-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Seo&Webmaster
-
-
Ad Soyad
K** B**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Forum yazılımı üzerinde çalışma yapıyorum. Veritabanı Kullanmalımıyım ?
Şimdi diceksiniz ki Veritabanı kullanmadan nasıl yapıcaksın. Onuda düşündüm ama proje özel olduğu için açıklayamıyorum şuan :)
Anketle değerli oylarınızı bekliyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** D**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Veritabanı olmadan birkaç yol var aklıma gelen yapılabilecek, ancak bu yollar eğer ki site büyür ise çok sıkıntı çıkarır ileride :) Veritabanı kullanmak en sağlıklısı bence
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** D**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Scripti 2 türlü çıkarabilirsin aslında :) Veritabanı olan versiyonu ve olmayan versiyonu olarak :) her şeyi aynı olur tema entegreleri vs. tabii ikisininde eklenti sistemi farklı olacak ister istemez.
Bir de yazacağın script için eklenti olayını halledebilecek misin ? Şöyle bir durum var İnşallah yazacağın script iyi yerlere gelir, ki gelirse eklenti yazacak insanlar için biraz sıkıntı olabilir veritabanı olmaması.Scriptte bir hata oluştuğunda insanlar daha zor müdahalede bulunurlar diye düşünüyorum.
TÜRKİYE'de webmasterlık Wp, Vbulletin, MyBB yi çat pat öğrenen insanların kendilerine yakıştırdıkları lakaptan öteye gidemedi doğru düzgün.Bu sistemler veritabanı ile çalıştığı için azda olsa kullanan insanların veritabanları sql sorguları ile aşinalığı var, en azından internetten araştırma imkanları var.Senin yapacağın script eğer ki veritabanı barındırmazsa çok olumsuz yorum yapılacaktır.
Şimdiden kolay gelsin :)
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
------
-
-
Ad Soyad
K** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Database kullanmak daha sağlıklı gibi, sonuçta tek çatı altında cryptolanarak toplanıyor.
Simurg
Yazılım Mühendisi
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
veritabansız yap bence eğer güvenlik açısından bir sorun olmuycaksa
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Sınıf Öğretmeni
-
-
Ad Soyad
A** H**
-
-
-
Ticaret
23, (%96)
Veritabansız bir içerik yönetim sistemi mi olur? Veritabanı dediğin sadece mysql değil ki. Siteye eklenecek içerikler(veriler) sonuçta bir yere kaydolacak, istersen her yazıyı bir .doc dosyasına kaydettir klasöre attır, verilerin nerede kümeleniyorsa orası veritabanıdır. Ama yine de merak ettim veritabansız derken neyi kastetmek istediğini.