Arkadaşlar yaz için tatil falan gibi bir planım yok. Borç dersen gırla her tarafım borç içinde. Okulda tatile girdi bende dedim ki bir site açarım, 2 ay full ilgilenirim hayrımıza belki gelir kaynagım olur.
İlk olarak söylemek istediğim film sektöründe pek deneyimli değilim. Ama yaklaşık 3 aydır boş vaktim de araştırıyorum tecrübeli arkadaşlar buldum onlarla konuştum görüş alış verişi yaptım.
Buraya başlık açma istememin sebebi de kendime sorumluluğu mu arttırmak ve sizlerle de görüş alışverişinde bulunabilmek.
Öncelikle bir adet domainim vardı elimde ve hostingide simdilik bir abimden rica ettim bir süreligine onda barınacam sonra ilerleyen sürede taşıyacam.
Bu arada ögrenciyim ve deli gibi borçta olduğum için siteye minimum miktarda para harcamaya çalışacam zorunlu harcamam gereken miktarı da site üzerinde makale yazarak copy paste yaparak veya diğer işlemlerle kazanmaya çalışacam.
Bu yolda destek vermek isterseniz makale siparişinizi verebilirsniz :D
Son bir şey daha ekliyorum sitenin tamamını özgünleştirmeye ve elle yapmaya gayret edecegim. Yani para az ama karşılıgında emegi cok koyacam ortaya.
Kısa Süreli Hedefler
ilk hafta sonuna kadar toplamda 100 film eklemek istiyorum siteye.
bu arada yaklaşık 12 adet yeni blog da yanında acacagım onlarada 2 güne 1 içerik girecek sekilde içerik ekleyecegim. 1 adet dizilerle ilgili eleştiri tanıtım vs olan bir sitem var bu kadar site kendi paravan agım için yeterli olur sanırım.
Tüm işlemlere yarın başlayacağım. Hepinizin bayramını kutlarım. Yarından itibaren editleyerek ilerleyecegim.
Benimle devam etmek isteyen arkadaslar olursa simdidendomain hostu kaydetsinler. Yarın akşama kadar sağlıcakla kalın
28.06.2017 Güncellemesi
Arkadaşlar 2 gündür tema ve hosting ile sıkıntılarımı çözdüm ve ayarlamaları yaptım.
https://wmaraci.com/forum/tema-satisi/filmzone-responsive-wordpress-film-temasi-artik-satisda-441703.html
Bu linkteki temayı arkadaşla görüştüm. Sanırım bu temayı alacağım. Sizlere de öneririm gayet göze hoş gelen ve klasikten farklı bir tema.
Bunlara ek olarak 30 adet film ile ilgili 300 kelimelik özetleri hazırladım. Anahtar kelimelerimi 300 kelime içerisinde 3 ila 4 defa geçirerek yazmaya çalıştım ama siteye daha giriş yapmadım. 10 adet ücretsiz blog açmaya izin veren yerlerden site açtım sizlerle de ilerleyen zamanlarda bu yerleri paylaşacagım.
Onun dışında bayram olduğu için ekstra başka bir iş yapamadım.
Yarın temayı alıp kuracam bu arada çoçukluktan beri arkadaşım olan bir arkadaşıma projemden bahsettim. Oda yardım edecek bu proje de beraber ilerleyeceğiz. Kendisi yazılımda biliyor bu beni rahatlattı. Forumdaki bir arkadaşta ücretsiz android uygulama için söz verdi sitenin uygulamasını da yaptıracagım.
Makale konusunda şuan için 20 liralık sipariş tamamladım ve onu bir kenara koydum makale ile kazandığım parayı tamamen siteye yatıracağım biriktirmem lazım o yüzden.
Artık projemiz hız kazanıyor daha detaylı olarak yazacağım işler başladıktan sonra her şeyi adım adım yazacağım umarım ben başarırım ve cesaret edemeyip acmayan arkadaşlara da bir rehber niteligi tasır. Şimdilik bu kadar yarın işlere hızlıca başlıyoruz.
01.07.2017 Güncellemesi
Arkadaşlar özür dilerim pek ilgilenemedim. Sebebi ise dediğim gibi bu işe 0 lira ile çıktım. Ve sitemin giderleri için makale yazmam gerekiyor demiştim. Birkaç kişi ile makale işi yaptım ve az biraz para kazandım. Bundan dolayı yoğundum buraya gelişimi yazamadım. Şimdi size bu süreçte ne yaptığımı anlatayim.
Toplam 100 tane film hazırladım. 150 200 250 kelime civarı açıklama yazdım ve en az 3 4 defa filmin adını kullandım anahtar kelime gibi düşünün. Başlıklar zaten direk xxx izle veya xxx filmi izle şeklinde atıyorum.
4 adet etiket kullanıyorum. Bu etiketler filmleri en çok nasıl arandıgına dair kısa bir araştırma ile bulabiliyorum.
Bunun için size şu yolu sunabilirim. Google a harry potter izle yazdıgınızda karsınıza en asagıda
harry potter izle altyazılı
harry potter serisi altyazılı izle
harry potter izle 1
harry potter film serisi
şeklinde çıkıyor bunları kullanabilirsiniz etiket olarak.
100 adet filmi siteye ekledim ama yayınlamadım. Şimdilik zamanladım sitemde günlük 2 adet paylasıyorum. İndex hızım yavaş olduğu için index hızımı arttırmak istiyorum gittikçe günlük paylasım sayımı arttıracam.Bir yandanda film acıklaması yazmaya ve taslaklara film kaydetmeye devam ediyorum.
Twitter facebook instagram youtube Flickr pinterest Vimeo google+ hesaplarını actım sitenin. Hepsine logomu yükledim. Hepsine açılış için internetten üstün körü hazırladıgım(hazır olarak sadece yazı yazıyosun oluyor) video giriş introlarını paylaştım. günlük paylaştıgım 2 filmide özgün bir şekilde bir iki cümlelik açıklamalar ile tüm sosyal medya hesaplarında paylaşıyorum.
Bu arada bahsettigim arkadaşım site için film botu yazmaya başladı. Bot ile ilgili detalı bilgi vermek istemiyorum ama tamamen özgün bir şekilde film paylaşabilecek şekilde kodlanacak. İlerleyen zamanlarda bot hazır olunca paylaşabiliriz belki.
Bu arada az kalsın söylemeyi unutuyordum
https://www.facebook.com/groups/blogyardimlasma/
adresten wm aracındaki blog sahibi arkadaşlar ile karşılıklı yorum atıyoruz. Yorumların gerçekten seoya etkisi büyük. Bazı yorumları bilerek editliyorum hatta anahtar kelimelerimi kullanarak paylaşıyorum.
Bir hafta boyunca şimdilik yazı paylaşmaya devam edecem ekstra bir işim yok. İlk önce indeximi arttırmak istiyorum. İçerikleride yavas yavas günlük 15 içerik sayısına çıkarcam. bir hafta sonra da youtube ve vimeo ya fragman tarzı biraz editlenmis videolar atacagım oda inanılmaz işe yarıyor.
Şimdilik sitenin hiti 15 20 civarı ama o da organik degil yukardaki paylaştıgım gruptaki arkadaşlar giriş yapıyor veya botlar.
Bu arada en önemli kısıma geldim. Blogger, wordpress gibi bedava blog acmamıza izin veren sitelerden toplam 12 adet blog açtım ve günlük 1 adet 200 300 kelimelik yazı giriyorum hepsine. Bu yazılar için pek ugrasmıyorum kafama göre gelişi güzel yazıp geçiyorum sadece konularına dikkat ediyorum. Atıyorum bloglardan biri aksiyon filmleri digeri korku filmleri hakkında böyle böyle 12 tane blogum var. İçerisinde her birinin 5 er tane yazı oldu. Bir hafta iki hafta daha yazmaya devam edecem bu bloglara da sonra yavas yavas linkleri gömecem siteye. Ama bu işlem biraz dikkatli olmamızı gerektiren bir iş ondan dolayı zaman açısından eger beni takip ediyorsanız önce veya erken davranmayın. Yararı yerine zararı olabilir. Doğal davranın :)
14.07.17 Güncellemesi
Sanırım biraz ara vermek zorunda kalacam. Her şey iyi gidiyordu. Paravanlardan yavas yavas backlink atıyordum. Edu gov backlink alıyordum günlük 5 tane. Site hitlenmeye başlamıstı günlük 30 ila 50hite ulaşmıstım. Siteye girişlere devam ediyordum özel bot yazdırmıstım onu kuracaktım dün gece ama sitenin hostingine yapılan şikayet sonucu firma hostingimizi kapattı. Sitenin yakın zamanda yedegini almamıstım ondan dolayı simdilik acil para kazanabilecegim başka projelere yönelecegim ama bu hikaye burda kalmaz :)