lostyazilim
tr.link

Elimden gelenin En iyisini Yapıyorum Fakat Hitim Çok Yavaş İlerliyor

19 Mesajlar 2.707 Okunma
acebozum
tr.link

Ecancan Ecancan Paylaşmak Güzeldir Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad A** C**
  • Mesajlar 932
  • Beğeniler 359 / 215
  • Ticaret 30, (%100)
Bu şekilde bir sürü konu açılmış ve bunların bir çoğunu inceledim ve gerekli noktaları not alıp bunları açtığım blogta uyguladım.

Blog 2. ayını yeni doldurdu. Alt domain olarak hayatını devam ettirmekte. Her gün aynı saatte devamlı olarak hiç aksatmadan özgün içerik girişine devam ettim. Sitenin indexlenme hızı haliyle rutinleşti ve sabitlendi artık neredeyse hergün saat 10 da yayınlanan yazı anında indexleniyor.

Konuların bir çoğunda 1. sayfa ile 3 sayfa arasında değişmekte bazı rekabeti yüksek olan kelimelerde 5 sayfaya kadar uçmakta indexler.

Alt domain olarak sitenin açılmasını bir zararı vermı yokmu net olarak bir bilgim yok ancak araştırmalarım doğrusunda google gözünde farklı bir ste olarak gözüktüğü söylenmekte. Bu şekilde alt domain olarak açılan siteler google gözünde yeni bir site olarakmı algılanıyor yoksa ana domainin yıllanmış olması bu domainede etki ediyormu?

Konuları özellikle araştırma yaparak ve genellikle önemli konuları ele alarak özgün bir şekilde üzerine bilgi katarak ekliyorum. Her yazım özgün olarak giriliyor. Blogun temasi için ise gerekli seo kriterlerine uydum ve geliştirmeye devam ediyorum. Wmaracı seo analizinde puanı şuanlık 89 tema hızı ölçümlerde düşük olarak gözüküyor fakat bunun sebebi öne çıkarılmış görsellerin yüksek çözünürlükte olması ancak site normalde hızlı açılmaktadır 1 saniyede site açılmaktadır. Elimden gelenleri yapmama rağmen aşağıdaki hit tablosundan ileriye gidemiyorum hit yavaş yavaş günlük ortalama 10 kişi artmakta fakat bu süreci nasıl hızlandırabilirim yada daha fazla nasıl etkili olabilir siz değerli wmaracı üyelerinden yardımlarınızı istiyorum.

hit tablosu

Bu yüksek hit çıkışını bot vs anlamayın organik ziyaretçidir o gün ücretsiz tema dağıtımı yapmıştım ondan o şekilde bir patlama oldu :)

elektronikssl
webimgo

yakupqqq yakupqqq Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek üniversite öğrencisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 963
  • Beğeniler 33 / 285
  • Ticaret 11, (%100)
benimde sitem 2 aylık ama max organik 10. oda son 1 ayda yükselme. seo 80 puan ama :D neden benim sitemi ziyaret etmiyorsunuz, google bize neden hit göndermiyorsun
XD reis google
Ecancan

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 30.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad A** C**
  • Mesajlar 932
  • Beğeniler 359 / 215
  • Ticaret 30, (%100)

yakupqqq adlı üyeden alıntı

benimde sitem 2 aylık ama max organik 10. oda son 1 ayda yükselme. seo 80 puan ama :D neden benim sitemi ziyaret etmiyorsunuz, google bize neden hit göndermiyorsun
XD reis google

Toplam hit mi 10 hocam ??

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Alt alan adı olarak açtığınız web sitelerini Google veya diğer arama motorları farklı bir sayfa olarak görürler. Bunun çözümü ise alt alan adı ile açtığınız web sitenize yazdığınız içerikten ana alan adınızın sayfalarına bağlantılar ile besleme yapmaktır.

Daha önceki konuları okuyarak, kendinizi geliştirmeniz ise gerçekten çok iyi. Bu saatten sonra alt alan adları için yapılabilecek bir şey kalmamış olabilir. En azından ben böyle devam etmenizi öneririm.

Durgun sular derin akar.
wmaraci
wmaraci

murat709 murat709 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek serbest
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad N** D**
  • Mesajlar 446
  • Beğeniler 48 / 66
  • Ticaret 8, (%100)
2 aylık bir site için çok iyi trafik durumu. Öpde başına koy siteni :D

yakupqqq yakupqqq Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek üniversite öğrencisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 963
  • Beğeniler 33 / 285
  • Ticaret 11, (%100)

Ecancan adlı üyeden alıntı

Toplam hit mi 10 hocam ??

35-40 civarı ortalama diyelim. 10organik,5direk,10bağlantı,15reklam. genel olarak böyle. googleye reklam verirsen yükselirsin dendi. verdim yandexede googleyede ama pek etkisi olmadı. ne yapacağım bilmiyorum.

all in one seo,google xml sitemap eklentileride var. otomatik twitterda paylaşılıyor. 300 link var twitterda. en son yeni eklenti kurdum 5 farklı sosyal medyada paylaşıyor.

180index,110 görselindex... tümünü kendim yazıyorum. hergün yazıyorum ortalama

• Üyelik 30.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad A** C**
  • Mesajlar 932
  • Beğeniler 359 / 215
  • Ticaret 30, (%100)

bilgive adlı üyeden alıntı

Alt alan adı olarak açtığınız web sitelerini Google veya diğer arama motorları farklı bir sayfa olarak görürler. Bunun çözümü ise alt alan adı ile açtığınız web sitenize yazdığınız içerikten ana alan adınızın sayfalarına bağlantılar ile besleme yapmaktır.

