Escalous
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
(.*?)
-
-
Ad Soyad
A** Ş**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Xenforo, ipb, MyBB, vb, phpbb hepsi güzel sistemlerdir.
Benim MyBB sevgim biraz fanlik derecesinde. Kod yapısı en beğendiğim forum yazılımlarından. Günümüz koşullarında biraz geri durumda kaldığını kabul etmeliyim. Özellikle tasarım açısından geride kalabiliyor. Bence bunun tek sebebi tablo yapısı kullanıyor olması. Tüm şablonları tablo yapısıyla tasarlanmış. Responsive yapmaya çalıştığınızda 50den fazla şablona tek tek vakit ayırmanız gerekecek, div yapısına geçirmeniz gerekecek. Onun dışında mybbnin vBulletinden geri kalır bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Vb düşünceniz varsa kesinlikle MyBB öneririm.
Üstelik tema konusunda neredeyse sınırsızdır. Html CSS bilginiz varsa mybbye geçirmeyeceğiniz şablon kalmaz. Dilerseniz uygun fiyata şuan tasarlıyor olduğum MyBB temasını size satabilirim.
Xenforonun tercih edilme sebebi daha yenilikçi bir sistem olması. PHP tabanlı Zend framework ile yazılmıştır. JavaScript ile randımanlı çalışır, sayfa geçişleri vs. baştan load olmadan, açık sayfalar üstünde gerçekleşir, daha yenilikçi ve moderndir.
Parayla almak istiyorsanız illaha, benim onerimde XF olacaktır.
Ama bir forum sitesi için illaha para bayilmaniza gerek yoktur. MyBB öneririm. O lisansa para 160dolar vereceginize 30 40, max 50 dolara süper MyBB temaları satın alabilirsiniz. kaldı ki full responsive free tasarımlarıda var, gayet iyidir.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** Ş**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
XenForo çok kaliteli ve çok hızlı bir altyapıdır. Bütün sistemleri kullandım. Aralarında en basit, en profesyonel olanı kesinlikle XenForo'dur. Sadece 160 dolar ile forum kurabilirsiniz.
Sorunuza gelir isek 160 dolar ile sadece xenforo lisansına mı sahip olacağım. Evet sadece bir forumunuz olacak fakat korkmayın bir kısıtlama yok. Oradakiler sadece ek bir eklenti yani bir fotoğraf galeriniz olacaksa ya da indirme kısmı olacak ise satın almanızı istiyorlar.
Herkez hata yapabilir, pardon herkes. | ibocum.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
39, (%100)
Türkiye'de forum kültürünü kullanıcılara aşılayan vBulletin 3.8 versiyonudur. Xenforo ve vBulletin 5 Connect bana samimi gelmiyor Xenforo demek 2.el kelepir fiyata lisans bulunmadığı vakit aşırı para kaybı demektir bunun eklentisini ve temasını saymıyorum bile o kalemler bile cebi boşaltacak türdendir. vBulletin 3.8.11 sürümü tavsiye ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
WebCoder
-
-
Ad Soyad
S** S**
-