lostyazilim
tr.link

Domain'i hem blogger'a hem host'a bağlama

4 Mesajlar 740 Okunma
lstbozum
tr.link

Thyphoon Thyphoon Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 165 / 186
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba arkadaşlar

Başlığı bi garip yazdım ama hemen derdimi kısaca anlatayım sizlere.

Mesela elimizde aaa.com diye bir domain var bu domaini blogger'a bağladık.

Blogger'da yüklediğimiz resimler filan blogger sunucusuna gidiyor ya ben onları kendi sunucuma yükleyeceğim tabi manuel bi şekilde olacak bu.

Yani aaa.com/img/001.jpg den gelecek mesela resim ben bu linki konuya koyacağım. Ama böyle bir şey mümkün mü? Hem blogger hem host bağlayabiliyor muyuz acaba? Yani amacım resimleri kendim barındırmam.

wmaraci
reklam

confused confused ¿ Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** E**
  • Mesajlar 278
  • Beğeniler 68 / 67
  • Ticaret 4, (%100)
Blogger'de host olmadığı için böyle bir şey olmaz diye biliyorum lakin şöyle olabilir mesela ornek.com adlı bir siten mevcut sen ornekresim.com diye bir domain alırsın bu bu domaini hosta bağlarsın resimleri bu domaine yüklersin ornek.com sitendede yazı yayınlarken url'den yükle diye seçenek var ona tıklayıp resimi seçersin lakin ornekresim.com sitenin linklerini otomatik nofollow ayarlarsın yada kısaltma linki kullanırsan sorun olmaz...

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Thyphoon başlığı okuyunca ilk dedim ki wmaracının da suyu çıktı artık, fakat yazıyı okuduktan sonra aslında güzel eğlenceli bir soru olduğunu düşünüyorum. :D aklımda ki fikir ile TEORİK olarak olması gerekiyor ama hiç denemedim, deneyen var mı bilmiyorum fakat denemek lazım. Ben bu işi bir deniyeyim birazdan vakit olursa.
Ama şöyle bir şey gerekiyor alan adını aldığımız firmanın DNS hizmeti olması gerek, bu şekilde site.com adresini blogger a bağlarız onu normal kullanırsın. img.site.com adresini de DNS den faklı bir hosting'e yönlendirir oraya da bir hızlı resim scripti attık mı bu iş tamam dır.

Dediğim gibi denemek lazım, denemeden net birşey söyliyemiyorum, emin değilim.

Thyphoon Thyphoon Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 165 / 186
  • Ticaret 2, (%100)
confused Anlatmak istediğimi tam olarak cihaneken anlatmış :) İsimtescil domain kullanıyorum hep sanırım dns hizmeti var zaten dediğiniz gibi bir subdomainlede olabilir aslında bu iş.

Yani ben resimleri kendim barındırmak istiyorum tam olarak blogspot resimleri bazen siliyor hem ilerde wp geçmeye kalkarsak çok kolay olur site içinde yararlı bişey :) Denerseniz mesaj atın bakalım :)

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al