Daha önceki konuları okuyarak, kendinizi geliştirmeniz ise gerçekten çok iyi. Bu saatten sonra alt alan adları için yapılabilecek bir şey kalmamış olabilir. En azından ben böyle devam etmenizi öneririm.

Hocam ilk anlattığınız paragrafı pek anlamadım biraz daha açabilirmisiniz teşekkür ederim. Ayrı bir sayfa olarak gürüyor derken ayrı bir yapı site olarak mı yoksa normal site konu sayfası gibimi ?

murat709 adlı üyeden alıntı

2 aylık bir site için çok iyi trafik durumu. Öpde başına koy siteni :D

Hocam emeğimin karşılığı bu değil gibime geliyor. Tamam belirli bir yol kat ettim fakat şu son zamanlarda ziyaretçi yükselişi çok azaldı bu artışın durmasından ve gerilemesinden tedirginim. Bunun için günlük olarak devamlı tüm konuların sıralamalarını takip ediyorum hangi sayfaya düşmüş yada düşmemiş düşmeden önceki yatıklarım ve yapmadıklarım olarak ayırt ediyorum. Gelen hitin bu olmaması gerek. :(

Ek Olarak:

yakupqqq adlı üyeden alıntı

35-40 civarı ortalama diyelim. 10organik,5direk,10bağlantı,15reklam. genel olarak böyle. googleye reklam verirsen yükselirsin dendi. verdim yandexede googleyede ama pek etkisi olmadı. ne yapacağım bilmiyorum.

all in one seo,google xml sitemap eklentileride var. otomatik twitterda paylaşılıyor. 300 link var twitterda. en son yeni eklenti kurdum 5 farklı sosyal medyada paylaşıyor.

180index,110 görselindex... tümünü kendim yazıyorum. hergün yazıyorum ortalama

Hangi temayı kullanıyorsunuz hocam wordpress tema yapılandırmasının onemi aşırı derecde etki ediyor ben bu yüzden temalarımı geliştirirken tüm standart işlemler bittikten sonra seo yapılandırması için baya uğraşıyorum. Devamlı bir değişiklik deneyim bunun goog üzerinden test ediyorum ve toplu olarak her konumu sosyal medya üzerinde paylaşıyorum zaten bu kadar hitin pek google üzerinden geldiğinide pek düşünmüyorum. Sosyal medya taraflıdır geneli tahminlerime göre. Şuanki tek eksiğim temamdaki o öne çıkarılmış görselleri optimize etmem normalde hızlı açılıyor site faat analizlerde 1 saniye civarında gösteriyor ve gmetrix te sırf one çıkarılmış görsellerden dolayı F B puanlarını veriyor. Resimleri çıkardığımda A B puanı veriyor. Gerekli eklentileri kullandım optimizasyon için ancak nafile. Boyutlarını küçültsem tasarıma ters gidecek.

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)

Ecancan adlı üyeden alıntı

Hocam ilk anlattığınız paragrafı pek anlamadım biraz daha açabilirmisiniz teşekkür ederim. Ayrı bir sayfa olarak görüyor derken ayrı bir yapı site olarak mı yoksa normal site konu sayfası gibi mi ?

Ana sayfanızda tüm alt alan adlı sayfalarınıza bağlantı var. Ancak; örneğin blog sayfanızdan dokuman alt alan adlı sayfanıza (sitenize desem daha doğru olur.) bağlantı yok. Ayrıca örneğin blog alt alan adınızda oyun sayfanızdaki oyun ile ilgili makale yazın ve bağlantı verin. Tüm bunlar iç SEO olmuş olacak.

Durgun sular derin akar.

• Üyelik 30.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad A** C**
  • Mesajlar 932
  • Beğeniler 359 / 215
  • Ticaret 30, (%100)

bilgive adlı üyeden alıntı

Ana sayfanızda tüm alt alan adlı sayfalarınıza bağlantı var. Ancak; örneğin blog sayfanızdan dokuman alt alan adlı sayfanıza (sitenize desem daha doğru olur.) bağlantı yok. Ayrıca örneğin blog alt alan adınızda oyun sayfanızdaki oyun ile ilgili makale yazın ve bağlantı verin. Tüm bunlar iç SEO olmuş olacak.

Hee şimdi anladım hocam ancak sitenin diğer bölümlerinden gelen hit miktarı değil bu yukarıdaki tablo sadece bloga gelen hit tablosu. Sitenin diğer bölümleri pasif sadece sınıf öğrencileri için gerekli bilgilendirme ve döküman adresi dışarıdan da hit geliyor onlara fakat epi topu 100 tekil hit ancadır. Resim bölümüne mesela sadec 15-20 kişi anca geliyor. Ben sadece blog adına konuşuyorum hocam diğer kısımları şuanlık ilgim dışında malesef :(

MCuhadar MCuhadar Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Yazar
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 192
  • Beğeniler 0 / 18
  • Ticaret 3, (%33)
Çözüm: Alt alan adı degilde alt dizine yönlendirn yani blog.mcuhadar.com degilde mcuhadar.com/Blog olsun böylece siteniz daha iyi bi istatistige sahip olacaktır.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al