Sarp35
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Araştırmacı
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bende aynı konuyu dün acmistim bizim site 60 tan 20 düşmüştü mobil.
Daha sonra pagespeed ninja eklentisini kurdum wordpress kullanıyorum. Site hızı 80 lere cıktı. Denemeni tavsiye ederim. Optimal ayarları seçmeyi unutmayın.
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bazı yorumlara bakıyorum da gerçekten çok ilginç. Pagespeed de düşük puan çıktı diye siteyi kurcalayanlar, ayarları değiştirenler.
İlk testlerimi Chrome yada Firefox'un "geliştirici konsolu" ile yaparım, sonra GTMetrix ve Pagespeed en sonda Lighthouse ile ince ayarlarına bakarım. Böylece ön yüzde bir değişiklik yapana kadar bir daha test falan yapmam. Bir diğer konu ben kendim test ettiğimde sitem yeterince hızlı açılıyorsa Test araçlarının ne gösterdiği çokta umurumda olmaz.
Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Jquery kullanımını düşürün hız otomatik uçar, DOM isteklerine çok takıyor google haklı olarak. Çoğu büyük site zaten kendi kütüphanesini yazıp Jquery denen saçmalıktan kurtuluyor.
Ama google kızdı diyede siteyle kurcalanmaz yani
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Hız konusu evet önemli bir husus fakat normalin üzerinde optimizasyon da biraz gereksiz kaçmaya başladı. Temel ve olmazsa olmaz optimizasyonlar yapıldıysa başka bir şey yapmaya gerek yok.
Şu bir gerçek, 3 saniyede açılan bir siteye karşılık 0,5 saniyede açılan bir siteniz bile olsa ziyaretçi diğer siteyi size tercih ediyorsa olay bitmiştir. Sonra açılış hızını isterseniz 0.5 'den bile 0.2 saniyeye çekin. Hiç ama hiçbir anlamı yok.
turk5
turk5.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Internet ve Medya
-
-