-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
WM
-
-
Ad Soyad
O** P**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Çağlar öncelikle yapacağınız işi bilmiyorum ama yaşınızın 29'dan küçük olması avantajlı. barisunver.com/baris-unver-sahis-isletmesi/ şu yazıyı referans olarak alabilirsiniz. Vergiden kaçınabilirsiniz, benim açımdan sorun yok. Sonuna kadar da haklısınız. Çünkü 1 Ocak'tan 14 Temmuz'a kadar devlete çalışıyoruz. Sonrasında kazandıklarımız bize kalıyor.
https://vimeo.com/45744651 bu videoyu muhakkak seyretmelisiniz, söylediklerimin temelidir.
Şimdi, benim tavsiyelerime geleyim. Bana kalırsa, şirketinizi kurun. Eğer etrafınızda girişimci başka arkadaşlar varsa; birlikte kurun. Masrafları bölüşürsünüz, herkes kendi gider-gelir hesabını da ayrıca tutar. Yapacağınız şirket sözleşmesi de adaletli olursa ve kendinizi gizlilik sözleşmesiyle güvenceye alırsanız hiçbir sıkıntı olmaz. Böylece ortak masraflara herkes daha az para ödemiş olur. Kurmadan da işlerinizi yapabilirsiniz elbette ancak yakalanmanız halinde kaçındığınız tutardan çok daha yüklü miktarda vergi borcu ve cezası altında kalabilirsiniz. 4-5 sene önce maliye uzlaşmalarda daha yapıcıydı ancak son zamanlarda duyduklarıma göre; uzlaşmalar baya çetin geçmeye başlamış. Yapacaksanız da tedbirli davranın. Ödemeleriniz farklı hesaplardan elinize ulaşsın -baba, anne, kardeş, arkadaş vb.- , dikkat çekecek tutarlara çıkmamaya çalışın.
Tekrar kalbinizi kırdıysam özür dilerim. Niyetim kalp kırmak değildi. Umarım yaptığınız işlerde ve girişimlerde başarılı olursunuz. Hayırlı akşamlar.
ingilizceogrenmeliyim.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Freelance Öğrencilik ve Danş.
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Vergiye neden bu kadar takdınız anlamıyorum, konuyu açan arkadaş vergiden yakınmamış ki yada benmi yanlış okudum :( . Hocam anlattığınız şekilde kendi ürünlerinizi internet üzerinden herhangi bir firma sahibi olmadan yasal yollarla satmak biraz imkansız galiba.Kimse size vergi levhan varmı diye sormaz ama yasal olmaz, sorduklarında da çok geç olabilir zaten.Ama yinede yanlış bilgi vermek istemem belki şahıs firması olayları felan daha caziptir size uyabilir.