lostyazilim
tr.link

Google'ın Sansasyonel Dalgalanmaları

17 Mesajlar 2.111 Okunma
lstbozum
tr.link

hsntngr hsntngr Kontör at Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Full Stack Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 1155
  • Beğeniler 99 / 327
  • Ticaret 3, (%100)
Geçen büyük bir boşluk yakaladım. Kimsenin içerik girmediği bir konu. Yaklaşık 5 6 gün uğraştıım ve 2k kelimeden oluşan rehber mahiyetinde bir makale hazırladım. Yazıyı paylaştım. Birinci sıraya oturdu (doğal olarak) ve ciddi miktarlarda trafik almaya başladı.

Sayfa oturumlarından tutun, hemen çıkma oranına kadar her şey mükemmel.. Ama geçenlerde baktım sürekli gelen kullanıcı sayısı azalmış ve sıfırlanmış... Hemen google de konuyu arattım, 4 tane forum 7 tane blog benim yazıları (hatta bazları resimlerine kadar) birebir kopyalamış, kimi sadece paragraflarını değiştirmiş, kimi cümleler üzerinde oynamış vs. Bu adamlar ilk 10a yerleşmiş. Ben ise 12. sıradayım.. Temmuz ayından beri bilmem farkında mısınız çok acayip şeyler oluyor.

wmaraci
reklam

bekca544 bekca544 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Sosyal Medya Uzmanı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 3 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Herkes aynısını söylüyor. Google Türkiye ekibi bunun için açıklama yapması gerek. Amerika ile olan gerilmelerden dolayı mıdır bilmiyorum ama bana göre artık Google TR türk kullanıcıları istemiyor gibime geliyor

Saffet Saffet Web Hizmetleri Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 966
  • Beğeniler 198 / 326
  • Ticaret 0, (%0)
Benim de trafik alan bir yazım index'den kaldırıldı. Geri geldiğinde 20. sıraya oturmuştu...

• Üyelik 21.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 1155
  • Beğeniler 99 / 327
  • Ticaret 3, (%100)

bekca544 adlı üyeden alıntı

Herkes aynısını söylüyor. Google Türkiye ekibi bunun için açıklama yapması gerek. Amerika ile olan gerilmelerden dolayı mıdır bilmiyorum ama bana göre artık Google TR türk kullanıcıları istemiyor gibime geliyor

Diğer sitelerde Türkçe hocam onla alakası olduğunu sanmıyorum

wmaraci
wmaraci

bekca544 bekca544 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Sosyal Medya Uzmanı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 3 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Bu konunun sadece Türkiye'de yaşandığını düşünüyorum. Arkadaşımın yabancı içerikli sitesi var adam 1 tık başına maliyeti 2.5 lira aldığını biliyorum. Tr de bakıyorum. Adam içerik girmiş 20 k görüntülenmiş 1 haftada kazandığı miktar 2 lira falandı. Hatta bu forumda konusu vardı. Acilen açıklama yapılmalı Google tarafından, sadece TR bazlı sitelerde dönmeye başladı pis kokular

• Üyelik 21.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 1155
  • Beğeniler 99 / 327
  • Ticaret 3, (%100)

Saffet adlı üyeden alıntı

Benim de trafik alan bir yazım index'den kaldırıldı. Geri geldiğinde 20. sıraya oturmuştu...

Valla emeklerimize yazık kardeşim ya.. Sen o yazıyı oluşturana kadar zibilyon tane kaynağı araştırıyorsun, Türkçeye çeviriyorsun, bir araya getiriyorsun, ve olana bak.. Birde geçen blogda yazı paylaşmışlardı (hintli bir google mühendisi tarafından) biz daha çok içeriğe önem veriyoruz gibisinden hatta forumda da paylaşılmıştı bu yazı.
Saffet

kişi bu mesajı beğendi.

akmova akmova WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Beden Eğitimi Öğretmeni
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 1029
  • Beğeniler 392 / 289
  • Ticaret 10, (%100)
Artık şu dalgalanma herneyse son bulsun. 1k üzeri tamamen bilgim dahilinde özgünce yazdığım yazı ilk hiç bi sayfada çıkmadı sonra baktım 1.sayfada 4. sıraya gelmiş iyi bari dedim sonunda yazının hakkına doğru yükseldik derken dün bi baktım makalem sıralamada dahi yok noluyor anlam veremedim. Bu sorun ne zaman çözülecek anlamış değilim

Personal Trainer Cem Öncü / www.cemoncu.com

Saffet Saffet Web Hizmetleri Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 966
  • Beğeniler 198 / 326
  • Ticaret 0, (%0)
hsntngr Aynen öyle, dalga geçiyor gibiler bazen.

• Üyelik 21.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 1155
  • Beğeniler 99 / 327
  • Ticaret 3, (%100)

bekca544 adlı üyeden alıntı

Bu konunun sadece Türkiye'de yaşandığını düşünüyorum. Arkadaşımın yabancı içerikli sitesi var adam 1 tık başına maliyeti 2.5 lira aldığını biliyorum. Tr de bakıyorum. Adam içerik girmiş 20 k görüntülenmiş 1 haftada kazandığı miktar 2 lira falandı. Hatta bu forumda konusu vardı. Acilen açıklama yapılmalı Google tarafından, sadece TR bazlı sitelerde dönmeye başladı pis kokular

Hocam yabancı sitelerde gösterilen reklamlar ile bizde gösterilen reklamlar bir değil. Yabancı sitelerde hem daha kaliteli reklamlar çıkıyor, hemde sağlam geri dönüş alıyorlar.. Bizde mesela kıyafet reklamı çıksın, kaç kişi tıklayıp buradan alış veriş yapıyor ? Ben daha farklı bir konudan bahsediyorum
mimarcan

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 21.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 1155
  • Beğeniler 99 / 327
  • Ticaret 3, (%100)

akmova adlı üyeden alıntı

Artık şu dalgalanma herneyse son bulsun. 1k üzeri tamamen bilgim dahilinde özgünce yazdığım yazı ilk hiç bi sayfada çıkmadı sonra baktım 1.sayfada 4. sıraya gelmiş iyi bari dedim sonunda yazının hakkına doğru yükseldik derken dün bi baktım makalem sıralamada dahi yok noluyor anlam veremedim. Bu sorun ne zaman çözülecek anlamış değilim

Artık farklı alanları yöneleceğim cidden, bahsettiğim blogları araştırıyorum, sitemi düzenli takibe almışlar, içerikleri mi kopyalamışlar, ve tabiki bir çok konuda benden üst sıradalar..

wmaraci
Konuyu toplam 14 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 14 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al