lostyazilim
tr.link

Google Sitelerin Benim Olduğunu Biliyor Mu?

8 Mesajlar 913 Okunma
acebozum
tr.link

samdilli samdilli WM Aracı Telefon Onaysız
  • Üyelik 17.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Reklam Ve Pazarlama
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad S** U**
  • Mesajlar 1240
  • Beğeniler 439 / 366
  • Ticaret 36, (%100)
Merhaba benim 6-7 adet sitem var. Hepsi aynı sektör farklı iller bazlı olarak işliyor. Google bu sitelerin tümünün benim olduğunu biliyor mu? Yada bilirse mi daha iyi bilmez ise mi ? Bunu nasıl anlayabilirim ? Teşekkürler

wmaraci
reklam

Aykut Aykut Yaşa Mustafa Kemal Paşa Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 2184
  • Beğeniler 715 / 772
  • Ticaret 32, (%100)
samdilli Valla dostum şuraya bakarsan Google herşeyi biliyor gibi gözüküyor.

BiELOF BiELOF Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Makine Modelcisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 872
  • Beğeniler 85 / 359
  • Ticaret 2, (%50)
Her site için ayrı ayrı e-posta alsanız bile Site whois bilgilerinden anlar.

Siteler birbirine link verdiysen etkisi tam anlamıyla olmasa bile yinede faydası olur. Çapraz linklerin etkisi arttırmak için, https + statik ip olursa daha etkili olur. SSL almadan sadece aynı sunucuda ayrı ip alırsan yinede etkisi daha iyi olur.

HTTPS veya statik ip almadın birbirine link verdin zararı olmasada etkiyi arttırmak için tam aklımda değil fakat link çıkışlarını "rel=me" veya "rel=friend" v.b. gibi yapabilirsin. (Bunu araştırmanı tavsiye ederim. rel link yapısı hakkında)

Normal olarak birbirine linkte vermende sıkıntı olmaz.

Siteler ayrı e-posta aldın, kurtarma e-postalar aynı yine anlar.

Web master araçları ortak ise yine anlar.

Google kandırmak oldukça zor boşuna o kadar mühendisleri yok :)

Google bir çok şeyi anlayamayız. Anlasaydık Google; Google olmazdı.

Arama motorlarının sevdiği şekli ile içerikleri girersen, yamuk işlere bulaşmazsan sıkıntı çıkartmaz.

Konu açma nedeniniz zannedersem siteleri birbiriyle linkle desteklemek istiyorsunuz. Dediğim gibi absürd işlere (sahte hit gönderme programları, spam sayılacak işlere v.s.) bulaşmazsanız br sıkıntı çıkartmaz.

Bir site ve bunu destekleyecek 12 site için çalışma yapmaktayım.

Hem ana site hemde açılacak olan siteler özgün yazılar olduğundan hem birbirine faydası var hemde her site kendi kelime anahtarında üst sıralara çıkıyor.

[*]cesurteknik.com
    [*]bayrampasakombiservis.com
    [*]esenlerkombiservisi.net
    [*](Farklı ilçeler için + 10 site daha hazırlanacak)

Örneğin;
bayrampaşa kombi tamiri kelimesinde şu anda 1. ve 5. sırada 2 site mevcut ( 3 ay sonunda 1. ve 2. sırada olacaktır.)

bayrampaşa kombi servisi kelimesinde şu anda 1. ve 7. sırada 2 site mevcut ( 3 ay sonunda 1. ve 2. sırada olacaktır.)

İçerikleri güzel yapıldığı zaman sıkıntı yaratmaz.

bayrampasakombiservis.com sitesi için 1 iletişim ve 1 anasayfa mevcuttur. Bunun yanında hedef kelime anahtarları için 10 yazı yayımladım. Bu 10 sayfada kendi kelime anahtarında 1. sayfada üst sıralara gelecektir.

5 adet marka ile ilgili sayfa ve 5 adet hedef kelime anahtarında.

Dediğim gibi kendinize güzel bir yol haritası çıkıp buna göre çalışma yaparsanız güzel sonuçlar alırsınız.

Not: Aynı ilçeye yönelik diğer site için;

[*]Etiket kullanılmadı,
    [*]Backlink satın alınmadı,
    [*]Tanıtım yazısı alınmadı,
    [*]Sosyal hesaplarda paylaşılmadı,
    [*]Sahte hit gönderen programlar kullanılmadı.

