lostyazilim

Domain'de Türkçe Karakter

5 Mesajlar 893 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

observer observer WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 138
  • Beğeniler 20 / 14
  • Ticaret 10, (%90)
Merhaba arkadaşlar, domainde türkçe karakter kullanılabiliyor mu? şöyle ki, cizgifilmizle.com diye baktığımız zaman domain kullanımda gözüküyor. çizgifilmizle.com diye arattığımızda alınabilir gözüküyor. Bende 5 lira ne kaybederim diye aldım :) şimdi bu domainde türkçe karakter olmasının bir eksisi var mı?

wmaraci
reklam

bilalbakirci44 bilalbakirci44 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 284
  • Beğeniler 139 / 33
  • Ticaret 0, (%0)
observer hocam türkçe karakter domainler seo konusunda çok sıkıntı çıkartıyor örnek çizgifilm.com aldınız google sıralamasında asfasjfqwjırıqwf.qwrasrfas.net bilmem ne gözüküyor yani ondan kaynaklı kimse kullanmıyor
JumperTech

kişi bu mesajı beğendi.

observer observer WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 138
  • Beğeniler 20 / 14
  • Ticaret 10, (%90)
sanırım öyle olmuyormuş kardeşim ya, evet bazı konularda sıkıntı çıkarıyormuş. Örneğin bir seo aracı kullanacaksın o durumdu çizfifilmizle.com değilde xn--izgifilmizle--axn.com buna benzer birşey oluyormuş ama türkçe bir arama olduğu için, seo açısından iyi bile olabilirmiş. neticede türkiye'de arama türkçe yapılıyor. Kimse cizgi film izle diye aramıyor. yani bunları şimdi biryerde okudum ama yinede daha bilgili arkadaş aydınlatırsa bizi bu konuda daha iyi olur.

KartPazar KartPazar Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Ön Ödemeli Kart Satışı
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad B** U**
  • Mesajlar 1135
  • Beğeniler 160 / 373
  • Ticaret 16, (%100)
Seo bağlamında değerlendirebilmek için bunun denemesini yapıp, verileri karşılaştırmak gerekiyor. Ki ben yakın bir zamanda böyle bir çalışma yapmayı planlıyorum. Belki elde ettiğim verileri bu forumdan da paylaşırım ama kesinlikle çok fazla teknik sorunla karşılaşacağınızı söyleyebilirim. Ön ve arka kısım yazılımlarda türkçe karakterler tanınmayacaktır. Kullanacağınız panellerde sürekli hatalar alacaksınız. Mail kullanımı ise korkunç(mail adresinizi info@xn--izgifilmizle-jdb.com olarak vererek kullanabilirsiniz tabii). Şu anda aklıma gelmeyen bir sürü teknik sorunun daha çıkacağından adım gibi eminim.

wmaraci
wmaraci

biletshop biletshop WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Akademisyen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** S**
  • Mesajlar 282
  • Beğeniler 128 / 127
  • Ticaret 6, (%100)

observer adlı üyeden alıntı

sanırım öyle olmuyormuş kardeşim ya, evet bazı konularda sıkıntı çıkarıyormuş. Örneğin bir seo aracı kullanacaksın o durumdu çizfifilmizle.com değilde xn--izgifilmizle--axn.com buna benzer birşey oluyormuş ama türkçe bir arama olduğu için, seo açısından iyi bile olabilirmiş. neticede türkiye'de arama türkçe yapılıyor. Kimse cizgi film izle diye aramıyor. yani bunları şimdi biryerde okudum ama yinede daha bilgili arkadaş aydınlatırsa bizi bu konuda daha iyi olur.

Zaman alan masraf gerektiren bir iş bize kalirsa almayın zamanında kapıdaöde.com u aldık dünyanın masrafini yaptık Google da üste çıkan kapidaode.com oldu.

Kiralikaraba.com.tr
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al