Merhaba arkadaşlar. Hobi olarak çizim yapan biriyim. Her gün bir kaç ufak (easy drawing olarak geçen, dövmelerde sıkça kullanılan) çizim yapıyorum. Bu çizimlerimi sergileyerek gelir elde etmek istiyorum. Wordpress site yönetimi ve seo ile ilgili bir miktar bilgi sahibiyim, ayrıca orta düzey bir ingilizcem var. Eğer bir web site kurar ve her gün çizimimi paylaşırsam kelime sayısı olarak çok az kelime içeren (tahminim 50-100 arası) makaleler yazmış olacağım, seo açısından yetersiz olarak adlandırıldığı için adsense almam zor ve yükselmem zor gibi duruyor.
Pinterest ve instagram odaklı ilerlemeyi planladım. İnstagram ile eski sitem için ilgilenmiştim 10k takipçi yapıp story ile ziyaretçi çekebiliyordum ve her gün alanımda kısa bilgi paylaşarak sosyal medya yönünü de boşlamıyordum. Fakat eğer çizimimi instagramda paylaşırsam siteme ziyaretçi çekemem, aynı çizimi sitemde görmek için neden gelsinler? Bu yüzden instagramdan uzaklaştım.
"Pinterest odaklı siteler" kalıbı ile karşılaştım. Saç stili veya dekorasyon vs siteleri çokça karşıma çıktı. Pinterest odaklı sitelerin özelliği nedir?
Kısaca sorularımı sıralamam gerekirse.
->Pinterest odaklı site nedir?
->Pinterest odaklı sitelerde kısa makale sorun yaratmaz mı?
->Pinterest hesabı büyütmek ile ilgili önerileriniz var mı?
->Eğer sitemde fotoğraf odaklı tema kullanıp içeriği kısa tutacaksam adsense almak sıkıntı çıkarmayacak mıdır?
->Pinterest ile gösterim/ziyaretçi oranı nedir?
->Pinterest ile günlük 500-1000 tekil hit rakamlarına ulaşmam olası mıdır? yoksa bir hayal olarak kalır mı?
Olumlu veya olumsuz düşüncelerinizi paylaşırsanız çokça sevinirim. İyi çalışmalar.