Google News Üye Olmak İçin Gereken Şartlar
 Alan adınızı en az 2 yıl tescil ettirin. 1 yıl veya daha az süre alınan alan adlarına Google önem vermemektedir. Alan adınızı aldıktan en az 2-3 ay sonra başvuruda bulunmak önemlidir.
 Aldığınız alan adının lokasyonu oldukça önemlidir. Sitenizin içeriğinin yani hosting firmasının Türkiye’de bulunmasına özen gösterin. Türkiye Google News için başvuru yapacağınız için bu konu önemlidir.
 Belirli bir alan adı ile sitenizi acıktıktan sonra yapmanız gereken en önemli noktalardan birisi haber yazılımıdır. Google news’e girebilmek ve kurumsal bir haber sitesi görünmeniz açısından önemlidir. Ücretsiz yazılımlar ile veya kendinizin yazdırmış olduğunuz lisansız yazılımlar başvuruda dikkate alınmamaktadır. Tavsiye olarak gazisoft haber yazılımlarından satın alabilirsiniz.
 Alan adınızı aldınız ve güzel bir haber yazılımından sonra geldik içerik olayına, haber siteniz için içerikleriniz kesinlikle özgün olmalıdır. Yani kopyala yapıştır yapıp içerisinden kelimeleri düzenlemek yerine haberler okunup sıfırdan yazılması gerekmektedir. Ayrıca yazılan haberlerin en az 200 kelimenin üzerinde olması ve haberle alakalı en az 2 resim eklenmelidir.

"]

[/URL]

Haber siteniz için güzel ve özgün bir logo oluşturmanız ve bu logoları resimlerin sağ alt veya sol alt tasarımınıza göre yerleştirmeler yaparak hem resimlerin çalınmasının önüne geçer hem de kurumsal yönden artı sağlamış olursunuz.
 Google News kayıt için herkesin yaptığı araştırmalardan da bildiği gibi künye bölümünü biliyorsunuz. Ancak burada unutmamanız gereken künyeye yazılan kişilerin gerçek kişiler olduğu ve e postalarının açık ve info e posta adresine yönlendirmiş olması gerekmektedir. Adres, vergi numarası, avukatlar, gece ve gündüz editörlerinin gerçek kişiler olmasına dikkat ediniz.
 Google business kaydınızı yapıp sitenin künye bölümünde olması kayıt esnasında oldukça önemlidir. Yani sitenizin Google map üzerinden görülebilir olması sitenizin gerçek kişiler tarafından kurulduğunu kanıtlamakta ve bu sayede güvenilirlik basamağında bir adım öne geçmiş olursunuz.
 Bir diğer önemli hususta haber sitenizin kategorileri ve başvuru esnasında göndermiş olduğunuz link kategorileridir. Tüm kategorilere eşit oranda haber veya içerik girmeniz önemlidir. Örneğin ekonomi bölümünde 10 haber yer alıp sağlık haberlerinde 400 haber bulunması başvuru açısından olumsuz sonuçlanmasına yol açar. Ayrıca boş kategori bulunmamasına dikkat etmelisiniz.
 Haber yazılımı ile birlikte gömülü gelen, namaz saatleri, hava durumu, gazeteler, gibi uygulamaları ilk etapta aza indirip otomatik verilen uygulamaları sitenizde bulundurmayarak özgün bir haber sitesi olduğunu göstermelisiniz. Ayrıca sitenizin arka fon rengini değiştirerek tüm yazılım haberleri içerisinde bulunan resim, tema ve manşet kısımlarını özgünleştirmek gerekmektedir.
 Sitenizin RSS ve XML haritalarının düzenli olması gerekir. (Aldığınız yazılımda zaten bunlar mevcut olacaktır.)
Bunun dışında sayacağım belki 30 madde daha var. Merak edenler için e-posta adresime pm yoluyla ulaşabilirsiniz. Ama illa kayıt için yardım et ücretli derseniz yardım edebilirim fakat hiçbir zaman garanti edemeyeceğimi bilmenizi isterim.
Bazı formda kayıt için ücretli çalışmalar yapılarak sitenizi kayıt etmek için ücret alıyorlar. Google de herhangi bir üyelik almak için (adsense,news gibi) garantiliği yoktur. Bu yüzden dolayı ücretli çalışma yapmıyorum. Tecrübelerime dayanarak bilgiler vermeye çalıştım. Unutmayın haber işi ekip işidir. Bir kişi ile bu işe girdiyseniz para kazanmanız zor olacaktır. Tabi son zamanlarda Google news otoriter sitelerden link filan satarsanız bilmem ama benim düşüncem bu yönde. Herkese hayırlı kazançlar…