Merhaba arkadaşlar direk konuya gireyim.
Google alert sistemini biliyorsunuz. google da yaptığınız bir aramayı alarm gibi kuruyorsunuz o arama sonucu ile alakalı her hangi bir yerde bir index aldığında size haber veriyor. Diyelim aramak istediğim kelime Şenbolluk Köyü (benim köyüm) bu kelime ile internet aleminin herhangi bir yerinde geçince google indexlediği anda size haber veriyor.

Google bunu zaten yapıyor. Ama ben şu siteyi hariç tutsun ona göre baksın istiyorum. . Misalen Şenbolluk köyü'nün sitesi var zaten orda haberler var. Bu site haricinde başka bir yerde bu kelime geçerse bana haber versin istiyorum. Zaten kendi sitesinden gelen indexlerle ilgilenmiyorum. Yani Şenbolluk köyü ile herhangi bir yerde yorum yapılmış mı adı geçmişmi. Bunu merak ediyorum.

Bunu site olarak da düşünebilirsiniz. Diyelim www.siteadı.com şeklinde siteniz var. Acaba sitemle alakaı bir yerde bir muhabbet geçmişmi gibi. Çünkü sitenizin adının geçtiği her durumda backlink olmuyor tıklanabilir olmuyor ve size haber gelmeye biliyor.
Bu durumda ben arama alarmı kurmak istiyorum ama şu ve şu siteleri dahil etme diyesim geliyor. Bunu yapabileceğim bir sistem var mı metod, araç veya bir site.

Ek Olarak: Kimse bir şey yazmamış hayret.