarını değiştirin (bu işlemi dns yönlendirme yapmadan önce kullanmamış olmanız gerekiyor eğer dns ayarlarını yapılıysa dns ayarlarını kapatıp yine ulaşabilirsiniz yeni siteye) veya internette arayın dns önbeleği temizleme diye sorunu çözebilirsiniz.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al