Seoexpert olarak çevri ve çeviriyire bir site nasıl girmektedir çeviriye giren siteyi nasıl çıkarabiliriz. Google’a özgü olan bir çalışma Google translate türkçe web siteleri yabancı dil algılarayarak çevriye sokmaktadır. Bunların sebepleri neler olabilir, sizler için araştırdık ve en detaylı ,en kolay şekilde sizlere sunuyoruz.

Google Translate (Çeviri) Ne demektir .

Google’nin sözlüğü olarak bilinen farklı dillerde bir kelimenin ne anlama geldiğini öğrenmemizi sağlayan bir google’nin farklı diller arasında kelimenin karşılığın ne anlama geldiğini öğrenebilmemizi sağlayan en geniş çeviri sistemidir.

Bir site çeviriye neden girer ?

Bir sitenin çevriye girmesi için google’nin başka dilde algılaması gerekiryor bu algılama yabancı siteden alınan çok sayıda backlink’in sonucu olabilir.Hızlı bir şekilde yükselmek amacıyla yabancı forumlardan , blog ve toplistlerden alınan backlinler bize Google’da çevriye girerek sayfamızı arama sonuçlarında oldukça geriye atmaktadır.

Google Çeviriden nasıl kurtulabiliriz.

Öncelikle çeviriye giren sitemizin Google webmaster tools ayarlar kısmından coğrafi hedef belirtilmesi gerekir. Nic.tr tarafından alınan Türkiye uzantılarının zaten otomatikmen Türkiyedir bu yüzden bu sitelerde çeviriye girmesi çok düşük bir ihtimal olabilir fakat biz hiç karşılaşmadık. Öncelikle wordpress kulanıyorsanız temanızın header.php (üst kısım) dosyasını açarak titlenin alt kısımına




kodunu ekiyoruz ve Google çeviriden kurtulmuş oluyoruz. Google botlarının daha iyi algılaması için gerekli bir diğer kodlarımızda






charset=iso-8859-9 sitemizin Türkçe dili açısından karakter sorunu yaşamaması için büyük önem az etmektedir.


Bu kodların yanı sıra Google ve diğer arama motorlarının sitenizi algılaması için aşağıdaki kodlarda önem arz etmektedir.




Location ( Yer demektir )




Language ( Dil demektir)

Bu kodların hepsi title ( başlık) kısımının hemen altına eklenmektedir ve böylelikle kesin çözüm sağlamış olacaksınız.



Seo açısından büyük bir önem arz eden Google dil algılaması ve çevri sorunlarından kurtulmak için yukardaki kodları kulanmanızı ve kesin çözüme ulaşmanızı sağlayacak gerekli tüm kodları paylaştık fakat bu sorunları yaşamamak için backlink alırken kaliteli ve Türkçe sitelerden backlink almanızı tavsiye ederiz.

Yazar : Seo Uzmanı - Tayfun Yel

Kaynak : Seo Expert