Görenler olmuştur belki arkadaşlar şu flarumu kuracağım diye sunucu taşıdım, php versiyonları yükselttirdim, tonla hata gördüm vs pes etmedim sonunda kurulumu bitirdim herşey güzel 2 sorun kaldı geriye sadece :)
Birincisi : Storage ve Assets klasörlerine 777 verince bir problem olmuyor ama 755 yapınca avatar vs yükleyemiyorum dosya oluşturulamadığı vs için (Permission Denied Mevzusu)
Root olarak bağlanınca yazma izinlerini vs değiştirebiliyorum ama normal host kullanıcısı olarak girince ne izinler değişiyor nede dosya silebiliyorum, permission denied diyor. Sorun bundan kaynaklı, bu kullanıcının full yetkiye sahip olmasını sağlamam lazım ama bulamadım. Neyseki 777 yapıp geçici bir çözüm sağladım ama bu da pek güvenli bir çözüm değil tabi.
İkincisi : Eklenti yüklemek için composer komutunu yazdıktan sonra bu hatayı alıyorum, php.ini içerisinde bu mbstring modülü aktif gözüküyor ve update çekince zaten en güncel sürüme sahipsiniz diyor. Çok enteresan bir durum, php versiyonunu yükseltmeden önce bu hatayı vermiyordu