Sonuçlar çokta güzel gidiyor :)
samdilli Siberdanismanlik

kişi bu mesajı beğendi.

samdilli samdilli WM Aracı Telefon Onaysız
  • Üyelik 17.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Reklam Ve Pazarlama
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad S** U**
  • Mesajlar 1240
  • Beğeniler 439 / 366
  • Ticaret 36, (%100)
BiELOF Hocam öncelikle çok teşekkür ederim bu kadar zahmet edip yazdığınız için. Ama anlamadığım bir nokta var. Neden google ı kandırmak istiyoruz yani bırakalım bilsin bütün sitelerin bizim olduğunu. Ne var ki bunda. Hatta ben şöyle düşündüm; şuan bir firma sitem var çoğu anahtar kelimede ilk sayfa ilk sırada aynı sektör başka site açtığımda googleın onuda yükseltmesi lazım çünkü yükselttiği kişi aynı kişi. Ben böyle düşünüyorum açıkçası.

wmaraci
wmaraci

53456 53456 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2421
  • Beğeniler 1174 / 895
  • Ticaret 20, (%100)
Google 6-7 site için kendini yırtmaz diye düşünüyorum.

KralFx KralFx WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 02.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek tasarımcı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 2408
  • Beğeniler 815 / 525
  • Ticaret 105, (%100)
ayrı iplerde olduktan sonra sıkıntı yok dıye dusunuyorum. Google dur bakıym bu sıte kımınmış whois cekeyım dıyecek halı yok ama yıne de bellı olmaz bu ısler 6 yıllık adsense hesabımı sorgusuz sualsiz banlayan adi google dan hersey beklenır :(

BiELOF BiELOF Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Makine Modelcisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 872
  • Beğeniler 85 / 359
  • Ticaret 2, (%50)

samdilli adlı üyeden alıntı

BiELOF Hocam öncelikle çok teşekkür ederim bu kadar zahmet edip yazdığınız için. Ama anlamadığım bir nokta var. Neden google ı kandırmak istiyoruz yani bırakalım bilsin bütün sitelerin bizim olduğunu. Ne var ki bunda. Hatta ben şöyle düşündüm; şuan bir firma sitem var çoğu anahtar kelimede ilk sayfa ilk sırada aynı sektör başka site açtığımda googleın onuda yükseltmesi lazım çünkü yükselttiği kişi aynı kişi. Ben böyle düşünüyorum açıkçası.

Google zaten gelin beni kandırın demiyor ki. Biz kandırmaya çalışıyoruz. :D

1 siteden fazlasına izin vermese veya aykırı bulsa webmaster araçlarında Web sitesi mülkü ekleme buna izin vermezdi.

1 siteden fazlasına izin vermese veya aykırı bulsa Google Analystic hesap oluşturmaya izin vermezdi.

Yine, Birden fazla site için site haritalarını yönetme izin vermezdi.

Google birden fazla siteniz var ve 1 siteniz üst sırada diye diğerlerini yükseltmez.

Çünkü; google istediğini açık ve net belirtmiş.

Kaynak: Google dostu bir site oluşturma adımları

Bizim yapmamız gereken 1 sitemiz var ise başka sitelerden bağlantı almaya çalışmak.

1'den fazla sitemiz var ise doğal yollarla birbirine bağlantı sağlamak.

Başka sitelerin, sitenize bağlantı vermesini sağlayın

Bağlantılar, tarayıcılarımızın sitenizi bulmasına yardımcı olur ve sitenizin, arama sonuçlarımızda daha fazla görünmesini sağlar. Google, bir arama için sonuçları döndürürken, her arama için hem önemli hem de alakalı sayfaları görüntülemek üzere karmaşık metin eşleştirme teknikleri kullanır. Google, A sayfasından B sayfasına götüren bir bağlantıyı A sayfasından B sayfasına bir oy olarak yorumlar. Kendisi "önemli" olan sayfalar tarafından verilen oy daha ağır basar ve diğer sayfaların "önemli" hale gelmesine yardımcı olur.

Algoritmalarımızın doğal bağlantıları doğal olmayanlardan ayırt edebileceğini unutmayın. Başka siteler içeriğinizi değerli bulduğunda ve ziyaretçileri açısından yararlı olabileceğini düşündüğünde, web'in dinamik doğasının bir parçası olarak, sitenize götüren doğal bağlantılar oluşturulur. Sitenize götüren doğal olmayan bağlantılar, sitenizin arama motorlarına daha popüler görünmesi için özellikle yerleştirilmiştir. Bu tür bağlantılardan bazıları (bağlantı şemaları ve giriş sayfaları gibi), Web Yöneticisi Yönergelerimizde ele alınmıştır.

Sitenizin dizine eklenmesinde ve sıralanmasında yalnızca doğal bağlantılar yararlıdır.
samdilli

kişi bu mesajı beğendi.

SertacYANIK SertacYANIK Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Nothing
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 714
  • Beğeniler 21 / 157
  • Ticaret 2, (%100)
Google hiç bir şey bilmiyor. Örneğin; Google ana sayfasındaki Doodle'a tıkladığınızda o konu hakkında bilgiler çıkması gerekirken, geri zekalı haber sitelerinin haber yaptığı "... ... Doodle Oldu." haberleri çıkıyor. Her şeyi bilseydi bu saçma algoritmadan vazgeçerdi. :mad:
samdilli

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al