wmaraci reklam
tr.link

Domain ve hosting seçiminde zorlananlar okuyun

2 Mesajlar 532 Okunma
acebozum
tr.link

erhangenc erhangenc WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 118
  • Beğeniler 14 / 26
  • Ticaret 0, (%0)
DOMAİN VE HOSTİNG SEÇİMİ
Dünya üzerinde her birey web sitesi kurmak ister.Ve ilk bu işe başladığında ne yapmak istediğini bilemez.Bende ilk zamanlar webmaster işini kavramak için baya çabalamıştım.Ancak araştırarak ve azim ederek sonunda bir şeyleri öğrendim.Bende zamanında öğrendiklerimi sizlere aktararak bu dünyadaki görevlerimden bir kaçını gerçekleştirmek istiyorum.

Şimdi öncelikle ilk olarak domain ve hosting seçimin konusundan başlayacağız. Öncelikle bu kavramları açıklayayım.

Domain nedir ve seçimi nasıl yapabiliriz?: Domain, web üzerinde sitenizin bulunmasına yarayan ilk anahtardır.Yani kısaca isminiz,markanız veya her şeyinizdir.Domain seçimi ilk altın kurallardan.Peki nasıl seçeceksiniz? Öncelikle projenizi belirlemeniz gerekiyor.Kendi sitemden örnek vermek gerekirse com.tr uzantıyı bilerek seçtim.Çünkü daha kurumsal ve uzantı google,yandex,bing ve diğer arama motorları tarafından sevilen bir domaindir.Kişisel blog için com.tr,genel siteler için .com uzantıları genel kabul görmüş uzantılardır.Ancak çok ciddi bir projeniz varsa gidip de .tk gibi saçma sapan ücretsiz dağıtılan domainleri seçmeyin.Çünkü bu gibi uzantıları ne kullanıcı ne de arama motoru seviyor.Fark ederseniz google araması yaptığınızda ilk sayfalarda com,com.tr,edu gibi uzantılar dışında pek web sitesi göremezsiniz.Sizlere tavsiyem ilk tercihiniz .com.tr olsun.Eğer ki bu uzantıyı alacak kadar kurumsal değilseniz .com uzantısı işinizi oldukça fazla görür. Şunu da demeden geçemeyeceğim. .net,.org gibi uzantıları da kullanabilirsiniz.Ama nedendir bilmem ben *** dışında net uzantılı bir siteye girdiğimi bilmem.Yani com alternatifi uzantılarla markalaşmak için oldukça fazla çabalamanız gerekebilir.

Hosting nedir ve seçimi nasıl yapabiliriz?:Hosting,web üzerinde site yayına alabilmeniz için almanız gereken bir nevi deponuzdur.Sadece domain alarak bu işten kurtulmak malesef mümkün değil.(Önemli bir anektod vereyim blogger beleş alan veriyor.Blog kurabilmeniz için 🙂 ) Hosting seçimi aslında en zor kısmı diyebiliriz.Çünkü ilk bu işe atıldığınızda size satmak isteyenler en pahalı ama en kötü paketlerini satmak isteyecektir.Bu tuzaklara düşmeyin.İlk zamanlar sitenizin potansiyelini ölçün.Her gün kaç video,görsel ve metin paylaşıyorsunuz.Ve kaç ziyaretçi olarak dönüyor bu konulara dikkat verin.Gidip kişisel blog için 1000 dolarlık sunucu almayın.İnanın 20 TL’lik hosting paketleri işinizi fazlasıyla görecektir.Ancak siteniz aşırı ziyaretçi alan ; oldukça fazla video ve görsel içeriyorsa kesinlikle sunucu alın.Hem kontrolü sizde olur hem de seo yapmış olursunuz.

sürçü lisan ettiysek affola…

googleasistan
reklam

53456 53456 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2421
  • Beğeniler 1174 / 895
  • Ticaret 20, (%100)
Beynimi bu karmaşık yazıya okumaya veremedim kusura bakmayın.

Domain ve hosting seçiminde özellikle hosting seçiminde benim yaptığım hatayı yapıp firmacıklara bulaşmayın. Paranızla rezil olursunuz. Güzelhosting gibi kaliteli yerlerle çalışın.

Kolay gelsin.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al