E-ticaret sitesi kurmak istiyorum ancak takıldığım bir çok konu var ve siteyi kurmanın dışında siteyi vergiye uygun yasalarla çatışmayacak şekilde işleve geçirmem gerekiyor.
İlk olarak e-ticaret sitesi benim için ilk kez bir deneyim olacak ve bildiğim kadarıyla bir vergi levhasına ihtiyacım olacak. Bu aşamada desteğe ihtiyacım var çünkü sattığım ürünler biraz değişik, yani kısaca açıklamam gerekirse çanta,kitap gibi fiziksel olmayan,dijital ögeler satmaktayım. Örnek vermek gerekirse, steam oyun kodu gibi. Bunun için nasıl bir yol gitmem gerekiyor, kimlerle iş yapmalıyım bilmiyorum.
Bunun dışında, sanal posa ihtiyacım var ve her bankanın kartıyla ayrıca ininal ile bile ödeme almam gerekiyor. Tek tek her bankayla anlaşıp bir sanal pos mu koymalıyım yoksa paytr gibi başka şirketler aracılığıyla mı sanal posu siteme kurmalıyım?
Ve son olarak,örneğin kitap satışı için vergi levhası aldım diyelim, o sitede ayakkabı satarsam sorun teşkil ediyor mu?
Ve en çok merak ettiğim, diyelim 3 ay boyunca vergi vermeden havale vs yöntemleriyle satış yaptım daha sonra vergi levhası cıkartıyorum işler büyüyor diye, geçmişe yönelik vergi vermem gerekir mi?
Maddi açıdan başarılı ve eksiksiz bir şey sunmak için bu işin uzmanlarıyla iş yapmak isterim, gerek e ticaret sitesinin kurulması, gerek yasalara uygun vergi ödemek için.