Meta Taglar artık işe yaramıyor mu?

Yarıyor. Ancak sıralama etkisi kalmadı. Fakat abartmadan doğru kullanımı halen geçerli. Bu daha çok yarın sitenize backlink alırken ve arama motorları sizi doğru kategoriye dahil edebilmek için kullanılan ek bir bilgi sağlayacak.

Geç İndexlenme Konusu


Arama motorları artık daha geç indexliyor. Çünkü yeni yapay zeka biliyor ki doğru içeriği anlamanın yeni yolu insanların sabırsızlıklarını test etmekten geçiyor. Sizin sitenizin ortalama index üretme hızı ne ise indexleme periyoduda aynı olacaktır. Siz google gibi getir deseniz bile bu durum değişmeyecek. Botlar her yeni eklenen linki ve içerikleri aslında anında görüyor ama etki süresini geciktirerek yeni bir "sabır testi" uyguluyorlar. Sabreden kazanacaktır.

Neden Sıralamalar Sürekli Değişiyor?

Yeni yapay zeka öğrendikçe elde ettiği verileri değerlendiren ggle mühendisleri bu verileri mevcut algoritma yapısına dahil ediyorlar. Yeni yapay zeka algoritmasında olası bir hata durumuna karşın önce botların topladığı veriler detaylıca analiz ediliyor. Ürettiği şaşırtıcı sonuçları test ederek başarılı bulduklarını güncellemeye anında dahil eden arama motoru eskisi gibi sadece yeni algoritma fikirleri geliştirildiğinde değil günlük haftalık aylık olarak güncelleniyor. Bu açıdan artık yeni algoritma yazmıyorlar.

Örümceklerin getirdiği istatistiki bilgileri derleyip kontrol ettikten sonra yayına alıyorlar. Böylece algoritma artık neredeyse günlük olarak değişiyor. Artık güncellemenin online yapıldığı aşikar. Bu durumda her güncelleme ile birlikte sürekli sıralamalarda az veya çok dalgalanma gerçekleşiyor.

Sitenizde eskiden geçerli olduğu gibi özellikle sabit sayfalarda çok fazla değişiklik yapmayın. Çünkü indexlenme o anki durumunuzu dikkate alarak değerlendiriyor.

Diyelimki ana sayfanızda iyi filmler kelimesine vurgu yapıyorsunuz. Anahtar kelime içerik oranı dikkate alındığında ana sayfada genel ve son eklenen tüm kategoriler yer alacağından sürekli olarak içeriğiniz yeniden indexlenerek sıralamaya tabi tutuluyor.

Backlinkler Öldü Mü?

Hayır ölmedi. Hatta eskisinden daha etkili. Ama her siteden alınan backlinkler aynı etkide değil.

"Ya kimsenin yapmadığı yeni bir iş yapın veya herkesin yaptığı işi farklı bir şekilde yapın" sözü ile bu konuya açıklık getirelim.

...kimsenin yapmadığı yeni bir iş... => Para ile satın alınması mümkün olmayan sitelerden backlink almak. Backlink alınan sitenin sitenizle alaka düzeyi.

...herkesin yaptığı işi farklı bir şekilde yapın... => Spam içerik olmayan mesela blog sitesi veya magazin ve haber sitelerinden link alıyorsanız bunu doğru şekilde alırsanız etkisini gözle görebilirsiniz. Doğru linkleme çok önemli. Süre dağılımı da aynı şekilde... Tabi ne yaparsanız yapın bu ilk seçenekteki link kadar etkili olmaz.

Sosyal Medyanın Gücü

Evet. Linklerinizi sosyal medya ile desteklerseniz etkisi XXX kadar olacaktır. Sosyal medya paylaşımları doğru hesaplardan gerçek kişiler üzerinden yapılmalı. Az olsun ama öz olsun.

Ek Olarak: Çözüm: Doğallığa maksimum önem vermek. Gerçek ve faydalı içerikler üretmek. Kullanıcı deneyimini sürekli geliştirmek.

Not: Doğallık kavramının tam anlaşılamadığını düşünüyorum. Yani hatalar tam bu noktada yapılıyor. Yoksa geriye kalan pek çok şey aynı.