lostyazilim

Google Plus Nedir? Google +1 Kullanımı

5 Mesajlar 1.736 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

AydinOzturk AydinOzturk WebMaster & SEO Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek SEO Strateji Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 679
  • Beğeniler 66 / 300
  • Ticaret 11, (%100)
Merhabalar Google Seo bilimcileri. Bugünkü makalemde Google plus özellikleri, kullanımı ve mantığını sizlere anlatmaya çalışacağım… Google Plus bildiğiniz üzere facebook gibi sosyal medya platformudur. Google +1 butonuna ise de beğen butonu diyebiliriz…

Google Plus Nedir?

Google Plus, sosyal paylaşım yapabileceğimiz, gmail hesabı ile oluşturulan sosyal medya platformudur. Bu alanda istediğiniz gibi paylaşımları yapabilir, birden fazla kişiyi çerçevenize ekleyip takip edebilir, bildiri ve duyurunuzu sizi çerçeveye alan kişilerce takip ettirebilirsiniz. Ayrıca kullanıcılara sunduğu, dışarıda sayfasını beğendirebilmek için hazırlanan ve tasarlanan Google +1 butonu vardır.

Google Plus Kullanımı

Bu sosyal platformun kullanımı çok kolay ve basittir. Sadece +1 butonuna tıklamak yeterlidir. Tabiki bunun için hesabınız olması gerekiyor. Bu ikona tıkladıktan sonra kendi sayfanızda beğendiğiniz sayfayı paylaşıyor. Google Plus özelliklerinden en büyüğü ise bu paylaşımı herkese duyurabiliyor, birden fazla kişinin dikkatini çekmesini sağlıyor ve kısmi olarak arama motorlarında üstünlük gösteriyor. Bu demek oluyor ki ne kadar sayfamız paylaşılırsa o kadar çok arama sonuçlarında karşımıza çıkıyor…

Google +1 Kardeşliği ve Doğru Kullanımı

Şimdi burada doğru bilinen, doğru bilindiği sanılan büyük bir yanlışa dikkat etmenizi istiyorum. Bizim normal bildiğimiz sistemde site adresi verilir, kişi siteye girer, +1 butonunu görür, tıklar ve çıkar. Bunun aslında hiçbir faydası yoktur. Bunun gibi mantık zaten Google Plus sistemine aykırıdır ve etkisi görülmemekle birlikte belirli zaman sonra silinmektedir. Peki doğru kullanım nasıl olacak diye soracaksınız. Ben okuduğum ingilizce makaleler ve deneme yanılma yöntemi ile pekiştirdiğim sistemden bahsedeceğim ki gerçekten doğru kullanım budur.

Google PlusOne diye tabir edilen Seo mantığının gerçek kullanımını kelimelere dökmek istemiyorum çünkü anlaşılmayacak. Web sitemizin ve anahtar kelimesi “SEO” diyelim. Burada web adresimizi veriyoruz ve sıraya geçiyoruz.

[*]Anahtar kelimeyi arama motorunda arıyoruz.
    [*]Karşımıza gelen 2 siteyi gözümüze kestiriyoruz.
    [*]Birincisine giriyor ve 1-2 dakika duruyoruz ve çıkıyoruz.
    [*]İkinci web sitesinin içerisine giriyor, farklı sayfaya bakıyoruz, 1-2 dakika sonra çıkıyoruz.
    [*]Asıl web sitemize giriyoruz, 3 – 4 dakika duruyor ve Google +1 butonuna tıklıyor ve çıkıyoruz.

Google Plus mantığı üzülerek söylesem de budur arkadaşlar. Çünkü her şeyimiz ile zaten takip ediliyoruz, gizlilik kurallarını da kabul ettik ki kullanıyoruz. Eğer kullanıcı siteye giriyor, beğeniyor ve çıkıyorsak muhakkak ki bunda bir iş olduğunu arama motoru anlayacaktır ki anladı ve sildi zaten binlerce blogdan verilen puanları… Bu mantıkta ve sistemde kullanırsanız %100 sağlıklı ve organik olacaktır.

Bugünkü Google Plus Kullanımı konulu makalemizin sonuna geldik. Bir sonraki makalemizde görüşmek üzere…

Kaynak: SeoMakale

wmaraci
reklam

snndgny snndgny WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 322
  • Beğeniler 6 / 73
  • Ticaret 22, (%100)
Güzel bir makale olmuş yine Aydın hocam, biz bir konuda yanlışlık yapıyormuşuz demek ki etkisini tamamı ile görebilmemiz için ince bir ayrıntı var adrese tarayıcıdan direk girmek yerine google da anahtar kelime üzerinden aratıp girmek gerekiyormuş bu bana da mantıklı geldi. Bu adımlarla google plus tan %100 şeklinde faydalanılabilecektir kullanıcılar diye düşünüyorum.
AydinOzturk

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 15.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 679
  • Beğeniler 66 / 300
  • Ticaret 11, (%100)
Doğru olan bu zaten sinan hocam. Google +1 butonu var ve biz tık-çık kombinasyonunu mükemmel derecede yapıyoruz :) Böyle bir şeyin olacağını onlarca web sitesinde okumuştum. Kesin ve net bilgiyi seomoz gibi Profesyonel blog adreslerinden öğrendim. Google +1 mantığında da bu yatıyor zaten. "GERÇEKTEN BEĞENDİYSEN PUANLA" gibi...

snndgny snndgny WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 322
  • Beğeniler 6 / 73
  • Ticaret 22, (%100)

SeoMakale adlı üyeden alıntı

Doğru olan bu zaten sinan hocam. Google +1 butonu var ve biz tık-çık kombinasyonunu mükemmel derecede yapıyoruz :) Böyle bir şeyin olacağını onlarca web sitesinde okumuştum. Kesin ve net bilgiyi seomoz gibi Profesyonel blog adreslerinden öğrendim. Google +1 mantığında da bu yatıyor zaten. "GERÇEKTEN BEĞENDİYSEN PUANLA" gibi...

Aynen çok mantıklı o zaman zaten bot da senle dolaştığı için her adımını takip ediyor ve organik olduğunun farkına varıyor. Gerçekten güzel bir bilgi oldu..

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 15.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 679
  • Beğeniler 66 / 300
  • Ticaret 11, (%100)
Bununla ilgili siteler zarar görmeye başladığını farkettim :) Arkadaşların hepsi şimdi bu mantığı arıyor. Site yöneticisi araçlarında bahsetmese bile orada artık göze batıra batıra istatistikleri gösteriyor. Demekki önceden beri takip ediliyorduk :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al