Merhaba arkadaşlar bugün doğal SEO ile yapay SEO arasında ki farklardan bahsedeceğim ve yazının sonunda da sizlerden bu soruya yanıt vermenizi isteyeceğim.Öncelikle her yerde söylediğim gibi SEO'da doğallık kuralını bir köşeye yazmalıyız.Bildiğimiz gibi Google bize siteniz ne kadar doğal gözükürse o kadar başarılı olabilirsiniz diyor.Biz de bu durumdan SEO çalışmalarımızın da doğal yöntemlerle olmasını gerektiğini çıkarıyoruz zaten çoğu kişiden de bu yönde açıklamalar geldi.
Öncelikle yapay SEO olayından bahsedelim.Yapay SEO webmaster forumlarında gördüğünüz SEO çalışmaları yapan kişilerin genellikle yaptığı çalışmalar veya yine bu forumlar da bahsedilen çoğu SEO tekniğidir.Genellikle tek bir site için binlerce backlinkin aynı gün içerisinde alındığı veya backlink çalışmalarının aynı kişi tarafından yürütüldüğü çalışmalar yapay SEO çalışmalarına girer.Para verip de bir gün içerisinde veya bir hafta içerisinde binlerce backlink kazanmanız elbette Google gibi arama motorları tarafından dikkat çekilebilecek bir husustur.
Diğer yandan yapay SEO çalışmalarında hep aynı yazılar , aynı kelimeler kullanılır.Örneğin 5.000 tane wiki çalıştırması yaptıracak birisi , çalışmayı yaptıracağı kişiye bir tane tanıtım yazısı yolluyor daha sonra da bu çalışmalardan fayda bekliyor.Arama motorları tarafından düşünecek olursak hiç kimse hayrına sizin bir tane yazınızı alıp beş bin tane siteye eklemez.Ya da bin tane blog backlink satın alırsanız düşünün her yorumda aynı kelimeden backlink ve yorumların hepsi de aynı.Arama motorları bunlara dikkat eder , yapay SEO çalışmaları anlaşıldıkları zaman genellikle çalışmayı yaptıran sitelere çeşitli cezalar verilir.Bu yüzden yapay SEO çalışmaları yapsanız da oldukça az sayıda ve belirli zaman aralıklarında yapmalısınız.
Doğal SEO ise ziyaretçilerinizin sizler için gönüllü olarak yaptıkları SEO çalışmaları diyebiliriz.Örneğin sitenizde ki herhangi bir yazınızı beğenen ziyaretçinin yazınızı sosyal ağlarda paylaşması veya sitenizi çok beğenen veya sık sık takip eden blog sahiplerininin sitelerinde sitenizi tanıtıcı , tanıtım yazıları yazmaları gibi doğal yollarla backlink elde ettiğiniz yöntemler tamamen doğal SEO'ya girer ve Yapay SEO çalışmalarından daha fazla yarar sağlarlar.
Arkadaşlar örnekler daha da arttırılabilir ancak genel olarak bu örneklerin konuyu anlamanıza yeterli olduğunu düşünüyorum.Unutmayın Google sizleri her zaman takip eder bu yüzden aldığınız 100 backlink hepsini sizin eklemeniz yada hepsini farklı kişilerin eklemesi arasında ki değer farkılını düşünmelisiniz.Son defa da size sormak istiyorum doğal SEO mu yoksa yapay SEO mu?
Kaynak : Doğal SEO mu , Yapay SEO mu?