Kendinizi bir yarış pistinde hayal edin. Yarışı kazanmak istiyorsunuz ve kazanmak için belirli faktörlere sahip olmanız gerekiyor. Bunları kısaca söylemek gerekirse, başlangıç çizgisinden ilk çıkışı yapmalısınız, yarış sırasında hızınızı dengeli ayarlamalısınız, bitişe herkesten önce ulaşmalısınız. Bu etkenler bir sporcuda olması gereken en temel niteliklerdir. Google sıralama yükseltme ile yarışın ne alakası var dediğiniz duyar gibiyim. Google sıralamayı bir çok sitenin yarış içerisinde olduğu bir pist gibi düşünürsek aynı noktaya çıkabiliriz.
[CENTER]
Başlangıç Noktasından Doğru ve Erken Çıkış Yapabilmek
Yazımda daha detaylı bir şekilde inceleme yapacağım. Belli bir kategori, anahtar kelime değilde bir başlık üzerinden gideceğim. Güncel bir olay düşünün, yeni bir şey çıktı ve herkes bunu merak edecek. Hakkında bilgi edinmek için arama motorlarını kullanarak arama yapacak. Özellikle Google'ı kullanarak arama yapacak. Bilgi edinmek için, "nedir?", "nasıl yapılır?", "ne işe yarar?" sorularına cevap arayacaklar. Bizim işimiz tam bu noktada başlıyor. Bu sorulara cevap verip ziyaretçileri sitemize çekmek istiyoruz.
Konu başlığı bizim doğru bir çıkış yapmamızı sağlayacak. Ziyaretçilerin Google'a yazıp arayacakları kelimeleri tahmin edip bu kelimeleri başlığımızda kullanmalıyız. Örneğin; "xXx çıktı" başlığı yerine "xXx nedir?" başlığını kullanırsak daha etkili olacaktır. Çünkü çoğu kişi bu güncel olay hakkında bilgi sahibi edinmek isteyecek ve soru kalıplarını kullanarak arama yapacaktır. Tabi ki başlık olayı yazacağımız konunun içeriğine göre değişecektir. Buna en doğru siz karar vermelisiniz.
Erken çıkış yapmaktan kastım, yazacağınız konu hakkında yazılmış ilk yazılardan birini ortaya çıkarmanız. Yani yazdığınız konu hakkında ilk yazılan yazılardan biri olmalısınız. Bu sizin direk üst sıralarda yarışa başlamanızı sağlayacak, çünkü; o başlık hakkında fazla yazı olmazsa sizde fazla geriye gitmezsiniz. Arkanızda kalan sporculardan daha avantajlı olacaksınız.
Yarış Sırasında Hızınızı Dengeleyin ve Kontrollü İlerleyin
Yarış başladı, konumuzu yayınladık ve arama motorunda yerimizi aldık. Bundan sonrasında ilk amacımız bulunduğumuz sırayı korumak ve sonrasında rakiplerimizin önüne geçmek olacak. Bunu yaparken hızımızı dengelemeliyiz. Çok hızlı gidersek bir süre sonra yoruluruz. Bu yüzden hızımızı dengeleyerek kontrolü elimizde tutmalıyız.
Yazımızı paylaştıktan sonra bizi diğer rakiplerimizden farklı kılacak bir etken var. Bu etken ziyaretçilerinizin konunuzu tıklaması ve okumasıdır. Google sıralamaları sayfa kalitelerine göre belirler. Yani sizin sitenizde konunuza tıklama gelirse, konunuzu okuyan kişiler zaman geçirir ve sitenizde dolaşırsa bu size puan kazandırır. Arama motorları sizin yazınızı daha çok kişi okuduğu ve daha uzun süre beklediğini gördüğünde yazdığınız yazının diğer yazılardan daha kaliteli olduğuna karar verecektir. Bu sebepten dolayı sizi diğer yazıların üstüne çıkartacaktır. Tek başına ziyaretçilerin tıklaması yeterli olur mu? diye bir soru duyar oldum. Tek başına ziyaretçilerinizin konuyu okuması ve tıklaması yeterli olmaz fakat diğer konulara girmek istemiyorum. Yinede ziyaretçilerinizin yazınızı okumasının katkısı gözle görülür bir şekilde olacaktır.
Bitişe Herkesten Önce Ulaşmak
Bilmiyorum aklınıza geldi mi? Bu soruyu bana sormanız gerekiyordu. Ziyaretçiler konumuza tıkladıkça biz yukarıya çıkıyorsak ziyaretçiler neden bizim konumuza tıklasın. Düşünsenize konunuzu açtınız ve 5. sayfadasınız. Ziyaretçiler nasıl tıklayacak ve siz yükseleceksiniz? Bu bölümde bu konuya kendi deneyimlerimden cevaplar vereceğim.
Yeni konu açtığınızda ve index aldığınızda bu yazınızı kaliteli forumlarda paylaşabilir ve en alt tarafa kaynak: konu linki olacak şekilde link verirseniz sitenize ziyaretçi çekebilirsiniz. Bunun yanı sıra sitenizin sosyal medya hesaplarından konu linkini paylaşarak tıklanmasını sağlayabilirsiniz. Tıklanma alabilmeniz için yazıyı ilk paylaşan sitelerden biri olursanız arama motorlarında ilk sayfada çıkarsınız ve azda olsa tıklama gelir. Bunun yanı sıra sosyal medya ve forumlara açtığınız kaynak konularından gelen tıklamalar, üstüne birde sitenizi takip eden ziyaretçilerin konuya tıklamasını da eklersek sıralamanız yavaş yavaş yükselecektir. Sıralamanız yükseldikçe tıklanma sayınız artacak ve Google daha çok değer verecektir. Google sıralamada yükselme etkenleri yazımı bir şey daha söyleyip bitirmek istiyorum. Başta belirttiğim gibi başlığınız güzel ve ilgi çekici olursa ziyaretçiler arama motorlarında ilk sıraları değilde sizin sitenize tıklayabilir. Buda oldukça önemli ve üstüne basılması gerekilen bir noktadır.
Google'da yükselmekiçin öncelikli olarak yazınızın kaliteli, özgün ve Seo kurallarına uygun olması gerekiyor. Backlink, link bağlantıları oldukça önemlidir fakat ben size sadece ziyaretçilerinizin yükselmenizdeki faydalarından bahsetmek istedim. Ziyaretçilerinizin faydası küçümsenmeyecek kadar önemlidir.[/CENTER]
[SIZE="4"]KAYNAK: